Νίκος Μιχαλόπουλος: «Η μεγαλύτερη ύβρις είναι να μη χρησιμοποιούμε το μεγαλύτερο δώρο που μας δόθηκε από τη φύση ή το Θεό: το μυαλό μας»

Νίκος Μιχαλόπουλος: «Η μεγαλύτερη ύβρις είναι να μη χρησιμοποιούμε το μεγαλύτερο δώρο που μας δόθηκε από τη φύση ή το Θεό: το μυαλό μας»

«Γράψτε μια χριστουγεννιάτικη κάρτα, στείλτε μια ευχή…»,  ήταν η επιθυμία μας και ο Εκπαιδευτικός, υπεύθυνος εκπαιδευτικών προγραμμάτων, πρωταθλητής, συγγραφέας παιδικών και εφηβικών βιβλίων Νίκος Μιχαλόπουλος, ανταποκρίθηκε σ’ αυτό μας το κάλεσμα…

 

Τι θα γράφατε σε μια «χριστουγεννιάτικη κάρτα» και σε ποιόν θα την στέλνατε;

Η μεγαλύτερη ύβρις είναι να μη χρησιμοποιούμε το μεγαλύτερο δώρο που μας δόθηκε από τη φύση ή το Θεό: το μυαλό μας. Σε εποχές πρωτόγνωρες σαν αυτές της πανδημίας, εύχομαι σε όλους να μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο το μυαλό τους και τη λογική τους, γιατί μόνο αυτά μπορούν να μας οδηγήσουν σωστά στις επιστημονικές θέσεις των ειδικών και να μας προστατεύσουν από τη συνωμοσιολογία και τον σκοταδισμό.

Θα έστελνα την κάρτα σε κάθε άνθρωπο που τιμά τη διάστασή του με τις επιλογές του σε ιδιαίτερες στιγμές σαν κι αυτήν, ως ένα ευχαριστώ για τη θέση του στα πράγματα, αλλά και σε κάθε αρνητή της όλης κατάστασης σε κάθε επίπεδο, ως αφορμή για σκέψη.

 

Πως σκέφτεστε να περάσετε τις φετινές γιορτές;

Χριστούγεννα στον προσωπικό μου παράδεισο, ένα ορεινό χωριό της Αρκαδίας και Πρωτοχρονιά στη Βαρκελώνη με τις δύο σημαντικότερες γυναίκες της ζωής μου, αφού θα είναι η πρώτη χρονιά που θα υποδεχτώ τις γιορτές χωρίς τους δύο γονείς μου που έχασα φέτος.

 

Τι σας δίδαξε αυτή η χρονιά που φεύγει και πως θα την χαρακτηρίζατε με μια λέξη;

Θα τη χαρακτήριζα μεγάλο σχολείο. Μου έδειξε με τον πιο σκληρό ίσως τρόπο, πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, πως στις ουσιαστικές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης είμαστε όλοι ίσοι και φυσικά πως στο μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας, ακόμα και στα πιο ακραία σενάρια, την τύχη μας τη διαμορφώνουμε εμείς με τις επιλογές μας.

 

Τι είναι αυτό που προσδοκάτε να σας φέρει το νέο έτος;

Ηρεμία. Υγεία. Καθαρότητα σκέψης. Δύο καινούργια βιβλία που ετοιμάζω και ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Masters στην Ιαπωνία.

 

Μιχαλόπουλος Νίκος

Νίκος Μιχαλόπουλος

Συγγραφέας - Πρωταθλητής Ακοντισμού - Ακτιβιστής - Εκπαιδευτικός

''Ονειρεύομαι  Θέλω  Μπορώ''

🔺Web Site: www.nikosmichalopoulos.gr

🔺Facebook: https://www.facebook.com/nikomichalopoulos/

🔺Twitter: https://twitter.com/ο

🔺Instagram: https://www.instagram.com/nikos__michalopoulos/

 

Για τον aylogyrosnews & τον Παύλο Ανδριά



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35