Νικόλαος Ανδρικόπουλος: «Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι κατ’ εξοχήν οικογενειακές και σπιτικές»

Νικόλαος Ανδρικόπουλος: «Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι κατ’ εξοχήν οικογενειακές και σπιτικές»

Νίκος Ανδρικόπουλος

«Γράψτε μια χριστουγεννιάτικη κάρτα, στείλτε μια ευχή…»,  ήταν η επιθυμία μας και ο εικονογράφος και συγγραφέας Νικόλαος Ανδρικόπουλος, ανταποκρίθηκε σ’ αυτό μας το κάλεσμα…

Τι θα γράφατε σε μια «χριστουγεννιάτικη κάρτα» και σε ποιόν θα την στέλνατε;

Άγιε μου Βασίλη γεια σου.  Σου εύχομαι χρόνια πολλά για τη γιορτή σου, χρόνια πάρα πολλά, χρόνια αιώνια, όπως σου πρέπει δηλαδή.

Κοίτα, εδώ και δύο χρόνια, μας τα ‘χεις κάνει ρόιδο και τα νεύρα μας τσατάλια. Παρ’ όλ’ αυτά όπως βλέπεις και καταλαβαίνεις, δεν σου κρατάω κακία και σου στέλνω τις ευχές μου, γιατί άλλωστε για την κατάντια μας δεν νομίζω ότι φταις εσύ δηλαδή, ούτε ο Μεγάλος, τ’ αφεντικό σου ντε! Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, μάλλον εμείς. Τι μάλλον,  σίγουρα εμείς φταίμε. Γιατί τόσα και τόσα χρόνια το μόνο που μας ενδιέφερε, ήταν να είναι η τσέπη μας γεμάτη για να μπορούμε ν’ αγοράζουμε, αγοράζουμε, αγοράζουμε. Και τι τα κάναμε όλ’ αυτά; Άσε να μη σου πω καλύτερα τι τα κάναμε κι είσαι κι άγιος άνθρωπος. Αλλά βρε μπαρμπα-Bill αν ήθελες, θα μπορούσες να κάνεις κάτι, τουλάχιστον για ‘κείνα τα παιδάκια που περιμένουν πως και πως το μποναμά τους κι η τσέπη πια των γονιών είναι άδεια και, δεν μπορούν να τους παίξουν και ΄φέτος τουλάχιστον, το «παραμύθι» ότι τάχα μου ο άι Βασίλης τους έφερε πάλι δώρο. Στην ανάγκη πες το στον Μεγάλο μπας και βοηθήσει, να κάνει κάτι τέλος πάντων… Κοίτα προσωπικά αναγνωρίζω ότι τη φύση την κάναμε άνω κάτω και πλαγίως κι αυτή τα ‘χει παίξει. Τι να πρωτοκάνει. Να προσπαθήσει να ισορροπήσει πάνω στο τεντωμένο σκοινί που βαδίζει; Να αντιμετωπίσει τις γρίπες; Τα διάφορα sars ή αυτούς τους καινούργιους διάφορους covid-19 με τις παραλλαγές τους;

Τέλος πάντων. Εγώ σου εύχομαι χρόνια πολλά, χρόνια παντοτινά, χρόνια αιώνια, χρόνια πάντα με χαμόγελα, χαρές και, μη ξεχνάς, με αισιοδοξία για να μας μεταφέρεις κι εμάς λίγη, που τόσο πολύ την έχουμε ανάγκη!!!!!

Σε φιλώ με πολύ αγάπη ο μικρούλης σου, παππούς πια, Νικόλας.

 

Πως σκέφτεστε να περάσετε τις φετινές γιορτές;

Όπως συνήθως. Με την οικογένειά μου, αφού δεν έχουμε και την πολυτέλεια για ρεβεγιόν και τέτοια. Άσε που ποτέ δεν το είχα μ’ αυτά.  Πάντα οικογενειακά. Οι Χριστουγεννιάτικες γιορτές είναι κατ’ εξοχήν οικογενειακές και σπιτικές. Επίσης μαζί μας ίσως και καμιά φίλη ή φίλο από κοντά, για να απαλύνουμε τη μοναξιά κάποιων ανθρώπων.

 

Τι σας δίδαξε αυτή η χρονιά που φεύγει και πως θα την χαρακτηρίζατε με μια λέξη;

Καλύτερα να μη την χαρακτηρίσω γιατί θα πω καμιά κακιά λέξη και θα πέσει Χ. Αλλά το ξαναλέω. Ας προσέχαμε. «Ήθελές τα και παθές τα».

 

Τι είναι αυτό που προσδοκάτε να σας φέρει το νέο έτος;

Υγεία, υγεία, υγεία. Αυτογνωσία, αυτογνωσία, αυτογνωσία. Αυτοκριτική, αυτοκριτική, αυτοκριτική. Ενδοσκόπηση, ενδοσκόπηση, ενδοσκόπηση.

Όχι μόνο για μένα. ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!!!

 

Ανδρικοπουλος Νίκος

Νικόλαος Ανδρικόπουλος

Εικονογράφος και συγγραφέας

https://www.facebook.com/nikolasandrikopoulos

 

Για τον aylogyrosnews & τον Παύλο Ανδριά



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35