Παίζουμε βιβλίο; Πώς να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα (3-6 ετών) της  Βίκυς Ξανθοπούλου… στην προθήκη της αυλή μας

Παίζουμε βιβλίο; Πώς να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα (3-6 ετών) της Βίκυς Ξανθοπούλου… στην προθήκη της αυλή μας

Μια πρωτότυπη σειρά βιβλίων από την πολυβραβευμένη εκπαιδευτικό και συγγραφέα Βίκυ Ξανθοπούλου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και ανατρέπει τη σχέση των παιδιών με τη λογοτεχνία!

Η εικοσαετής εμπειρία μου στην εκπαίδευση πιστεύω όσο τίποτε άλλο ότι μέσα από την ανάγνωση ενός βιβλίου το παιδί μπορεί να ζήσει μια μοναδική εμπειρία και να νιώσει την ίδια ακριβώς ευχαρίστηση που βιώνει παίζοντας με τους φίλους του.

Το Παίζουμε βιβλίο συνδυάζει τη βιωματική μάθηση με τη διασκέδαση, επιχειρεί την εμβάθυνση σε όλες τις πτυχές του βιβλίου και δημιουργεί εν δυνάμει αναγνώστες.

Απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, βιβλιοθηκονόμους, εμψυχωτές, γονείς, ανθρώπους που επιθυμούν να προάγουν τη φιλαναγνωσία και προτείνει δράσεις που μπορούν να εκτυλιχθούν στο σχολείο, σε εναλλακτικούς χώρους εκπαίδευσης, ακόμη και στο σπίτι.

Με δραστηριότητες που ενεργοποιούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, το παιδί συμμετέχει ενεργά στη διαδικασία της ανάγνωσης, ταυτίζεται με τους ήρωες και ανακαλύπτει τα δικά του κίνητρα για διάβασμα.

Τι λέτε λοιπόν;

Παίζουμε βιβλίο;

 

παιζουμε

 

Μπείτε εδώ για να διαβάσετε δωρεάν το πρώτο κεφάλαιο:

https://www.epbooks.gr/wp-content/uploads/2021/06/18672-PAIZOYME-BIBLIO-1_eso.pdf

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.epbooks.gr/shop/paidika-neanika-biblia/biblia-gnoseon/paizoume-biblio-no-1/

 

βικυ

 

Η Βίκυ Ξανθοπούλου είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Αλεξανδρούπολης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κοινωνικοπολιτισμική Εκπαίδευση και Εμψύχωση Ομάδων του Δ.Π.Θ. Τα τελευταία χρόνια σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές με βασικό άξονα την παιδική λογοτεχνία. Το έργο της, με το πρόγραμμα αναγνωστικών εμψυχώσεων «Παίζουμε βιβλίο;», έχει αναγνωριστεί στην Ελλάδα από τον θεσμό των Education Leaders Awards και από το ελληνικό παράρτημα της ΙΒΒΥ (Bραβείο σε σχολικό-μαθητικό έντυπο το οποίο καλλιεργεί τη φιλαναγνωσία και προωθεί την ανάγνωση της παιδικής λογοτεχνίας), αλλά και στο εξωτερικό από τον διεθνή οργανισμό Judith’s Reading Room, με έδρα την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, με το Βραβείο Ελευθερίας μέσω του Γραμματισμού (Freedom Τhrough Literacy Award), από τον διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό AKS Education Awards με τον τίτλο Excellence in Teaching – Teacher of the Year 2019, ενώ έχει κερδίσει το Global Teacher Award 2020.

Επιλέχθηκε στις 10 σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας από την ΕΡΤ και συμμετείχε στη νέα της διαφημιστική καμπάνια «Κάθε μέρα το καλύτερό μας». Συμπεριλήφθηκε στη λίστα του CNN Greece στα «Πρόσωπα του 2020».



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35