«Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα»: Ένας ύμνος στην αθώα, παιδική φιλία που δεν γνωρίζει σύνορα

«Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα»: Ένας ύμνος στην αθώα, παιδική φιλία που δεν γνωρίζει σύνορα

«Το αγόρι πίσω από το συρματόπλεγμα», μία ταινία του 2008, που μπορείτε να βρείτε στο Netflix, πραγματεύεται ακριβώς αυτό. Την δύναμη της παιδικής φιλίας, την αυταπάρνηση, την αλληλεγγύη. Και όλα αυτά τοποθετημένα μέσα στο πιο μαύρο σκηνικό της Ιστορίας, το Ολοκαύτωμα.

Βασίζεται στο εκπληκτικό βιβλίο του Τζον Μπόιν, με τίτλο «Το αγόρι με την ριγέ πιτζάμα» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, έχει μεταφραστεί σε 45 γλώσσες και έχουν πωληθεί περισσότερα από 7.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

Βρισκόμαστε στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, συγκεκριμένα στη ναζιστική Γερμανία και παρακολουθούμε τη ζωή ενός οκτάχρονου αγοριού, του Bruno και της οικογένειάς του η οποία ζει στο Βερολίνο.

Ο πατέρας του Bruno, ο Ralf, που είναι στρατιωτικός, σύντομα προάγεται στην ιεραρχία των SS και η οικογένεια ετοιμάζεται να μετακομίσει στην εξοχή.

Το καινούριο σπίτι δεν αρέσει ιδιαίτερα στο Bruno, αντιθέτως με την αδερφή του τη Gretel, διότι δεν είναι κοντά στους φίλους του και δεν έχει τι να κάνει όλη μέρα.

Από το παράθυρο του δωματίου του αχνοφαίνεται ένα «αγρόκτημα» και αποφασίζει να εξερευνήσει το μέρος και να γνωρίσει τα παιδιά, με τις ριγέ πιτζάμες, που μένουν εκεί. Κατά την πρώτη του απόπειρα, τον βλέπει η μητέρα του να κατευθύνεται προς τα εκεί και του λέει πως απαγορεύεται να παίζει από εκείνη την πλευρά, διότι εκεί υπάρχουν παιδιά «διαφορετικά, παράξενα».

Το «αγρόκτημα» που είδε ο Bruno είναι -πιθανότατα το Άουσβιτς- (υπονοείται μέσα στην ταινία), στρατόπεδο συγκέντρωσης Εβραίων και πως ο πατέρας του Bruno έχει αρχηγική θέση στη διοίκησή του.

O Bruno πάντως δεν παραιτείται και μια μέρα που λείπουν οι γονείς του καταφέρνει να φτάσει μέχρι το στρατόπεδο και πίσω απ’ το συρματόπλεγμα γνωρίζει ένα Εβραιόπουλο, τον Shmuel, με τον οποίο αναπτύσσει μια ιδιαίτερη φιλία.

Με το συρματόπλεγμα ανάμεσά τους, τα δύο παιδιά προσπαθούν να επικοινωνήσουν, να παίξουν και να καταλάβουν τι σημαίνουν όλα τα γεγονότα που διαδραματίζονται μέσα στο στρατόπεδο και οι ανεξήγητες εξαφανίσεις των Εβραίων που ζουν μέσα σ’ αυτό, στους οποίους ανήκουν και μερικοί συγγενείς του Shmuel.

Η εξαφάνιση του πατέρα του μικρού Shmuel πυροδοτεί μία απρόσμενη εξέλιξη, με τον Bruno να παραδίδει μαθήματα αυταπάρνησης και αφοσίωσης στον φίλο του…

«Ο καλύτερός μου φίλος για πάντα»… δείτε το τρέϊλερ ΕΔΩ

https://www.youtube.com/watch?v=VBrWYflUCrw&t=1s

Κατάλληλο από 13 ετών και πάνω

Διάρκεια: 94 λεπτά

Σκηνοθεσία: Μαρκ Χέρμαν



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35