«ΚΑΡΤ  ΠΟΣΤΑΛ» της Victoria Hislop… στην προθήκη της αυλής μας

«ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ» της Victoria Hislop… στην προθήκη της αυλής μας

Το «Καρτ ποστάλ» της Victoria Hislop κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα, όπως περιγράφει η  Sunday Mirro, που διαβάζεται σαν μια υπέροχη ερωτική επιστολή προς την Ελλάδα.

Στο βιβλίο βασίζεται η ομότιτλη σειρά της ΕΡΤ.

Της ΄Ελι της φάνηκε πολύ παλιομοδίτικο που έγραψε καρτ ποστάλ κι έπειτα κόλλησε πάνω πέντε- έξι γραμματόσημα, που άφηναν δεν άφηναν αρκετό χώρο για τη διεύθυνση του παραλήπτη.

Γράφοντας τη σύντομη περιγραφή της για το Ναύπλιο, χαμογελούσε. «Έχει κάτι ξεχωριστό». Αν  δεν είχε την απόδειξη των καρτ ποσταλ του Α, θα της φαινόταν απίστευτο ότι η κάρτα της θα έφτανε ποτέ στον προορισμό της. Στους φίλους της έστειλε μηνύματα στο κινητό κα μια σέλφι με φόντο τη θάλασσα.

ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΜΕ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ. ΤΟΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ Α.

Κάθε βδομάδα η Έλι βρίσκει στο γραμματοκιβώτιό της καρτ ποστάλ από την Ελλάδα που, αν και δεν προορίζονται για την ίδια, φωτίζουν τη μουντή λονδρέζικη καθημερινότητά της.

ΚΑΡΤ ΠΟΣΤΑΛ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΤΟΜΟ.

Γοητευμένη από τα ειδυλλιακά στιγμιότυπα, θα αποφασίσει να ταξιδέψει για να γνωρίσει από κοντά αυτόν τον ιδιαίτερο τόπο. Τη μέρα της αναχώρησής της για την Αθήνα, ωστόσο, στο γραμματοκιβώτιό της θα βρει ένα σημειωματάριο.

ΚΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΑ.

Στις σελίδες αυτού του τετραδίου, που θα γίνει οδηγός της Έλι, ξεδιπλώνεται η προσωπική διαδρομή του Α, καθώς ανακαλύπτει την καρδιά μιας χώρας, αλλά και τη βαθύτερη αλήθεια της δικής του καρδιάς.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Σε αυτή τη νέα έκδοση με τον τίτλο Καρτ Ποστάλ περιλαμβάνονται οχτώ ιστορίες από το παλιότερο ομότιτλο βιβλίο μου και τρεις ιστορίες από τη συλλογή Ο τελευταίος χορός – αυτές δηλαδή που διασκευάστηκαν για την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ. Οι ιστορίες παρουσιάζονται με τη σειρά που εμφανίζονται στην τηλεοπτική σειρά και είναι ακριβώς όπως τις είχα γράψει αρχικά. Ελπίζω οι ομοιότητες και οι διαφορές ανάμεσα σ’ αυτό που θα δείτε στη σειρά και σ’ αυτό που θα διαβάσετε στο βιβλίο να είναι κάτι που θα σας εξάψει το ενδιαφέρον και την περιέργεια. Κι ελπίζω η όποια έκπληξή σας να είναι ευχάριστη.

Victoria Hislop

 

κατρ

 

Διαβάστε ένα απόσπασμα εδώ:

https://apps.psichogios.gr/pdf/preview/el/25754

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.psichogios.gr/el/kart-postal-nea-ekdosh.html

 

βικ

 

H ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΧΙΣΛΟΠ γεννήθηκε στο Λονδίνο. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στην Οξφόρδη και έχει εργαστεί στον εκδοτικό χώρο αλλά και ως δημοσιογράφος, προτού στραφεί στη συγγραφή. Αντλώντας έμπνευση από μια επίσκεψη στη Σπιναλόγκα, την εγκαταλειμμένη αποικία των λεπρών στα ανοιχτά της Κρήτης, έγραψε Το Νησί το 2005.

Το βιβλίο έχει πουλήσει πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα και έχει μεταφραστεί σε 35 γλώσσες, ενώ έγινε σειρά στην ελληνική τηλεόραση το 2010.

Η Βικτόρια αναδείχθηκε κορυφαία Πρωτοεμφανιζόμενη Συγγραφέας στα British Book Awards και απέσπασε πολλές διακρίσεις στη Γαλλία. Επίσης, το μυθιστόρημά της Το Νήμα μπήκε στη βραχεία λίστα των British Book Awards.

Τα επόμενα βιβλία της έφτασαν στο Νο 1 της λίστας της Sunday Times. Το ΟΣΟΙ ΑΓΑΠΙΟΥΝΤΑΙ κατέλαβε κατευθείαν την πρώτη θέση στα μπεστ σέλερ της Sunday Times με το που εκδόθηκε, τον Ιούνιο του 2019.

Η Βικτόρια μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην Αγγλία και την Ελλάδα. Μιλάει άψογα γαλλικά και ελπίζει να φτάσει στο ίδιο επίπεδο και στα ελληνικά. Πρόσφατα αναγορεύτηκε Επίτιμη Διδάκτωρ των Γραμμάτων από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στη Θεσσαλονίκη.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35