«ΗΡΩΪΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – Αγωνίστριες του 1821» των Έλενας Νταβλαμάνου και Αθανασίας Ελευθερούλη

«ΗΡΩΪΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ – Αγωνίστριες του 1821» των Έλενας Νταβλαμάνου και Αθανασίας Ελευθερούλη

Το βιβλίο «Ηρωικά πρόσωπα της Ελληνικής Ιστορίας- Αγωνίστριες του 1821» είναι το πρώτο βιβλίο της Έλενας Νταβλαμάνου και της Αθανασίας Ελευθερούλη, σε εικόνες του Φώτη Παπαστεφάνου, από τη σειρά «Ηρωικά πρόσωπα της Ιστορίας», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.

Απλές, ανώνυμες Ελληνίδες που έζησαν στην περίοδο της Τουρκοκρατίας αυτοσυστήνονται. Με τη δράση τους και τις ηρωικές τους πράξεις στον αγώνα της ελευθερίας, φανερώνουν έναν κόσμο αξιών και παρά τις δύσκολες συγκυρίες, καταφέρνουν να αναλάβουν υπερήφανα τις ευθύνες τους και να αναδειχθούν ηρωίδες σε όλα τα επίπεδα. Με το απαράμιλλο θάρρος τους, την αξιοθαύμαστη γενναιότητα, τις περιπέτειες και τις θυσίες τους, αποτελούν αξεπέραστα σύμβολα δυναμισμού και πατριωτισμού, που συνεχίζουν να εμπνέουν σε εθνικά κρίσιμες περιόδους.

Αιωνία ας είναι η μνήμη των ηρωίδων μας. Ποτέ δεν πρέπει να ξεχαστούν όλες αυτές τις γυναίκες που έχυσαν το αίμα τους και έδωσαν τη ζωή τους για να υπάρχει ακόμα και σήμερα ελεύθερο το Έθνος μας.

 

1821

 

Δες το βίντεο για το βιβλίο εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=FIkn5rpLze4

Ξεφύλλισε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου εδώ:

https://grafima.com.gr/wp-content/uploads/images/Site-%CE%A0%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B1-66.pdf

Απόκτησέ το εδώ:

https://grafima.com.gr/%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%B1/%ce%b7%cf%81%cf%89%cf%8a%ce%ba%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%89%cf%80%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%b1/

 

ελενα

 

Η Έλενα Νταβλαμάνου γεννήθηκε στο Βόλο. Ολοκλήρωσε με υποτροφίες τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ακολούθησαν Μεταπτυχιακές Σπουδές και το 2006 απέκτησε Master στα "Σύγχρονα Περιβάλλοντα Μάθησης και Παραγωγή Διδακτικού Υλικού". Από το 2003 διδάσκει στο Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ" Βόλου και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα, σε συνέδρια με ανακοινώσεις, ενώ έχει παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια και ημερίδες στον τομέα της εκπαίδευσης, της ψυχολογίας και της λογοτεχνίας. Συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Teacher for Europe», ενώ παράλληλα πραγματοποιεί βιωματικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς, ως επιμορφώτρια. Από το 2014 αρθρογραφεί  στον τοπικό τύπο και σε ηλεκτρονικά περιοδικά για θέματα που αφορούν στην Παιδαγωγική και στη Λογοτεχνία και είναι μέλος του ΚΕΒΙΜΑΣΥ. Από το 2012έως σήμερα, στα εργαστήριά της, φέρνει σε επαφή τα παιδιά με τον μαγικό κόσμο του βιβλίου. Η αδυναμία της στα παιδιά και τα παραμύθια.

 

ελευθ

 

Η Αθανασία Ελευθερούλη γεννήθηκε και ζει το Βόλο. Είναι καθηγήτρια γαλλικών και διδάσκει από το 1995 στο Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ" Βόλου. Συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες με ανακοινώσεις, πραγματοποιεί βιωματικά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς γαλλικής γλώσσας, ως επιμορφώτρια, σε συνεργασία με τον ΠΑ.ΣΥ.ΚΑ. ΓΑ. Και αρθρογράφησε  στο περιοδικό Horizons Francophones για θέματα που αφορούν στην Παιδαγωγική και στη Διδακτική. Το 2019 κυκλοφόρησε το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα.

 

φωτης

Ο Φώτης Παπαστεφάνου γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει φοιτήσει δύο χρόνια στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις εικαστικών και κόμικς και έχει διακριθεί με τον τρίτο έπαινο στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κόμικς του (9) της Ελευθεροτυπίας. 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35