Αντώνης Αγγελόπουλος: «Ο συνοδηγός έχει τον πιο ουσιαστικό ρόλο στο πλήρωμα και στον αγώνα…»

Αντώνης Αγγελόπουλος: «Ο συνοδηγός έχει τον πιο ουσιαστικό ρόλο στο πλήρωμα και στον αγώνα…»

Με αφορμή τη συμμετοχή του στο 44ο Ολυμπιακό Ράλλυ με το Peugeot 208 R2, ζητήσαμε από τον οδηγό αγώνων αυτοκινήτου Αντώνη Αγγελόπουλο, να μας μιλήσει γι’ αυτή του την εμπειρία και γενικά για την αγωνιστική του διαδρομή.

 

 

Θυμάστε αν υπήρξε στη σκέψη σας ως παιδί, η ιδέα ν’ ασχοληθείτε με τους αγώνες ταχύτητας;

Από μικρός μου άρεσε να παρακολουθώ αγώνες ράλλυ, δεδομένου πως είχα στον οικογενειακό μου περίγυρο, άτομα που συμμετείχαν. Περνώντας τα χρόνια, ήμουν σίγουρος πως θα ασχοληθώ κι εγώ.

Ποιος είναι ο αγωνιστικός σας ήρωας;

Ο Sebastian Loeb, γιατί θεωρώ πως ο τρόπος οδήγησης του, είναι ξεχωριστός. 

Πως «φτιάξατε» τη δική σας ομάδα και ποιοι την αποτελούν;

Από το 2012 τρέχω με συνοδηγό τον Χρήστο Δίπλα που είμαστε παιδικοί φίλοι. Μετά από χρόνια στους αγώνες αποκομίζοντας πολλές εμπειρίες και γνώσεις και κατακτώντας αρκετούς τίτλους, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με την πιο έμπειρη ομάδα στη χώρα μας, την EMC Motorsport του Κώστα Σπύρου, ώστε να εξελιχθούμε ακόμα περισσότερο και να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Ποια είναι η «συμβολή» του συνοδηγού στην όλη προσπάθεια σας και κατά πόσο «ταυτίζονται» τα θέλω σας;

Ο συνοδηγός έχει τον πιο ουσιαστικό ρόλο στο πλήρωμα και στον αγώνα, καθώς καθοδηγεί τον οδηγό και πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη και άριστη συνεργασία. Το ότι είμαστε δώδεκα χρόνια αγωνιστικό δίδυμο με τον Χρήστο, αποδεικνύει πως υπάρχει απόλυτη ταύτιση σε αυτά που θέλουμε.

 

 

Ποιος ήταν ο πρώτος αγώνας που δηλώσατε συμμετοχή και πως αισθανθήκατε κατά τον τερματισμό;

Ο πρώτος αγώνας που δήλωσα συμμετοχή ήταν το 2008 σαν συνοδηγός. Μοναδική εμπειρία, ένιωθα πως πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο παιδικό μου όνειρο.

Πότε ήρθε η «πρώτη» νίκη, η επιβράβευση των προσπάθειών σας;

Η πρώτη νίκη σαν πλήρωμα, ήρθε το 2013 στο πρώτο ολυμπιακό ράλλυ που συμμετείχαμε και κερδίζαμε την πρώτη θέση στην κατηγορία μας.

Ποιο ήταν μέχρι σήμερα το δυσκολότερο πράγμα που έχετε αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια ενός αγώνα;

Σε κάθε αγώνα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μικρές ή μεγάλες δυσκολίες, μηχανικές βλάβες, εγκαταλείψεις κ.λ.π. τα οποία πρέπει όλη η ομάδα να αντιμετωπίσει άμεσα και σωστά.

 

 

Ποιος είναι ο βασικός σας στόχος, πριν και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα;

Η συμμετοχή και ο τερματισμός χωρίς προβλήματα είναι ο πρωταρχικός στόχος. Δεδομένου πως υπάρχει μεγάλη προσπάθεια πριν και κατά την διάρκεια του αγώνα, η νίκη είναι ο κύριος στόχος μας.

Πως βιώσατε το φετινό 44ο Ολυμπιακό Ράλλυ; Μιλήστε μας γι’ αυτό, αλλά και για όσα πετύχατε σε αυτή σας τη συμμετοχή, που στέφθηκε με επιτυχία.

Το φετινό ολυμπιακό ράλλυ ήταν ένας αρκετά δύσκολος αγώνας. Έπρεπε να διανύσουμε πολλά χιλιόμετρα, σκληρές ειδικές διαδρομές και υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός . Έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα, με αρκετή προπόνηση με όλη την ομάδα, καταφέραμε να πετύχουμε το στόχο μας και να κερδίσουμε στην F2  κατηγορία.

Ποια «ειδική διαδρομή» σας δυσκόλεψε περισσότερο;

Η ειδική διαδρομή Γραίκα μας δυσκόλεψε περισσότερο,  δεδομένου πως είχε ένα κακό  οδόστρωμα. Την τρέχαμε για πρώτη φορά και έπρεπε να οδηγήσουμε προσεκτικά αλλά ταυτόχρονα και γρήγορα!

 αντωνης αγγελοπουλος4

 

Πείτε μας, έναν οδηγό αγωνιστικών αυτοκινήτων τι τον χαρακτηρίζει και τι τον κάνει να διαφέρει, από έναν κανονικό οδηγό;

Βασικά χαρακτηριστικά θεωρώ πως είναι η αγάπη για το αντικείμενο, η επιμονή, η προσήλωση και η συνεχής γνώση και βελτίωση.

Ποιος κατά τη γνώμη σας είναι ο καλός οδηγός δρόμου;

Δεν αρκεί απλά να γνωρίζεις οδήγηση. Αυτός που είναι προσεκτικός και μπορεί να αντιδράσει γρήγορα σε κάθε απρόβλεπτο συμβάν, θεωρώ πως είναι καλός οδηγός.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε σε όσους βρίσκονται δίπλα σας όλα αυτά τα χρόνια;

Τους ευχαριστώ για την υποστήριξη καθώς χωρίς αυτούς τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.

 αντωνης αγγελοπουλος5

 

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Αντώνη Αγγελόπουλο, πατήστε ΕΔΩ 

Οι φωτογραφίες είναι από το προσωπικό αρχείο του Αντώνη Αγγελόπουλου

 

Παύλος Ανδριάς για τον aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35