«Όσα κρατήσαμε κρυφά» της Lara Prescott… στην προθήκη της αυλή μας

«Όσα κρατήσαμε κρυφά» της Lara Prescott… στην προθήκη της αυλή μας

Το Μπεστ Σέλερ Των New York Times, το σημαντικότερο λογοτεχνικό ντεμπούτο της χρονιάς (2019),  κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, σε μετάφραση Γιώργου Μπαρουξή.

Βρισκόμαστε στην αυγή του Ψυχρού Πολέμου, κι οι λέξεις έχουν γίνει όπλα. Στη Μόσχα, η Όλγα Ιβίνσκαγια συλλαμβάνεται. Είναι η ερωμένη και µούσα του Μπορίς Παστερνάκ – του πιο διάσημου εν ζωή συγγραφέα στη Σοβιετική Ένωση. Το καθεστώς γνωρίζει ότι ο Παστερνάκ γράφει ένα µμυθιστόρημα µε τίτλο Δόκτωρ Ζιβάγκο που ασκεί δριμεία κριτική στην Οκτωβριανή Επανάσταση.

H CIA οργανώνει µια αποστολή για να αποκτήσει το χειρόγραφο, να το τυπώσει κρυφά, και να το περάσει λαθραία στην ΕΣΣΔ. Οι πράκτορες που θα αναλάβουν να τη φέρουν σε πέρας δεν είναι παρά δυο δακτυλογράφοι –η γοητευτική Σάλι που διαθέτει σχετική εμπειρία και η ταλαντούχα αλλά πρωτάρα Ιρίνα– των οποίων η ζωή θα αλλάξει για πάντα.

Μια ιστορία πολιτικού και κοινωνικού διωγμού. Μια ιστορία για τον πόλεμο λέξεων µμεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. Κυρίως όμως, μια ιστορία αγάπης.

Οπισθόφυλλο:

Κανείς δεν ρίχνει δεύτερη ματιά στις δακτυλογράφους. Κανείς δεν ξέρει ότι δύο από αυτές διακινούν απόρρητες πληροφορίες. Που αφορούν ένα βιβλίο, στο μέγεθος του βιβλίου που έχετε στα χέρια σας. Στις σελίδες του κρύβεται µια ιστορία αγάπης που θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο. Αλλά όπου υπάρχει αγάπη υπάρχει και πόνος.

Και όπου υπάρχει πλεκτάνη υπάρχει και θανάσιμος κίνδυνος.

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ:

http://flip.metaixmio.gr/apospasmata/OSA_KRATHSAME_KRYFA/index.html

Πάρτε μια γεύση του βιβλίου από το βίντεο που ακολουθεί:

https://www.youtube.com/watch?v=qITMuvQfzZA&feature=emb_title

Η Αμερικανίδα Lara Prescott μας συστήνει το μυθιστόρημά της «Όσα κρατήσαμε κρυφά»:

https://www.youtube.com/watch?v=LbzraryJUek

Η Αμερικανίδα Lara Prescott μας μιλά για το πώς εμπνεύστηκε το μυθιστόρημά της «Όσα κρατήσαμε κρυφά»:

https://www.youtube.com/watch?v=be944s9QuNY

Αν θες να το αποκτήσεις μπες εδώ:

https://www.metaixmio.gr/el/products/%CE%BF%CF%83%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%86%CE%B1



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35