Το «Μινόρε», η «Θεοπούλα» και τα εξωγήινα χταπόδια πάνε Λονδίνο

Το «Μινόρε», η «Θεοπούλα» και τα εξωγήινα χταπόδια πάνε Λονδίνο

Εξωγήινα χταπόδια, απανθρακωμένα πτώματα, τεμαχισμένες ανθρώπινες σάρκες, σφαγές… και πενιές. Κάπως έτσι δίνεις τα συστατικά της κινηματογραφικής συνταγής που λέγεται «Μινόρε».

Το «Μινόρε», η «Θεοπούλα» και τα εξωγήινα χταπόδια πάνε Λονδίνο

Το αχαρτογράφητο [ως προς τα είδη κινηματογράφου που υπηρετεί] δημιούργημα του Κωνσταντίνου Κουτσολιώτα, που εμπνέεται από τις παραγωγές χαμηλού προϋπολογισμού του Ελληνικού κινηματογράφου του ’60 (μελοδράματα με μουσικό άξονα… και πολύ ταβέρνα), τις βιντεοπαραγωγές της δεκαετίας του ’80 με κοινωνικά θέματα αλλά και τις ταινίες gore που για τεχνικούς και οικονομικούς λόγους δεν αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα, θα κάνει σε λίγες μέρες την Ευρωπαϊκή του πρεμιέρα στη Λέστερσκουέρ στο Λονδίνο.

Το «Μινόρε», η «Θεοπούλα» και τα εξωγήινα χταπόδια πάνε Λονδίνο

Η ταινία συμπαραγωγής της ΕΡΤ «Μινόρε», στις 26 Αυγούστου (αλλά και στις 28 σε συμπληρωματική προβολή) θα συναντηθεί με το Λονδρέζικο κοινό στο φεστιβάλ «Frightfest».

Η υπόθεση μας μεταφέρει σε μια καυτή καλοκαιρινή νύχτα σε ένα παραθαλάσσιο μέρος της Ελλάδας, εκεί που η γλετζέδικη πενιά συναντά τα κοψίδια. Μια ξαφνική και επιθετική ομίχλη κατεβαίνει προς την πόλη, σκιάζοντας και φανερώνοντας μυστικά από άλλη διάσταση. Παράξενα πλάσματα αρχίζουν να σφαγιάζουν αθώους στην πόλη και να οδηγούν σε τρανς ανθρώπους στον υγρό τόπο μέσα από φρικτά και απόκοσμα όνειρα.

Μια μουσική μπάντα ενώνει τις δυνάμεις της με έναν ξένο ναύτη που αναζητά τις ρίζες του (και τον ξεροκέφαλο Έλληνα πατέρα του), μια σερβιτόρα που ξέρει να φλερτάρει με διακριτικότητα, έναν bodybuilder εθισμένο στα αναβολικά και τη βία, τη γιαγιά τους που σαν Πυθία βλέπει οράματα, μερικούς ντόπιους ανθρώπους της νύχτας και έναν νεκροζώντανο ιερέα, για να πολεμήσουν τους εξωγήινους εισβολείς. Μπορούν άραγε να σώσουν την πόλη τους από διαγαλαξιακές επιθέσεις και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος;

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35