«… καρδιόσχημα!» της Όλγας Αχειμάστου… στην προθήκη της αυλής μας

«… καρδιόσχημα!» της Όλγας Αχειμάστου… στην προθήκη της αυλής μας

Η πρώτη ποιητική συλλογή  της Όλγας Αχειμάστου, «… καρδιόσχημα!», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΓΛΑΥΞ του Πειραματικού Μουσείου Λογοτεχνίας

Στην ποιητική αυτή έκδοση, η επιμέλεια των κειμένων έγινε από τον συγγραφέα, ποιητή και κριτικό λογοτεχνίας Αντώνη Σαμιωτάκη. Το εξώφυλλο του βιβλίου είναι έργο της ζωγράφου Φωτεινής Παππά και το εσωτερικό του βιβλίου  φιλοτεχνήθηκε στο εργαστήρι της Ματίνας Β. Βαταβάλη.

Πήδακας οι σκέψεις αναβλύζουν με δύναμη και ξεχύνονται, καταρράκτης φρέσκου καθάριου νερού απ’ την πύλη του λόγου. Όταν αυτό είναι αναπόφευκτο αφήνεσαι…

Κι έσκυψα κι εγώ να πιώ απ’ το νερό της Κασταλίας, που ανάβλυσε, που ανακάλυψα, που με ανακάλυψε… κι η λήθη άρχισε να ξεμακραίνει. Κι ήταν αυτό, λέξεις, φωνήεντα, στίγματα στο χαρτί, σημεία ψυχής και έκφρασης. Μέρες και νύχτες σχημάτιζαν ζωγραφιές χεριών, που για χρώματά τους είχαν, όνειρα, ανθόσπαρτες κλίνες, γύρη μελισσών, μικρών ερωτιδέων τόξα, βαθειά συναισθήματα…

…Κι έγιναν παιχνίδια στη χαρά του νου.… καρδιόσχημα και άσμενα, φυτεμένα στον ίδιο κήπο, ποτισμένα απ’ το ίδιο καθάριο νερό.   

Αυτά τα νοτερά ανθίσματα αποφασίστηκε, μια ηλιόλουστη μέρα, να γίνουν βιβλίο.

Πάντα αγαπούσα την αγκαλιά των λουλουδιών, μα σ’ αυτή την ώρα της σποράς, το χέρι μου έπιασε ένας γνώστης της ανθοφορίας του Λόγου, ένας εραστής του νερού που δίνει ζωή.

Σκύψτε, πιείτε… μπορεί και εύχομαι η γεύση του να σας θυμίσει τη ζωή.

Όλγα Π. Αχειμάστου

 

ολγα1

 

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=FyR6S412XMk&t=36s

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.facebook.com/OlgaAcheimastoukardioshema/

 

ολγα2

Η Όλγα Π. Αχειμάστου γεννήθηκε στην Αθήνα από επτανήσιο πατέρα και σμυρνιά μητέρα. Μεγάλωσε στα προάστιά της.

Καθ΄ όλη την διάρκεια της βασικής της εκπαίδευσης έκανε βυζαντινή μουσική και ορθοφωνία για αρκετά χρόνια.

Φοίτησε σε Οικονομική Σχολή, απόκτησε πτυχία ξένων γλωσσών και υπηρέτησε στον ιδιωτικό τομέα σε πολυεθνικές εταιρείες σε θέσεις κλειδιά.

Έκανε αμέτρητα σεμινάρια κι ασχολήθηκε με πολλά άλλα θέματα.

Πήγε σε Σχολή Αισθητικής ομορφιάς και Συμβουλευτικής πάνω σε θέματα υγείας, σχετικά με την φυσική αντιμετώπισή της και τα συμπληρώματα διατροφής.

Πάντα έγραφε… Επιμελούνταν και αρθρογραφούσε εφημερίδες για τις δραστηριότητες των συναδέλφων της στις εταιρείες που εργαζόταν.

Τα «…καρδιόσχημα!» είναι η πρώτη της ποιητική συλλογή.

Βγαίνοντας στον κόσμο της Λογοτεχνίας, έχει πάρει μέρος μέχρι τώρα σε διαγωνισμούς και έχει συμμετάσχει σε πολλές Ανθολογίες Ποίησης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι μεταφράσεις των ποιημάτων της γίνονται από την ίδια.

Επίσης συμμετέχει ως συντάκτρια στο καλλιτεχνικό ιστολόγιο https://e-musa.gr. 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35