Η παράξενη ιστορία πίσω από το τραγούδι «Ελλάς» - μεγάλη επιτυχία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Η παράξενη ιστορία πίσω από το τραγούδι «Ελλάς» - μεγάλη επιτυχία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Το τραγούδι «Ελλάς» μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές και καλλιτεχνικές επιτυχίες του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, είναι σύνθεση (στίχοι και μουσική) του Σταμάτη Μεσημέρη.

Ο ευαίσθητος, ο φιλόσοφος, ο τραγουδοποιός και ποιητής Σταμάτης Μεσημέρης, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες ροκ καλλιτέχνες, αν και στάθηκε αδικημένος αφού δεν είναι γνωστός σε πολλούς. Πέθανε το 2009, σε ηλικία 61 ετών, χτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Ελάχιστες φωτογραφίες υπάρχουν του Σταμάτη Μεσημέρη, και σήμερα δημοσιεύουμε για πρώτη φορά, δύο φωτογραφίες, έναν χρόνο πριν πεθάνει, τραβηγμένες από τον γράφοντα στο κλαμπ Κύτταρο το 2008. Στη μία τον βλέπουμε με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ενώ στη δεύτερη, στη συντροφιά τους έχει προστεθεί η Ελένη Τσαλιγοπούλου. 

Ήταν στενός φίλος του Παπακωνσταντίνου στον οποίο και έδωσε το τραγούδι «Ελλάς» για να το ερμηνεύσει στον δίσκο «Χορεύω» (1989). Λίγοι γνωρίζουν ότι το τραγούδι αυτό, συνδέεται με μία πολύ παράξενη ιστορία, την οποία και διηγούταν συχνά ο Μεσημέρης αλλά και την κατέγραψε στο εσώφυλλο του σπάνιου πια προσωπικού του δίσκου, «Ονείρου Χρώματα που ταξιδεύει ο Καπνός του Ινδιάνου» (2001).

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35