Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τραγουδούν Μάνο Λοΐζο στο θέατρο Ακροπόλ

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τραγουδούν Μάνο Λοΐζο στο θέατρο Ακροπόλ

Λένε ότι πέθανε πριν 40 χρόνια στις 17 Σεπτεμβρίου 1982 στη Μόσχα. Δεν είναι αλήθεια. Ο Μάνος Λοΐζος κατάφερε, με μόλις 10 δίσκους που εκδόθηκαν όσο ζούσε μαζί μας και ακόμα 2 που εκδόθηκαν όσο ζούσε μακριά μας, να αφήσει στη μνήμη και στην καρδιά μας ένα από τα πιο ισχυρά αποτυπώματα όσον αφορά στο ελληνικό τραγούδι.

Η Μαργαρίτα Ζορμπαλά και ο Απόστολος Ρίζος τιμώντας τη μνήμη του τη σημαδιακή αυτή χρονιά, γιορτάζουν την επέτειο της γέννησης του (22 Οκτωβρίου 1937) με μία μοναδική παράσταση στο ιστορικό θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ.

Επιλέγουν από το σύνολο των κύκλων τραγουδιών του αυτά που αγάπησαν περισσότερο και αγκαλιάζουν το ανεκτίμητο αυτό ρεπερτόριο που παρότι πέρασαν 50 χρόνια εξακολουθεί να παραμένει ζωντανό, να γράφει νέες ιστορίες και να χαράζει νέους δρόμους.

Η διακεκριμένη ερμηνεύτρια εμφανίζεται σπάνια αλλά η κάθε φορά που προτείνει μία ολοκληρωμένη παράσταση μένει πραγματικά αξέχαστη.

Έτσι φέτος ξεκινώντας από την Κύπρο που διαμένει μόνιμα με τέσσερις sold out παραστάσεις αφιερωμένες στον Μάνο Λοΐζο που είναι Κυπριακής καταγωγής έρχεται στην Αθήνα πιστεύοντας ότι η αναδρομή στο τόσο σημαντικό έργο του συνθέτη αλλά και τον λόγο των πιο καίριων στιχουργών της εποχής, αποτελεί ουσιαστική κατάθεση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και υπενθύμιση στους νεότερους της διαχρονικότητας του μουσικού έργου.

Ο Απόστολος Ρίζος που συμπράττει ισότιμα, από τους πιο αξιόλογους τραγουδοποιούς της νέας γενιάς, έχει ασχοληθεί με προσήλωση και αγάπη πολλά χρόνια με το έργο του Λοΐζου. Έχει ενορχηστρώσει και ηχογραφήσει ξανά με σύγχρονη ματιά πολλά από τα τραγούδια του και τα έχει παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία πολλές φορές.

Στην παράσταση «Με φάρο το φεγγάρι» τους δύο καλλιτέχνες συνοδεύουν τέσσερις σολίστες μουσικοί με μαέστρο και ενορχηστρωτή τον πιανίστα Νεοκλή Νεοφυτίδη.

 

αφίσα

 

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί και στη Θεσσαλονίκη την Κυριακή 6 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου

Ώρα έναρξης: 21.00

Θέατρο Ακροπόλ Ιπποκράτους 9-11, 10679, Αθήνα (Σταθμός Μετρό Πανεπιστήμιο) Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνο Θεάτρου Ακροπόλ: 2103648303

Προπώληση εισιτηρίων στο Viva.gr

https://www.viva.gr/tickets/theater/me-faro-to-feggari/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35