Η Ελένη Γκίκα - Πετρουλάκη μιλάει στον Παύλο Ανδριά, για το νέο της  βιβλίο «Μια δασκάλα, δυο φόνοι και ένας έρωτας»

Η Ελένη Γκίκα - Πετρουλάκη μιλάει στον Παύλο Ανδριά, για το νέο της βιβλίο «Μια δασκάλα, δυο φόνοι και ένας έρωτας»

Εμείς διαβάζουμε, γράφουμε την κριτική μας, αλλά και ρωτάμε την «δημιουργό», για να μας αποκαλύψει τις κρυφές πτυχές του έργου της…

 

 

ΚΡΙΤΙΚΗ: Όταν η φαντασία ταυτίζεται με την πλοκή, το αποτέλεσμα συναρπάζει, δίνοντας στον αναγνώστη την αίσθηση ότι αυτό το «ταξίδι», δύσκολα θα το ξεχάσει.

Η Ελένη Γκίκα – Πετρουλάκη σε αυτό της το μυθιστόρημα καταφέρνει με έναν έξυπνο τρόπο να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον καθώς μέσα από μια συνεχή έντονη δράση και δυνατές ανατροπές, μας οδηγεί εκεί που η αγωνία δεν μας επιτρέπει να ξεφύγουμε από τα «δίχτυα» της.

Βέβαια, δεν είναι λίγες οι φορές που το γέλιο εμφανίζεται αβίαστα στο πρόσωπό μας, μιας και η «Μελίνα», η ηρωίδα της ιστορίας, μας φανερώνει μια άλλη πλευρά της ζωής, αυτή της αισιοδοξίας, του έρωτα και της αγάπης.

Μαγικές εικόνες βγαλμένες από παραμυθένιους «κόσμους», έξυπνοι διάλογοι γεμάτοι ζωντάνια και παλμό, συνθέτουν ένα εντυπωσιακό μυθιστόρημα ρίχνοντας φως σε πολλά ευαίσθητα ζητήματα, της ζωής μας…  

 

 

Αλλά ας ακούσουμε την ίδια τι έχει να μας πει, γι’ αυτό το συγγραφικό της δημιούργημα…

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να γράψετε αυτό το βιβλίο;

Έγραψα το βιβλίο αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας, με τη διάθεση να αναστρέψω μέσα μου όλα τα δυσάρεστα που άφησε πίσω του ο covid. Είχα την ανάγκη να ονειρευτώ, να χαλαρώσω, να γελάσω, να ελπίσω…και κάπως έτσι προέκυψε το «Μια δασκάλα, δυο φόνοι και ένας έρωτας» που ομολογουμένως έχει τελείως διαφορετικό ύφος από τα προηγούμενα βιβλία μου.

Τι ξεχωριστό έχει «μέσα» της η Μελίνα που την κάνει να φαντάζει ως σούπερ ηρωίδα;

Είναι υπερ-ενσυναισθητική. Διαθέτει δηλαδή μια σχεδόν υπερφυσική ικανότητα να νιώθει τα συναισθήματά των άλλων. Αυτό από μόνο του της δίνει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Εκείνο όμως που την κάνει ξεχωριστή, είναι το ότι ενώ βομβαρδίζεται από τα συναισθήματά των άλλων, δεν επιλέγει να απομονωθεί. Ανοίγει τον εαυτό της στους άλλους, τους πλησιάζει με καλοπροαίρετη περιέργεια και αγάπη και χρησιμοποιεί το χάρισμά της για να τους βοηθήσει.

Αλήθεια, τι μπορεί να συμβεί μέσα σε δεκαεφτά μέρες;

Μέσα σε αυτές τις 17 χριστουγεννιάτικες μέρες, η Μελίνα πρέπει να διαλευκάνει δύο φόνους που έμειναν ανεξιχνίαστοι επί 20 χρόνια και όπως λέει και η ίδια «να αποδημήσει ένα σπίτι και να το ξανασυνθέσει από την αρχή». Μέσα σε αυτές τις 17 μέρες αλλάζουν οι ζωές όλων των ηρώων καθώς και η ζωή της Μελίνας.

Πως «πρόκυψε» ο Σάκης Ρουβάς στην ιστορία σας;

Έψαχνα μια ασπίδα για τη Μελίνα για κάθε φορά που θα της χρειαζόταν να προστατευτεί από τα αρνητικά συναισθήματα των άλλων. Το «όλα καλά» είναι σαν μάντρα για μένα, έχω ξεπεράσει με αυτούς τους στίχους απίστευτες δυσκολίες. Παράλληλα, ο Σάκης Ρουβάς εκπέμπει τόση θετική ενέργεια και λάμψη, που τελικά η επιλογή έγινε σχεδόν αυτόματα.

Πόσο χαρούμενο και διασκεδαστικό ήταν για εσάς να χτίζετε έναν «έρωτα», βγαλμένο από τα παλιά, με την πετυχημένη ας μου επιτραπεί η έκφραση, συνταγή του «Άρλεκιν»;

Πάρα πολύ! Το απόλαυσα απερίγραπτα! Νομίζω πως ποτέ δεν είναι εκτός μόδας ο ρομαντισμός, πάντα τον έχουμε ανάγκη και πάντα λειτουργεί σαν βάλσαμο στην ψυχή μας.

Ποιο μήνυμα θα στέλνατε στους αναγνώστες, για να διαβάσουν αυτό σας το πόνημα;

Να κρατήσουν την φράση της Μελίνας που δηλώνει πως «κανείς και τίποτα δεν θα της κλέψει τα Χριστούγεννα». Αυτό το βιβλίο πάνω απ’ όλα μιλά για τη χαρά της κάθε στιγμής μας που εμείς οι ίδιοι πρέπει να υπερασπιστούμε και να πολλαπλασιάσουμε με την κάθε ευκαιρία που μας δίνεται.

Παύλος Ανδριάς, για τον aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35