«Ο άγγελος και το Κουτί της Πανδώρας» της Μανταλένας- Μαρίας Διαμαντή

«Ο άγγελος και το Κουτί της Πανδώρας» της Μανταλένας- Μαρίας Διαμαντή

Το δεύτερο βιβλίο της δημοσιογράφου και συγγραφέας Μανταλένας- Μαρία- Διαμαντή «Ο άγγελος και το Κουτί της Πανδώρας», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και το εξώφυλλο έχει σχεδιάσει η Μαρία Μανουρά.

Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά από 9 ετών έως 99, αλλά κυρίως σε μεγάλους και ιδιαίτερα  στους γονείς, που θα έπρεπε να το διαβάσουν στα παιδιά τους.

«O άγγελος και το Κουτί της Πανδώρας» είναι ένα ανατρεπτικό ταξίδι στο μέλλον όπου οι ήρωες του βιβλίου έρχονται αντιμέτωποι με συνταρακτικά γεγονότα που καθόρισαν την ιστορία της ανθρωπότητας τα τελευταία 110 χρόνια.

Διαδραματίζεται σ’ ένα χωριό των Δελφών, στο μακρινό 1910, όπου ο εντεκάχρονος Άγγελος και η μικρή αδελφή του, η οκτάχρονη Θεώνη, σε μια από τις καθημερινές εξορμήσεις τους ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες κουτί. Το Κουτί της Πανδώρας!

Με μαγικό τρόπο εμφανίζεται μπροστά τους η Πυθία, η περίφημη μάντισσα της αρχαιότητας, και τους αποκαλύψει το περιεχόμενό του.  Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσουν τα δυο παιδιά όταν δουν μπροστά τους μέσα από φωτογραφίες - οι οποίες πέφτουν από το κουτί οι οποίες είναι όλες συνδεδεμένες με παιδιά από το κάθε γεγονός και κατάσταση;

 Α` Παγκόσμιος Πόλεμος,  Ισπανική γρίπη, Μικρασιατική καταστροφή, Γκουέρνικα, Β` Παγκόσμιος Πόλεμος, Περλ Χάρμπορ, Χιροσίμα και Ναγκασάκι, Πόλεμος στο Βιετνάμ, Εισβολή στην Κύπρο, Τσερνόμπιλ, Έιτζ, Πτώση του τείχους του Βερολίνου, Παιδιά της Μπιάφρα, Επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου (Δίδυμοι Πύργοι), Καταστροφή στο Δάσος του Αμαζονίου, Κλιματική αλλαγή, Τσουνάμι στην Ινδονησία, Ρατσισμός και Εκφοβισμός (bullying), Έκρηξη στο Λίβανο, Κορονοιός (Covid-19) που ακόμα γράφει ιστορία."

Πρόκειται ουσιαστικά για μια «κατάδυση» στα μεγάλα γεγονότα ή «καταστάσεις» αυτών των χρόνων, που μας οδήγησαν στο σημερινό «παρόν».

Για να κάνει αυτό το ιδιόρρυθμο ταξίδι στο παρελθόν, η συγγραφέας είχε μια εξαιρετικά πρωτότυπη ιδέα. Αναζήτησε φωτογραφίες παιδιών που έζησαν όλα αυτά που περιγράφονται στο βιβλίο και που συχνά συνοδεύονται και από προσωπικές ιστορίες.

Όπως χαρακτηριστικά μας λέει στον πρόλογο του βιβλίου της:

«Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβουμε το «παρόν» και να οδηγηθούμε σε ένα καλύτερο μέλλον, περνάει μέσα από το παρελθόν».

Κάντε ένα μικρό ταξίδι μέσα από αυτό το βίντεο κλιπ:

https://www.youtube.com/watch?v=Egzph1P3bp8

Αν θες να το αποκτήσεις μπες εδώ:

https://ellinoekdotiki.gr/gr/ekdoseis/i/o-aggelos-kai-to-kouti-tis-pandwras



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35