ΑΤΙΤΛΟΝ - Ένα έργο της Αντωνίας Οικονόμου στις 16,17,18 Φεβρουαρίου 2024 - Πολυχώρος Άννα και Μαρία Καλουτά

ΑΤΙΤΛΟΝ - Ένα έργο της Αντωνίας Οικονόμου στις 16,17,18 Φεβρουαρίου 2024 - Πολυχώρος Άννα και Μαρία Καλουτά

Η χοροθεατρική παράσταση "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στον Πολυχώρο Άννα και Μαρία Καλουτά στον Νέο Κόσμο, για τρεις παραστάσεις στις 16, 17 και 18 Φεβρουαρίου 2024.

Ένας πίνακας παίρνει τρισδιάστατη μορφή και απαθανατίζεται μέσα σε ένα λευκό καμβά. Καθώς ένα αόρατο χέρι ζωγραφίζει η φαντασία και τα φαντάσματα του δημιουργού παίρνουν σάρκα και οστά. Σε έναν στοιχειωμένο τόπο σύγκρουσης, παραμένει ένας απλός θεατής. Οι διαστρεβλωμένες φιγούρες που γεννιούνται αφήνουν πίσω τα ίχνη και το αποτυπωμα της διαδρομής τους τεκμηριόντας στο χώρο του καμβά μια ιστορία που οδεύει από την αρχή προς το τέλος της. Σαν ένα ακατανόητο χάος που, όπως η ίδια η φύση, δημιουργεί τάξη.

Μία παραστατική αλληγορία για την οικουμενική ανάγκη του ανθρώπου να δημιουργεί διαμέσου του σώματος, του οποίου η μνήμη, και το οποίο ως μνήμη, είναι καταδικασμένο πάντα να επιστρέφει στις πληγές που νομίζει ότι έχει ξεχάσει.

Η χορογράφος Αντωνία Οικονόμου γράφει: Το ΑΤΙΤΛΟΝ ξεκίνησε το 2019 και η διαδικασία δημιουργίας του διακόπηκε λόγω lockdown. Σε αυτό το διάστημα άρχισα να πειραματίζομαι με την κινούμενη εικόνα, με κινηματογραφικά και εικαστικά μέσα. Αυτές οι διαδικασίες είχαν ως αποτέλεσμα τη νέα εκδοχή του ΑΤΙΤΛΟΝ επαναπροσεγγίζοντάς το μέσα από νέους φακούς πέρα από την χορογραφικό γίγνεσθαι. Σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Σκουρλή δημιουργήσαμε ένα νέο score με στόχο ο ήχος, το φως, τα κινούμενα σώματα και ο εικαστικός χώρος να είναι σε συνεχή διάλογο και να “οδεύουν” μαζί προς μία ακίνητη εικόνα, ένα ασπρόμαυρο σύμπαν. Το ΑΤΙΤΛΟΝ αποτελεί για μένα έναν πολυδιάστατο κόσμο που χωράει μια ιστορία για τον έρωτα, τη σύγκρουση, την μνήμη και το τραύμα.

 

 

Συντελεστές

Σύλληψη - Εικαστικός χώρος - Σκηνοθεσία – Χορογραφία: Αντωνία Οικονόμου

Πρωτότυπη μουσική: Constantine Skourlis

Μουσική: Vivaldi “Pieta-Sacred Works (for alto)”

Βοηθός χορογράφου: Ειρήνη Δαμιανίδου

Μούσα | Ξένια Σταθούλη

Νάρκισσος | Παύλος Λυκούδης

Χάος | Νίκος Τσόλης

Έρως | Ορέστης Αλεξιάδης

Χορός: Ξένια Ταμπούρλου, Αλεξάνδρα Δρανδάκη, Klaus Shehaj, Ειρήνη Δαμιανίδου

Σκηνογραφία: Λυδία Λαμπροπούλου

Φωτιστικός σχεδιασμός: Βαγγέλης Μούντριχας

Κοστούμια/ ειδικές κατασκευές: Κωνσταντίνος Χαλδαίος

MUA: Πέτρος Τίγκας

Κινηματογράφηση/ φιλμ: Χρήστος Αδριανόπουλος

Σχεδιασμός: Ζωή Κραββαρίτη

Halldorophone: Κωνσταντίνος Χίνης

Πιάνο: Χρήστος Σακελλαρίδης

Οργάνωση παραγωγής: Λυδία Λαμπροπούλου

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Κατερίνα Π. Τριχιά

Κινηματογράφηση: Χρήστος Αδριανόπουλος

Παραγωγή: ERGO

Πληροφορίες:

Τοποθεσία: Πολυχώρος Άννα και Μαρία Καλουτά, Τιμοκρέοντος 6A, Αθήνα 117 45

Ημερομηνίες: 16,17,18 Φεβρουαρίου 2024

Ώρα έναρξης: 21.00

Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά

Εισιτήρια: https://www.ticketservices.gr/event/atitlon/

Τις ημέρες των παραστάσεων και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα - θα υπάρχουν εισιτήρια και στο ταμείο του Πολυχώρου.

Με την Υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους παρακάτω ανθρώπους και καλλιτέχνες για την συνεργασία, τη δημιουργία υλικού και την υποστήριξη: Κωνσταντίνος Κατσούδας, Πετρίνα Γιαννάκου, Δημήτρης Τσικούκας, Δανάη Μορφονιού, Ηρακλής Κοτσαρίνης, Christiane Lange, Αδριανός Ευθυμιάδης, Γιάννης Θεοδωράκης, Αχιλλέας Χαρίτος, Ορέστης Μαυρουδής, Περικλής Σκορδίλης, Ηρώ Ειρήνη Δασκαλάκη, Σπύρος Χρηστάκης, Ελίνα Δεμιρτζίογλου, Μυρτώ Στολίδη, Μαργαρίτα Τοντισάκη, Χρυσάνθη Φύτιζα, Ίρις Κατράκη, Kris Radanov, Project 8, Edgen Lame, Ελισάβετ Ζαχαράκη, Γιώργος Παπάζογλου, Επαμεινώνδας Κίτσιος, Nelson Εσκίογλου, Νικόλας Καζάζης, Αγλαία Παγώνα, Στέλλα Παγιάτη.

 

 

Η Αντωνία Οικονόμου είναι χορογράφος, σκηνοθέτης και performer. Μέσα από την πρακτική της δημιουργεί ταινίες μικρού μήκους, χοροθεατρικές παραστάσεις, περφορμανς και πολυμεσικές εκθέσεις, δοκιμάζοντας διαρκώς εκφραστικά μέσα αναπαράστασης και κινούμενης εικόνας σε διαφορετικά δημιουργικά πεδία. Διερευνά θέματα όπως είναι η παρακμή, η φθορά και η ιδέα της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης ως ένα λαβύρινθο που ακροβατεί ανάμεσα στο πραγματικό και το φανταστικό. Η μικρού μήκους ταινία της Απορώ, ομολογώ πως ταξιδεύει σε διεθνή φεστιβάλ ανά τον κόσμο και έχει επιλεχθεί στο Indie Shorts Awards του Φεστιβάλ Καννών. Σπούδασε χορό και χορογραφία στο London Studio Centre και είναι απόφοιτος Ιστορίας Τέχνης (BA Hons Degree, American College of Greece).

https://antoniaeconomou.com/abou



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35