«Λέξεις Καθρέφτες» της  Σμαραγδής Μητροπούλου… στην προθήκη της αυλής μας

«Λέξεις Καθρέφτες» της Σμαραγδής Μητροπούλου… στην προθήκη της αυλής μας

Η νέα ποιητική συλλογή «Λέξεις Καθρέφτες» της Σμαραγδής Μητροπούλου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα.

Αποκάλυψη

Δίχως φτιασίδια

δίχως στολίδια δανεικά

στου ήλιου την πρώτη ανατολή

γυμνώθηκαν οι λέξεις.

Ράγισαν οι καθρέφτες

απ’ το βάρος της ντροπής.

Κάτω απ’ το φως βουβάθηκαν τα πλήθη.

Η ποίηση

το στενό μονοπάτι ανηφορίζει.

Πάνω στο βράχο τον περήφανο

ο ίσκιος μιας Παναγιάς την αγκαλιάζει.

Χιτώνας ιερός

και άγιο δισκοπότηρο

ο ήχος της καμπάνας

και των κυμάτων το τραγούδι

ώρα λύτρωσης.

 

σμαρ

 

Απόκτησέ το εδώ:

https://24grammata.com/product/00314/

 

thumbnail photo smaragdi mitropoulou

 

Η Σμαραγδή Μητροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχαία Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ στη Mεγάλη Βρετανία. Υπηρετεί στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής, θεατρικής γραφής και σκηνοθεσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα το 2014 με το θεατρικό «Πριν ο ήλιος δύσει», εκδόσεις Όστρια. Το 2015 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο της «Μια στιγμή μια αιωνιότητα μονάχα»(διηγήματα), εκδόσεις Όστρια, και το 2017 το τρίτο βιβλίο της «Ήχοι στη σιωπή» (διηγήματα), εκδόσεις Όστρια. To 2019 εκδόθηκε το βιβλίο της “Barsaat ο χορός της βροχής”-συλλογή διηγημάτων και ποιημάτων- από τις εκδόσεις 24γράμματα, το οποίο προλογίζει ο ποιητής, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός Θεοφάνης Λ. Παναγιωτόπουλος.

Το βιβλίο «Μια στιγμή μια αιωνιότητα μονάχα» μεταφράστηκε στην αγγλική γλώσσα (“One moment just an eternity”) και εκδόθηκε το 2020 από τον εκδοτικό οίκο OnTime Books στη Μεγάλη Βρετανία. Έχει τιμηθεί τρεις φορές με το βραβείο Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven (Α΄ και Β΄ βραβείο στην κατηγορία «Φαντασία»). Το 2019 της απονεμήθηκε το βραβείο πεζογραφίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ από το λογοτεχνικό περιοδικό ΚΕΦΑΛΟΣ. Eπίσης, ο Ελληνικός Πολιτιστικός Όμιλος Κυπρίων (ΕΠΟΚ) επέλεξε το «Barsaat ο χορός της βροχής» ως Βιβλίο Χρονιάς 2019.

To 2020 τιμήθηκε με το PANORAMA YOUTH LITERARY AWARD 2020 στα πλαίσια του Διεθνούς Λογοτεχνικού Πανοράματος 2020 (Panorama International Literature Festival 2020) που διεξήχθη στην Ινδία. Το 2021 το ποίημά της «Αιωνιότητα» έλαβε χρυσό μετάλλιο σε διαγωνισμό ποίησης στην Κίνα. Είναι Programme Coordinator του Writers Capital International Foundation.

Έχε εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε διεθνή λογοτεχνικά φεστιβάλ στην Ευρώπη και στην Ασία. Ποιήματα και πεζά της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, στα κινέζικα, στα ταϊβανέζικα, στη γλώσσα μπενγκάλι και στα Ισπανικά κι έχουν δημοσιευτεί σε site και περιοδικά παγκόσμιας εμβέλειας, όπως: Atunis Poetry (Βέλγιο), Jasminecollors (Τυνησία), Blossoms Journal (Φιλιππίνες), Nan Hua Times (Ταιβάν), Science Herald (Κίνα), China Culture and Education Network (Κίνα), Revista Cardenal (Μεξικό).



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35