«Η Γενιά του ‘30» μας συστήνεται μέσα από το νέο docudrama της COSMOTE TV

«Η Γενιά του ‘30» μας συστήνεται μέσα από το νέο docudrama της COSMOTE TV

Η ζωή και το έργο κορυφαίων εκπροσώπων της γενιάς-ορόσημο της νεοελληνικής λογοτεχνίας «ζωντανεύουν» στη νέα δραματοποιημένη σειρά 15 επεισοδίων του COSMOTE HISTORY HD

Μ. Καραγάτσης, Κοσμάς Πολίτης, Ηλίας Βενέζης, Γιώργος Σεφέρης, Γιώργος Θεοτοκάς, Παντελής Πρεβελάκης, Γιάννης Ρίτσος, Νίκος Εγγονόπουλος, Άγγελος Τερζάκης, Στράτης Μυριβήλης.

Τι κοινό έχουν οι παραπάνω μεταξύ τους; Αποτελούν τους κορυφαίους εκπροσώπους-λογοτέχνες της Γενιάς του ’30. Καθένας από αυτούς άφησε το δικό του στίγμα και διαμόρφωσε με το έργο του μια νέα μοντέρνα ταυτότητα για τον νεοελληνικό πολιτισμό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι η συγκεκριμένη γενιά αποκαλείται «γενιά-ορόσημο» της νεοελληνικής λογοτεχνίας, αφού αποτέλεσε αγωγό αφήγησης των σημαντικών ιστορικών γεγονότων της Ελλάδας του 20ου αιώνα.

Η Γενιά του ’30 είναι εκείνη η γενιά των Ελλήνων λογοτεχνών και καλλιτεχνών που γεννήθηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα και ξεκίνησαν την καλλιτεχνική τους πορεία ή έφτασαν στην ακμή τους τη δεκαετία του 1930. Επηρεασμένοι από τις φόρμες που εμφανίστηκαν αρχικά στη δυτική Ευρώπη, πειραματίστηκαν με τον υπερρεαλισμό, τον ελεύθερο στίχο, την ένωση του μοντέρνου με την παράδοση.

Μέσα από το σπουδαίο έργο τους, που άφησαν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, μάθαμε κρυφές πτυχές της ιστορίας που μόνο κάποιος που τις βίωσε μπορούσε να μεταφέρει με ακρίβεια.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35