Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης ανοίγει τις πόρτες του για 6η συνεχή χρονιά

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης ανοίγει τις πόρτες του για 6η συνεχή χρονιά

Το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του με ένα δημιουργικό εργαστήριο animation για παιδιά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”

13 Ιουλίου 2023 - 14 Ιουλίου 2023

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης επιστρέφει ανανεωμένο για 6η συνεχή χρονιά. Με ένα ακόμα πιο πλούσιο πρόγραμμα προβολών και δράσεων, το SFF23 ανοίγει στις 13 Ιουλίου τις πόρτες του με ένα δημιουργικό εργαστήριο animation για παιδιά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”.

Στις 14 Ιουλίου μεταφερόμαστε στο θερινό κινηματογράφο Σινέ Καμάρι για ένα βράδυ γεμάτο προβολές ταινιών του ανεξάρτητου κινηματογράφου.

Έχοντας ως στόχο να αποτελέσει επίκεντρο ψυχαγωγίας, δημιουργίας και ζύμωσης ιδεών, το SFF διεξάγεται από την πρώτη χρονιά της ίδρυσής του στο Σινέ Kαμάρι, έναν ιστορικό κινηματογράφο που από το 1987 αποτελεί αναπόσπαστο πολιτιστικό κομμάτι της τοπικής κοινωνίας.

Από τις πλατείες, τις γειτονιές και τα συνοικιακά καφενεία στις αρχές του 20ου αιώνα, μέχρι τα μοντέρνα θερινά σινεμά της Ελλάδας, οι ανοιχτοί χώροι προβολής έχουν υπάρξει ζωτικά σημεία συνάντησης, κοινωνικοποίησης και διασκέδασης. Εμπνευσμένο από τέτοιους τόπους πολιτιστικής επικοινωνίας, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σαντορίνης διεξάγεται σε προσεχτικά επιλεγμένες εξωτερικές τοποθεσίες άμεσα συνδεδεμένες με την πολιτιστική κληρονομιά του νησιού. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τόσο την ιστορία του τόπου και το ρόλο της στο σήμερα όσο και την ξεχωριστή μορφολογία του τοπίου.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35