«Παραμυθένια Ορχήστρα», από τις Μορφές Έκφρασης

«Παραμυθένια Ορχήστρα», από τις Μορφές Έκφρασης

Ανοιχτό κάλεσμα για μουσικούς, ηθοποιούς και χορευτές.

  • Οι «Μορφές Έκφρασης», στα πλαίσια του καλλιτεχνικού προγράμματος «Καλοκαίρι 2023» διοργανώνουν παραμύθια για μικρούς και μεγάλους υπό την διεύθυνση του Θωμά Κινδύνη και της Άννας Τζίμα για τη δημιουργία της Παραμυθένιας Ορχήστρας.
  • Γι’ αυτόν το λόγο οι Μορφές Έκφρασης, καλούν νέες και νέους μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές (από 18 και άνω) που έχουν έφεση στη μουσική και στο τραγούδι κατόπιν ακροάσεως, για να ενταχθούν στο σχήμα.
  • Στόχος της παραμυθένιας ορχήστρας είναι η δημιουργία παραστάσεων με βάση το μουσικοκινητικό σύστημα ΚΙΝΗΣΗ-ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ.
  • Οι επιλεχθέντες παράλληλα με τη δημιουργία θεατρικών-μουσικών παραστάσεων θα εκπαιδευτούν μέσα από μία σειρά πλούσιων μαθημάτων στο μουσικοκινητικό σύστημα ΚΙΝΗΣΗ-ΛΟΓΟΣ-ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ, και θα αποτελέσουν μέλη της παραμυθένιας ορχήστρας.

Οι εκπαιδευτές της «παραμυθένιας ορχήστρας», θα παραδίδουν μαθήματα εστιασμένα στην αγωγή του λόγου και της φωνής, στην εξοικείωση με τον ρυθμό, την καλλιέργεια της μουσικότητας και της μουσικής αντίληψης, καθώς και μαθήματα κινησιολογίας, υποκριτικής, θεατρικής μάσκας, μουσικής ανάγνωσης και θεωρίας της μουσικής, εξοικείωση με μουσικά όργανα που αφορούν το σύστημα κίνηση-λόγος-και ρυθμός (ιδιόφωνα, φλογέρες, ξυλόφωνα, μεταλόφωνα), μουσική ζωγραφική παρτιτούρα και μουσική έκφραση μέσω της κίνησης με μηνιαίο κόστος 30 ευρώ.

Κύριος στόχος αυτής της δράσης είναι η ενεργοποίηση των καλλιτεχνών για δημιουργία παραστάσεων τόσο στο Βοτανικό Κήπο Διομήδους όσο και σε σχολεία, πολιτιστικούς φορείς, θέατρα, φεστιβάλ.

Καίριας, όμως σημασίας και βασικό μέλημα της δράσης είναι η σταδιακή συγκρότηση ομάδας, που θα εμπνέει στα μέλη της το πνεύμα συνεργασίας και κοινωνικότητας έτσι ώστε κάθε άτομο να αποκτήσει μέσα στο σύνολο την προσωπική του θέση.

Τα μέλη της παραμυθένιας ορχήστρας θα επιλεγούν κατόπιν ακροάσεως από επιτροπή που αποτελείται από τον Θωμά Κινδύνη, καλλιτεχνικό διευθυντή της παραμυθένιας ορχήστρας, την ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα Άννα Τζίμα, το μουσικό και τη χορογράφο (ΚΑΤΙ ΛΕΙΠΕΙ). Είναι σημαντικό οι υποψήφιοι να έχουν καλή φωνή και εάν είναι δυνατόν, να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, όπως φλογέρα ή άλλο πνευστό, κιθάρα, ακορντεόν, βιολί, κρουστά ή οποιοδήποτε παραδοσιακό όργανο ακόμη κι αν δεν γνωρίζουν να έχουν την έφεση να μάθουν.

  • Η συμμετοχή στην παραμυθένια ορχήστρα για την εκπαίδευση ανέρχεται στα 30 € το μήνα.
  • Για να δηλώσουν οι υποψήφιοι τη συμμετοχή τους στην ακρόαση θα πρέπει να μπουν στο link και να συμπληρώσουν την αναγραφόμενη αίτηση.
  • Η ακρόαση θα γίνει στο θέατρο Μορφές Έκφρασης στις 24 Φεβρουαρίου ημέρα Παρασκευή στις 18:00 και οι υποψήφιοι θα πρέπει να ετοιμάσουν ένα τραγούδι κι αν παίζουν κάποιο όργανο να συνοδέψουν τους εαυτούς τους ή να παίξουν ένα μικρό κομμάτι. Επίσης θα τους ζητηθεί να απαγγείλουν κάποιο μικρό κείμενο, καθώς και να δοκιμαστούν στην κινητική τους έκφραση.
  • Το θέατρο Μορφές Έκφρασης βρίσκεται στα Κ. Πετράλωνα επί της οδού Αλκμήνης 13.
  • Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 3464002 και 210 3464903.
  • Συμπληρώσετε την αίτηση ΕΔΩ


Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35