Οι ταινίες που έρχονται την Πέμπτη 5 Αυγούστου, στη μεγάλη οθόνη…

Οι ταινίες που έρχονται την Πέμπτη 5 Αυγούστου, στη μεγάλη οθόνη…

Εβδομάδα ρομαντικών love stories με φόντο το γαλλικό καλοκαίρι και τη δανέζικη γαστριμαργική σκηνή, ενώ ένας μοντέρνος «Όλιβερ Τουίστ» συναντά την εμβληματική «Νύχτα Πρεμιέρας» του Τζον Κασαβέτη.

To καλοκαίρι του '85

Η νέα ταινία του καταξιωμένου Γάλλου σκηνοθέτη Φρανσουά Οζόν («Η Πισίνα», «Νέα και Όμορφη») συνδυάζει ερωτισμό, ανεμελιά, νοσταλγία, αλλά και διαφορετικά κινηματογραφικά στιλ για να φτιάξει μια γοητευτική ρομαντική ατμόσφαιρα με γερές δόσεις μυστηρίου και σασπένς. Όλα ξεκινούν όταν ένας 16χρονος βλέπει τη ζωή του να σώζεται την ύστατη ώρα από ένα μεγαλύτερο αγόρι που επεμβαίνει για να μη βυθιστεί το σκάφος του. Τότε γεννιέται ανάμεσά τους μια ζεστή φιλική σχέση που εξελίσσεται σύντομα σε κάτι περισσότερο, αλλά ανεξέλεγκτο και παρακινδυνευμένο.

Η γεύση της απιστίας

Γνωστός μας από τη σέξι, γριφώδη και ατμοσφαιρική «Ερωτική Αναπαράσταση» (2003), ο στιλίστας Κρίστοφερ Μπόε μας μεταφέρει τώρα στη δανέζικη γαστριμαργική σκηνή, μια από τις πιο hot παγκοσμίως, και στο σικάτο εστιατόριο Μάλους. Ιδιοκτήτες του οι Κάρστεν (Νικολάι Κόστερ – Βαλντάου) και Μάγκι (Κατρίνε Γκρέις – Ρόζενταλ), ζευγάρι το οποίο πέρα από την οικογενειακή ζωή μοιράζεται και τη φιλοδοξία ενός αστεριού Μισελέν. Το πολυδιάστατο και προκλητικό δράμα του Μπόε, το οποίο συνέγραψε με τον Τομπίας Λίντχολμ («Το Κυνήγι», «Άσπρο Πάτο»), εξερευνά το υψηλό τίμημα της επιτυχίας τους.

 

aderfiasesigrousi

 

Αδέλφια σε σύγκρουση

Θυμάστε τους βραβευμένους στις Κάνες και τη Θεσσαλονίκη (Χρυσός Αλέξανδρος) του 2015 «Δεσμούς Αίματος» του Γκρίμουρ Χακόναρσον; Την ιστορία δυο αδελφών που ζουν σε διπλανά κτήματα μιας απομακρυσμένης ισλανδικής κοιλάδας, έχουν όμως να μιλήσουν μεταξύ τους 40 χρόνια; Τι θα κάνουν όμως όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν από κοινού μια αρρώστια που εξοντώνει τα κοπάδια τους; Το ρεαλιστικό όσο και συγκινητικό αγροτικό δράμα γεμάτο μαύρο χιούμορ αποκτά τώρα το αγγλόφωνο ριμέικ του, με τον Τζέρεμι Σιμς να μεταφέρει τη δράση του στις απέραντες αυστραλιανές πεδιάδες και τους Σαμ Νιλ και Μάικλ Κέιτον να υποδύονται τα «Αδέλφια σε Σύγκρουση».

Κουνιάδοι

Ελληνικό κινηματογραφικό καλοκαίρι χωρίς ισπανική κωμωδία δεν νοείται, έτσι ο Τόνιο Λόπεθ, με τηλεοπτική πείρα δυο δεκαετιών, μας αφηγείται την ξεκαρδιστική ιστορία των Εδουάρδο και Σαμπόνις. Δυο απελπισμένων κουνιάδων, οι οποίοι χρειάζονται επειγόντως χρήματα μετά από μία αποτυχημένη επιχειρηματική συμφωνία. Αποφασίζουν λοιπόν να λύσουν το πρόβλημά τους απάγοντας τον Μοδέστο, κουνιάδο της Αλίσια, της υπεύθυνης για το οικονομικό αδιέξοδό τους. Μόνο που εκείνη δεν είναι διατεθειμένη να πληρώσει δεκάρα για την απελευθέρωσή του, αναγκάζοντας τον ίδιο τον Μοδέστο να προτείνει στους απαγωγείς του ένα καινούριο σχέδιο.

Ο διάσημος κλέφτης Twist

Στη σειρά των διάσημων χαρακτήρων της βρετανικής λογοτεχνίας που εκσυγχρονίζονται κατά την πρόσφατη κινηματογραφική τους μεταφορά (βλέπε Σέρλοκ Χολμς και Ντέιβιντ Κόπερφιλντ), ο Όλιβερ Τουίστ ταξιδεύει τώρα από το ντικενσιανό Λονδίνο του 19ου αιώνα στη σύγχρονη βρετανική πρωτεύουσα και μεταμορφώνεται σε μέλος μιας νεανικής συμμορίας του δρόμου. Πολλοί χαρακτήρες του μυθιστορήματος αλλάζουν φύλο και ο Μάρτιν Όουεν («Max Cloud») μας επιφυλάσσει διαδοχικές ανατροπές, με τον Ραφ Λο – γιο του Τζουντ Λο και της Σάντι Φροστ – να υποδύεται τον νεαρό Τουίστ, τον Μάικλ Κέιν ως Φέιγκιν και την Λένα Χέντι ως Σάικς.

Οδός Μελρόουζ Αριθμός 86

Αμερικανικό περιπετειώδες θρίλερ. Ένας πρώην πεζοναύτης που πάσχει από χρόνια διαταρραχή μετατραυματικού στρες, εισβάλλει ένοπολος σε μια γκαλερί και παίρνει όμηρους τους παρευρισκόμενους με σκοπό να τους φέρει αντιμέτωπος με τα προσωπικά λάθη τους.

Νύχτα πρεμιέρας

Στην κορυφή της σκηνοθετικής ωριμότητάς του, ο Τζον Κασαβέτης υπογράφει ένα πικρό, μα βαθιά διεισδυτικό ψυχόδραμα πάνω στην ταύτιση του ηθοποιού με τους ρόλους του και την αδυναμία του να ξεχωρίσει την αληθινή ζωή από εκείνη που ζει κάθε βράδυ πάνω στη θεατρική σκηνή. Αυτό τον υπαρξιακό διχασμό θα θυμίσει στην Μιρτλ Γκόρντον, θρυλική ντίβα του Μπρόντγουεϊ, ένα αυτοκινητικό ατύχημα που θα συμβεί μπροστά στα μάτια της και στο οποίο θα χάσει τη ζωή της μια από τις θαυμάστριές της. Θα ακολουθήσει ένας αναπάντεχος νευρικός κλονισμός και μια αναθεώρηση ολόκληρου παρελθόντος της, προσωπικού και επαγγελματικού, σε μια από τις σπαρακτικότερες ερμηνείες της Τζίνα Ρόουλαντς, δίπλα στους Τζον Κασσαβέτη, Μπεν Γκαζάρα και Τζόαν Μπλόντελ.

Τα 400 χτυπήματα

Η αδιαφορία των γονιών του και η αυταρχική συμπεριφορά του σχολείου σπρώχνουν τον ανυπότακτο Αντουάν, ο οποίος ονειρεύεται τη θάλασσα, σε ένα ταξίδι φυγής στους δρόμους του Παρισιού. Πρόκειται για το εντυπωσιακό σκηνοθετικό ντεμπούτο του Φρανσουά Τριφό και την πρώτη εμφάνιση του 15χρονου Ζαν – Πιέρ Λεό στη μεγάλη οθόνη, σε μια ασπρόμαυρη ταινία του 1959 που έμελε να αλλάξει το μέλλον του σινεμά. Με βραβείο σκηνοθεσίας στο φεστιβάλ Κανών, τα «400 Χτυπήματα» είναι η ταινία που μαζί με το «Κομμένη την Ανάσα» του Ζαν – Λικ Γκοντάρ γέννησε τη νουβέλ βαγκ, παραμένοντας μέχρι σήμερα ένας απελευθερωτικός κι αντικομφορμιστικός ύμνος στη νεανική εξέγερση.

Πηγή:https://www.athinorama.gr/cinema/article/updated_%7C_oi_tainies_pou_erxontai_stis_aithouses_tin_pempti_58-2551138.html



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35