«Ο μυστικός κήπος» της  Φράνσες Χότζσον Μπάρνετ… στην προθήκη της αυλής μας

«Ο μυστικός κήπος» της Φράνσες Χότζσον Μπάρνετ… στην προθήκη της αυλής μας

Η κλασική ιστορία, «Ο μυστικός κήπος» της Φράνσες Χότζσον Μπαρνέτ διασκευασμένη για μικρότερες ηλικίες, σε εικόνες Μαργκαρίτας Κουκτίνα και μετάφραση Μαρίας Μαντή, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η Μαίρη Λένοξ είναι ένα μοναχικό και δύστροπο κορίτσι που μεγαλώνει χωρίς την αγάπη των γονιών της. Όταν εκείνοι πεθαίνουν, πηγαίνει να μείνει στο απομονωμένο αρχοντικό ενός άγνωστου σε αυτήν θείου της στη βόρεια Αγγλία. Εξερευνώντας το μέρος, το κορίτσι βρίσκει το κλειδί ενός μυστικού κήπου, που παραμένει κλειδωμένος εδώ και πολλά χρόνια, άγνωστο για ποιον λόγο. Αποφασίζει να τον φροντίσει και να τον βοηθήσει να ξαναζωντανέψει, κι έτσι βρίσκει ενδιαφέρον και σκοπό στη ζωή της. Υπάρχουν όμως και άλλα μυστικά που θα αποκαλυφθούν στην πορεία, όπως οι παράξενες φωνές που ακούγονται τη νύχτα και η ταυτότητα του Κόλιν, ενός άρρωστου αγοριού που η Μαίρη ανακαλύπτει σε μία από τις κρεβατοκάμαρες του μεγάρου…

Ο Μυστικός κήπος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα παιδικά βιβλία του 20ού αιώνα.

 

κηπος

 

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ:

https://flip.metaixmio.gr/apospasmata/O_MYSTIKOS_KHPOS_NEW/index.html

Αποκτήστε το εδώ:

https://www.metaixmio.gr/el/products/%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B7%CF%80%CE%BF%CF%82-%CF%86%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B5%CF%82-%CF%87%CE%BF%CF%84%CE%B6%CF%83%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BD%CE%B5%CF%84

συγγραφεας

Η Φράνσες Χότζσον Μπάρνετ (Frances Hodgson Burnett) ήταν Αγγλίδα µυθιστοριογράφος και θεατρική συγγραφέας. Γεννήθηκε το 1849 στο Manchester της Αγγλίας. Ανήκε σε μια σχετικά ευκατάστατη οικογένεια με άλλα τέσσερα παιδιά. Μετά το θάνατο του πατέρα της μετακόμισαν στην Αμερική. Παντρεύεται τον Dr. Swan Burnett και αποκτούν μαζί δύο παιδιά. Ξαναγυρνά στην Αγγλία μετά το χωρισμό με τον πρώτο της άντρα, αλλά αποτυγχάνει κι ο δεύτερος γάμος της, και το 1890 πεθαίνει ο μεγάλος της γιος. Μετά το 1901 έζησε στις Βερμούδες και στο Long Island, όπου και ασχολούταν με την κηπουρική, τη θεοσοφία και τη χριστιανική επιστήμη.

Κέρδισε για πρώτη φορά αποδοχή από το κοινό και τους κριτικούς με το μυθιστόρημά της "That Lass O' Lowries" (1876-7) και εδραίωσε τη συγγραφική της φήμη με μια σειρά δημοφιλών μυθιστορημάτων και θεατρικών έργων. "Ο Μικρός Λόρδος" (1886) ήταν το πιο επιτυχημένο έργο της, αλλά σήμερα θαυμάζεται περισσότερο για τα κλασικά βιβλία της για παιδιά "Η μικρή πριγκίπισσα"

(1905) και "Ο μυστικός κήπος" (1911). Συνέχισε να γράφει μέχρι το θάνατό της το 1924.

 

μεταφ

Η Margarita Kukhtina (Μαργκαρίτα Κουκτίνα) είναι εικονογράφος παιδικών βιβλίων και ζει στη Μόσχα με τον σύζυγό της και μια γάτα. Της άρεσε πολύ να ζωγραφίζει από τότε που θυμάται τον εαυτό της. Αφού πήρε Master στις Καλές Τέχνες εργάστηκε αρχικά ως γραφίστρια, ώσπου βρήκε την πραγματική της κλίση και αφοσιώθηκε στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35