Σόνια Σαουλίδου: «Κρατάω τη γνώση από τις εμπειρίες και κοιτάζω μόνο μπροστά…»

Σόνια Σαουλίδου: «Κρατάω τη γνώση από τις εμπειρίες και κοιτάζω μόνο μπροστά…»

2ΣΟΝΙΑ

«Ξεφυλλίζοντας το λεύκωμα της Κάλλης», συντροφιά με την συγγραφέα  Σόνια Σαουλίδου

Η αθωότητα της ψυχής μας, είναι αυτή που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το ταξίδι της ζωής.

Ένα ταξίδι που ξεκινά από τα παιδικά μας χρόνια, τότε που κάναμε όνειρα, πλάθαμε ιστορίες για το αύριο και γράφαμε τα πάντα στο «Ημερολόγιό» μας και μοιραζόμαστε τα μυστικά μας στο «Λεύκωμά».

 

Εσείς, είχατε λεύκωμα;

Δεν κρατούσα ημερολόγιο με τα γεγονότα της ζωής μου, είχα όμως από εκείνα τα λευκώματα που φτιάχνεις τις δικές σου ερωτήσεις και απαντούν οι φίλοι. Μάλιστα προχθές ψάχνοντας σε κούτες, έτσι τυχαία το ξαναβρήκα. Εύρημα από τα τρυφερά χρόνια. Έχει ένα σκληρό εξώφυλλο που απεικονίζει ένα σεντούκι και οι σελίδες είναι γεμάτες από αυτοκόλλητα και ζωγραφιές.

 

Ποια ήταν η αγαπημένη σας ερώτηση;

Δεν είμαι σίγουρη. Ίσως: Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις; Αυτό το «τι θα γίνω», αποτελούσε το μεγάλο μυστήριο.

 

Πως ήταν το παιδικό σας δωμάτιο;

Είχα μία μεγάλη πράσινη βιβλιοθήκη με ασορτί γραφείο, κρεβάτι και κομοδίνο. Θυμάμαι τις χαρακτηριστικές λουλουδάτες κουρτίνες και την μπαλκονόπορτα που είχε θέα σε ένα νεοκλασσικό σπίτι.

 

Ποια περιοδικά διαβάζατε;

Αγαπούσα πολύ την Πάττυ και μετά την Μανίνα. Φυσικά ως παιδάκι αγαπούσα πολύ και τα Μίκυ Μάους.

 

Ποιο ήταν το επάγγελμα που θέλατε να κάνετε;

Είχα ένα λευκό μικροσκόπιο και έπαιζα την ερευνήτρια. Μου άρεσε ως ιδέα να βλέπω τα μυστικά της ύλης, μεγεθυσμένα. Αγαπούσα λοιπόν το μυστήριο και την ανακάλυψη. Αγαπούσα τα μυστικά των αστεριών και την επιστήμη τους. Σήμερα συνειδητοποιώ πως αυτό που τελικά πάντα αναζητώ είναι η αλήθεια κι αυτό γιατί η αλήθεια είναι χτισμένη στα θεμέλια του δίκαιου. Αυτός είναι και ο λόγος που αγαπώ το αστυνομικό μυθιστόρημα. Ο ρεαλισμός και η δικαίωση δηλαδή η αλήθεια που έρχεται στην επιφάνεια. Το μικροσκοπικό ‘κάτι’ που κάτω από το μικροσκόπιο δεν μπορεί να διαφυλάξει τα μυστικά του, αποτελεί σημείο έλξης για μένα.

 

Ποιο ήταν το πρώτο βιβλίο που γράψατε;

Ξεκίνησα ως ‘εκδότρια’ περιοδικού στα οχτώ μου. Λεγόταν «ΟΙ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ». Μετά από πολλά χρόνια έγραψα ένα κινηματογραφικό σενάριο το οποίο δεν προώθησα ποτέ (2000). Το 2009 έγραψα ένα κοινωνικό-χιουμοριστικό μυθιστόρημα το οποίο είχα ανεβάσει στο διαδίκτυο. Το 2019 κυκλοφόρησε το αστυνομικό μου θρίλερ «Το Ακρωτήρι των Κοραλλιών» από την Ωκεανίδα και τον Ιούνιο του 2021 θα κυκλοφορήσει «Το Αμάρτημα της κυρίας Ρέμικ» από την BELL. Πρόκειται και πάλι για ένα αστυνομικό θρίλερ που νομίζω ότι είναι πολύ ιδιαίτερο. Ελπίζω κι εύχομαι έτσι να το δει και το αναγνωστικό κοινό. 

1ΣΟΝΙΑ

Θυμάστε την πρώτη παρουσίαση βιβλίου σας;

Φυσικά. Ήταν τον Μάιο του 2019 και πήγε πολύ καλά. Μια μέρα που δε θα ξεχάσω ποτέ.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο;

«Ο Καλόγερος» του Matthew Lewis

 

Ποια ήταν η αγαπημένη σας ταινία στα εφηβικά σας χρόνια;

Ίσως το Grease και φυσικά «Ο Πόλεμος των Άστρων». 

 

Σινεμά ή θέατρο;

Σινεμά. Αγαπώ και το θέατρο βέβαια.

 

Τηλεόραση παρακολουθούσατε; Ποιο ήταν το αγαπημένο σας σίριαλ;

Το Family με την Kristy McNichol. Από το 2009 δε βλέπω τηλεόραση. 

 

Αναμνήσεις ή όνειρα; Σε ποιο από τα δύο υπήρχαν περισσότερες αναφορές;

Δεν υπάρχει άνθρωπος χωρίς παρελθόν ή χωρίς αναμνήσεις. Και τα δύο συνυπάρχουν μέσα μου αλλά δεν είμαι προσκολλημένη στο παρελθόν. Κρατάω τη γνώση από τις εμπειρίες και κοιτάζω μόνο μπροστά. Δεν αποκαλώ όμως ‘όνειρα’, τα σχέδια μου. Ακόμα και τα πιο απίθανα για μένα είναι στόχοι. Τον πήχη ψηλά κι ας μην τον φτάσω και ποτέ. Έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πιο δύσκολο.

 

Ποια ευχή κάνατε, πριν πέσετε για ύπνο;

Πάντα ευχόμουν κι εύχομαι υγεία.

 

Περιγράψτε μας μια όμορφη ιστορία από τα παιδικά σας χρόνια… Την έχετε βάλει σε κάποιο βιβλίο σας;

Θυμάμαι σκανδαλιές. Ίσως αυτές βέβαια να θεωρώ και τις πιο όμορφες ιστορίες. Θυμάμαι ότι παίζαμε κομμώτρια-πελάτισσα με τη εγγονή του φούρναρη ο οποίος μας έκοψε το ψωμί αφού της άλλαξα την κουπ. Θυμάμαι άλλη φορά που έπεισα μια φίλη μου (στα εννέα μου) να το σκάσουμε και κινητοποιήθηκε η αστυνομία για την εύρεση μας. Θυμάμαι να οργανώνω κηδείες μυρμηγκιών και είχα πάντα πολύ κόσμο και μεγάλη επιτυχία. Θυμάμαι ότι σκαρφάλωνα σε οικοδομές, ω ναι, κι ότι πηδούσα από μπαλκόνια. Με κούκλες δεν έπαιξα πολύ. Έναν Αποστόλη είχα για μωρό μου κι αυτό περισσότερο για να χαίρεται η μαμά μου που είχα δώσει το όνομα του πατέρα της.

 

3ΣΟΝΙΑ

Η Σόνια Σαουλίδου αποφοίτησέ από το Ελληνογαλλικό Κολέγιο Δελασάλ και σπούδασε στο SRU στην Πενσυλβάνια Επικοινωνίες με ειδικότητα στις Δημόσιες Σχέσεις καθώς και Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Με τον ερχομό της στην Ελλάδα, εργάστηκε στον τομέα της διαφήμισης. Λίγα χρόνια αργότερα ανέλαβε τη διεύθυνση προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού Europe 1. Συνέχισε με το δικό της διαφημιστικό γραφείο για δύο χρόνια καθώς και την παραγωγή τηλεοπτικών διαφημιστικών σποτ. Από το 1996 ασχολήθηκε με την παραγωγή και παρουσίαση  ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών παραγωγών ξεκινώντας από την παρουσίαση του καθημερινού μαγκαζίνο της ΕΤ3 ενώ ταυτόχρονα είχε και συνεργασία με το Mega και τη Ρούλα Κορομηλά στο Bravo. 

Το 1998 μετακόμισε στην Αθήνα και εργάστηκε ως τηλεπαρουσιάστρια και ραδιοφωνικός παραγωγός του ομίλου Αντέννα. Συνέχισε με δική της εκπομπή στον Alpha -και πάλι παραγωγή της Ρούλας Κορομηλά- και αργότερα συνεργάστηκε με τον Alter. Για αρκετά  χρόνια είχε το πρωινό του Kiss 92.9. Τα χρόνια εκείνα επίσης εργαζόταν ως voice over artist για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Στην πορεία της έχει εργαστεί ως καθηγήτρια Δημοσιογραφίας σε ιδιωτικές σχολές ενώ μετά το 2013 επέστρεψε στις ΗΠΑ. Εκεί τον πρώτο καιρό παρακολούθησε το NAPSR -πρόγραμμα Pharmaceutical Rep- κι εργάσθηκε ως ιατρικός επισκέπτης. Αργότερα παρακολούθησε το Larson Educational Services και κατόπιν εργάσθηκε ως διαπιστευμένη σύμβουλος ακινήτων για τη Φλόριντα.

Σήμερα ζει στη Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται  με ξένους επενδυτές στον τομέα των ακινήτων και γράφει αστυνομικά βιβλία.

(Για τον aylogyros news & την Καλλιόπη Γραμμένου) 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35