Τρεις νέες ταινίες που μόλις βγήκαν στο σινεμά, ιδανικές για μια βραδιά σε θερινό κινηματογράφο

Τρεις νέες ταινίες που μόλις βγήκαν στο σινεμά, ιδανικές για μια βραδιά σε θερινό κινηματογράφο

Αυτή την εβδομάδα, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο  πρωταγωνιστεί σε μια οικογενειακή κομεντί, η Ιζαμπέλ Αντζανί πέφτει θύμα ενός «Καμουφλάζ» και ο Νικ Κασαβέττης υπογράφει ένα δυνατό θρίλερ, μια ταινία βασισμένο σε αληθινά γεγονότα.

Τρεις υπέροχες ταινίες για το καλοκαίρι.

Καμουφλάζ (Masquerade)

Σκηνοθεσία: Νικολά Μπεντός

Παίζουν: Πιερ Νινέ, Μαρίν Βακτ, Ιζαμπέλ Ατζανί, Φρανσουά Κλουζέ

Περίληψη: Δυο νεαροί απατεώνες στήνουν παράλληλες κομπίνες στους εραστές τους, παγιδευμένοι κι οι ίδιοι σ’ έναν κύκλο πάθους, πλαστοπροσωπιών, προδοσίας και εγκλήματος. 

Μια ερωτική ιστορία-νουάρ κάτω από τον λαμπερό ήλιο της Γαλλικής Ριβιέρας, από τον σκηνοθέτη  του «Ραντεβού στο Belle Epoque».

Ο Αντριέν είναι πρώην χορευτής, που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την καριέρα του,  εξαιτίας ενός ατυχήματος. Περνά πλέον τις μέρες του ως συνοδός της Μάρθα Ντιβάλ, μιας πλούσιας , αλλά ξεπεσμένης ντίβα του κινηματογράφου, που αναπολεί τα παλιά της μεγαλεία. Δεν υπάρχει τίποτα μεταξύ τους, παρά μόνο το αμοιβαίο συμφέρον: για εκείνη ο Αντριέν είναι μια συντροφιά, για εκείνον η Μάρθα είναι ένας βιοπορισμός, ή και μια απόδραση από την ανία της ζωής του. Τα πράγματα αλλάζουν, όταν  εκείνος θα γνωρίσει μια ριψοκίνδυνη απατεώνισσα, τη  Μαργκό, που την ερωτεύεται  κεραυνοβόλα. Όταν  στον δρόμο τους βρεθεί ο Σιμόν, θα βάλουν στο μάτι τα λεφτά του και  θα καταστρώσουν ένα φιλόδοξο σχέδιο, χωρίς να λογαριάζουν το κόστος.

Βασισμένος σε αληθινές ιστορίες, αλλά και στις προσωπικές του εμπειρίες από τα νεανικά του χρόνια, ο Μπεντός, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για βιασμούς και σεξουαλική παρενόχληση, παίρνει ένα  μυθιστορήματα που δεν εξέδωσε ποτέ και στήνει έναν χορό μεταμφιέσεων, με φόντο την Κυανή Ακτή. Σε έναν κόσμο πλούτο, διαφθοράς και παρακμής , όλοι φορούν  ένα προσωπείο, γοητευτικό και λαμπερό, που από κάτω  κρύβεται μία τρομακτική αλήθεια κι ένα βαθύ τραύμα.

Με απανωτές ανατροπές,  περισσότερες από όσες χρειάζονται, γεγονός που επιμηκύνει σημαντικά όμως τη διάρκεια της ταινίας, αλλά και έναν διάχυτο ερωτισμό, ο Γάλλος σκηνοθέτης  υπογράφει  μία καλογυαλισμένη σάτιρα  με την επίφαση μιας ερωτικής ιστορίας με στοιχεία θρίλερ. Καρικατουρίτσικοι  χαρακτήρες πλαισιώνουν το πρωταγωνιστικό ζευγάρι, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας, τους οποίους τρόπο τινά ο Μπεντός  ειρωνεύεται για την ανάγκη τους να ερωτευτούν μέχρι τελικά που αποκαθηλώνει τους πάντες, καταλήγοντας ένα αμοράλ φινάλε, που δεν αφήνει κανένα στη θέση του, χωρίς όμως να εμβαθύνει και στην ουσία.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35