Σινεμά στις Πλατείες: Το Φεστιβάλ Ολυμπίας φέρνει τον κινηματογράφο σε 40 χωριά της Ηλείας

Σινεμά στις Πλατείες: Το Φεστιβάλ Ολυμπίας φέρνει τον κινηματογράφο σε 40 χωριά της Ηλείας

Με δωρεάν προβολές ποιοτικών ταινιών του σύγχρονου ελληνικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου, σε σαράντα “απομακρυσμένα” χωριά της Ηλείας, επιστρέφει, φέτος το καλοκαίρι, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, «Σινεμά στις Πλατείες».

Σαράντα χωριά, μερικά από τα οποία στις πιο δυσπρόσιτες ορεινές περιοχές της Ηλείας, επισκέπτεται το φετινό καλοκαίρι το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους με το πρόγραμμα «Σινεμά στις Πλατείες».

Το πρόγραμμα διοργανώνεται για 10η συνεχή χρονιά και σχεδιάστηκε με διττό στόχο:

Αφ’ ενός να προσφέρει τη δυνατότητα στα παιδιά των απομακρυσμένων περιοχών και στις οικογένειές τους να παρακολουθήσουν δωρεάν στη μεγάλη οθόνη ποιοτικές ταινίες από τον σύγχρονο ελληνικό και ευρωπαϊκό κινηματογράφο και αφ’ ετέρου να αποτίσει φόρο τιμής στους πλανόδιους κινηματογραφιστές των περασμένων εποχών που μέχρι και τη δεκαετία του 1970 περιόδευαν τα καλοκαίρια στην ελληνική επαρχία, ψυχαγωγώντας τους κατοίκους της.

Φέτος, το Φεστιβάλ Ολυμπίας επισκέπτεται για πρώτη φορά τα χωριά Άσπρα Σπίτια, Δαφνιώτισσα, Φιγαλεία (Παύλιτσα), Χρυσοχώρι (Τρύπες), Πανόπουλο, Δουνέικα, Ανεμοχώρι, Σαλμώνη, Κουζούλι και Ξυλοκέρα, ενώ επίσης φτάνει μέχρι την Αρτέμιδα (Κουμουθρέκα), τη Μηλέα (Σκλήβα), τη Δαφνιώτισσα, τα Πετράλωνα (Βερβίτσα) και άλλες απομακρυσμένες κοινότητες της Ηλείας. Για τις προβολές έχει εξασφαλίσει 28 ελληνικές και ευρωπαϊκές ταινίες μυθοπλασίας και κινουμένου σχεδίου. Όλες οι ξένες ταινίες μυθοπλασίας προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους ενώ οι ταινίες κινουμένου σχεδίου είναι μεταγλωττισμένες στην ελληνική γλώσσα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35