«Ήττα και περηφάνια»: Η ναυμαχία της Σφηκιάς» του Παύλου Μουρουζίδη… στην προθήκη της αυλής μας

«Ήττα και περηφάνια»: Η ναυμαχία της Σφηκιάς» του Παύλου Μουρουζίδη… στην προθήκη της αυλής μας

Το νέο βιβλίο του Παύλου Μουρουζίδη «Ήττα και περηφάνια: Η ναυμαχία της Σφηκιάς», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα. Ένα μυθιστόρημα μαθητείας και ενηλικίωσης, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Ένα μυθιστόρημα για το τέλος της μεταπολίτευσης και της νιότης μας.

Ο Αχιλλέας, νέο παιδί, μεγαλώνει ανέμελα στο χωριό του. Αφήνει την ήρεμη ζωή της υπαίθρου για να μαθητεύσει στη Σιβιτανίδειο, να πιάσει δουλειά στα μηχανουργεία του Πειραιά κι από κει στα βαπόρια· γοητεύεται από τις κομμουνιστικές ιδέες και τα υψηλά ανθρωπιστικά ιδεώδη της μεγάλης λογοτεχνίας.

Το εργατικό κίνημα, οι ταξικοί αγώνες, το όραμα του κομουνισμού, η γοητεία της μάχης για την απελευθέρωση του ανθρώπου από κάθε καταναγκασμό, η κοινωνία της ισότητας, η δύναμη της συντροφικότητας, η ομορφιά του έρωτα και του αγώνα, έρχονται στο προσκήνιο.

Αλλά ταυτοχρόνως, η επίθεση του κεφαλαίου. Τα παιχνίδια της εργοδοσίας και τα φράγματα των μηχανισμών της, στη μεγάλη απεργία που ξεσπά. Οι δραματικές εξωτερικές και εσωτερικές αντιθέσεις και συγκρούσεις, η άρνηση και η πάλη ως την ανατροπή. Όταν η πόλη κοιμάται και οι πρωτοπόροι εργάτες αγρυπνούν. Η νίκη και η ήττα. Η ενότητα των αντιθέσεων.

 

περη

 

Διάβασε ένα απόσπασμα εδώ:

https://grafima.com.gr/wp-content/uploads/images/Site-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-57.pdf

Απόκτησέ το εδώ:

https://grafima.com.gr/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1/%ce%ae%cf%84%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b7%cf%86%ce%ac%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%b7-%ce%bd%ce%b1%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%87%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%83%cf%86%ce%b7%ce%ba/

 

ηττα

 

Ο Παύλος Μπουρουζίδης γεννήθηκε το 1968 στην Πεντάβρυσο Καστοριάς και μεγάλωσε στην Πτολεμαΐδα. Είναι πτυχιούχος χημικός μηχανικός (1996, Α.Π.Θ.) και εργάζεται σε ιδιωτικές εταιρίες στον χώρο της ηλεκτροπαραγωγής, σε εργοτάξια νέων ΑΗΣ ανά τη χώρα.

Είναι υποψήφιος διδάκτορας Φιλοσοφίας Κοινωνικών Επιστημών (ΣΜΠΔ, Χανιά) με μεταπτυχιακό στη Συστηματική Φιλοσοφία Κοινωνικών Επιστημών (2015,ΑΠΘ)

Είναι τακτικός συνεργάτης στην περιοδική πολιτική επιθεώρηση "Τετράδια Μαρξισμού" ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εβδομαδιαίες ("Πριν") και επαρχιακές εφημερίδες καθώς και ηλεκτρονικό τύπο.

Το 2017 κυκλοφόρησε τη συλλογή διηγημάτων «Τα σκαρπίνια και άλλα διηγήματα» από τις εκδόσεις Νησίδες.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35