«Δυο γυναίκες στην επανάσταση: Μαντώ Μαυρογένους – Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα» του Φίλιππου Μανδηλαρά… στην προθήκη της αυλής μας

«Δυο γυναίκες στην επανάσταση: Μαντώ Μαυρογένους – Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα» του Φίλιππου Μανδηλαρά… στην προθήκη της αυλής μας

Ένας νέος τίτλος από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος έρχεται να προστεθεί στην επιτυχημένη σειρά «Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ», η οποία έχει αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους αφού φέρνει με απλό και κατανοητό  τρόπο  τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με την ιστορική γνώση.

Αυτή τη φορά την τιμητική τους έχουν οι γυναίκες! Έτσι, ενόψει των εορτασμών για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων και σε συνέχεια των επιτυχημένων βιβλίων της σειράς, κυκλοφορεί το καινούργιο βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά, σε εικόνες Ναταλίας Καπατστούλια, για παιδιά από 5 ετών, "Μαντώ Μαυρογένους- Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα: Δυο γυναίκες στην επανάσταση".

Οι ιστορίες της Λασκαρίνας Μπουμπουλίνας και της Μαντώς Μαυρογένους, δοσμένες με απλά, κατανοητά στιχάκια που βοηθούν το παιδί να κάνει την πρώτη γνωριμία με τις ζωές των δύο μεγάλων πρωταγωνιστριών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

«Ατίθαση, τραχιά, αρρενωπή η μια – η πιο μεγάλη,

εύθραυστη, επινοητική και καλλιεργημένη η άλλη,

δεν δίστασαν να πιάσουν το καυτό ατσάλι,

μια εποχή που οι γυναίκες έσκυβαν το κεφάλι».

 2γυναικες

 

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ:

https://www.epbooks.gr/wp-content/uploads/2021/01/12424-GYNAIKES-STHN-EPANASTASH.pdf

Αποκτήστε το εδώ:

https://www.epbooks.gr/shop/paidika-neanika-biblia/eikonografimena-biblia-gia-paidia/dyo-gynaikes-stin-epanastasi/

Δείτε όλη τη σειρά εδώ:

https://www.epbooks.gr/sylloges/i-proti-moy-istoria/

φιλιππος

Μανδηλαράς Φίλιππος

Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Ασχολείται με το παιδικό και εφηβικό βιβλίο από το 1997, είτε ως συγγραφέας είτε ως μεταφραστής, επιμελητής και σύμβουλος εκδόσεων. Έχει εκδώσει δεκάδες βιβλία όλα αυτά τα χρόνια, έχει βραβευτεί κάποιες φορές κι εξακολουθεί να γνωρίζει την αγάπη των παιδιών κάθε φορά που παρουσιάζει κάποιο βιβλίο του. Τα βιβλία των σειρών «Η πρώτη μου Μυθολογία» και «Η πρώτη μου Ιστορία» έχουν αγκαλιαστεί όσο λίγα από παιδιά και γονείς. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν περισσότερα από 50 βιβλία του.

ναταλια

Καπατσούλια Ναταλία

Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Λίγο αργότερα άρχισε να κάνει τα πρώτα της σκίτσα. Αυτό της έγινε σιγά σιγά συνήθεια, που, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε, δεν την έχει ξεπεράσει. Να φανταστείτε ότι όταν έγινε καθηγήτρια γαλλικών, όλη την ώρα ζωγράφιζε στον πίνακα: Με τα παιδιά περνούσε πολύ ωραία και οι ζωγραφιές της τους άρεσαν. Έτσι αποφάσισε να γίνει εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Της αρέσουν τα βιβλία (αυτά με τις εικόνες, αλλά και τα άλλα, αυτά για μεγάλους) το ποδήλατο, η θάλασσα, οι γάτες, τα σύννεφα και τα αστέρια.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35