5 ταινίες που αξίζει να δεις με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

5 ταινίες που αξίζει να δεις με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Η καθεμιά τους έχει κάτι διαφορετικό να πει για τη γυναικεία εμπειρία…

Δεν εμπίπτουν όλες τους με την ίδια επιτυχία στην κατηγορία των «φεμινιστικών» ταινιών. Άλλες ανήκουν στις «σοβαρές», κάποιες στις «ποπ» και κάποιες θα χαρακτηρίζονταν από ορισμένους ως «chick flicks» – κι αυτοί οι ορισμένοι ενδεχομένως να ήταν ελαφρώς σεξιστές. Οι περισσότερες έχουν γυριστεί από γυναίκες ή στηρίζονται σε σενάρια γραμμένα από γυναικεία χέρια, χωρίς να λείπουν και οι ανδρικές συμμετοχές.

Το κυριότερο κοινό τους σημείο είναι ότι επιχειρούν να αφηγηθούν ιστορίες γυναικών, αναγνωρίζοντας πως η καθεμιά τους είναι μια πολυεπίπεδη προσωπικότητα και επιτρέποντας έτσι την ταύτιση, ακόμη και αν δεν αφήνουν χώρο για τη συμπάθεια.

Αν ψάχνεις κάτι καθαρά «empowering» ίσως ένα μέρος από τις επιλογές μας να σε ξενίσει. Όμως αξίζει να θυμάσαι ότι η πραγματική ενδυνάμωση περνά από την ουσιαστική κατανόηση του εαυτού και των αναγκών σου, από την αποδοχή της ευαλωτότητας και των αντιφάσεων που χαρακτηρίζουν κάθε άνθρωπο, αλλά ειδικά τις γυναίκες, που αναζητούν σε έναν κόσμο που δεν έχει φτιαχτεί για να εξυπηρετήσει τις δικές τους ανάγκες, όχι μόνο τον χώρο που θα τους επιτρέψει να αναπτυχθούν, αλλά και ευκαιρίες για απόλαυση, εκδίκηση ή απλώς το δικαίωμα στην αυτοκαταστροφή…

Δείτε ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35