«Ο Υπασπιστής του Αυτοκράτορα» του Φίλιππου Πλιάτσικα… στην προθήκη της αυλής μας

«Ο Υπασπιστής του Αυτοκράτορα» του Φίλιππου Πλιάτσικα… στην προθήκη της αυλής μας

Η δεύτερη συγγραφική απόπειρα του Φίλιππου Πλιάτσικα είναι το ιστορικό μυθιστόρημα «Ο Υπασπιστής του Αυτοκράτορα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Το 1798, στο ταξίδι του προς την Αίγυπτο, ο Ναπολέων Βοναπάρτης «κρύφτηκε» για κάποιο διάστημα στην Ιεράπετρα της Κρήτης, κάτι που λίγοι γνώριζαν κι ακόμη πιο λίγοι έμαθαν ποτέ. Δίπλα του, ο Ζαν Λινιέ˙ ο πιο πιστός αξιωματικός και παιδικός του φίλος απ’ τις γειτονιές της Κορσικής. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, μια άγρια, τρικυμισμένη νύχτα, η Σοφία Σινιώρη, μια υπέροχη γυναίκα, στη δίνη ενός αναπάντεχου, μοιραίου έρωτα, φυγαδεύεται από την Κρήτη στη Μάνη, και κατόπιν στην Πεντέλη, για να καταλήξει στο Παρίσι, συνοδεία του Μπερναρντέν, ενός απόστρατου αξιωματικού.

Πάνω από δύο αιώνες μετά, η Σοφί Λινιέ, ένα κορίτσι τού σήμερα στην πρωτεύουσα πόλη της Γαλλίας, τη μέρα που αποχαιρετά τη μητέρα της, Λιμπερτέ, για το μεγάλο ταξίδι, ανακαλύπτει ένα από χρόνια κρυμμένο μυστικό σε έναν παλιό πίνακα ζωγραφικής. Τα βήματά της θα την οδηγήσουν στη νοτιότερη γωνιά της Ευρώπης, την Κρήτη, και μετά στην Πεντέλη, σ’ έναν έρημο πύργο, όπου μέσα από τα μάτια της και την ψυχή της θα ενωθούν, μ’ έναν τρόπο σχεδόν μεταφυσικό, οι δυο τόσο μακρινοί κόσμοι, που χωρίζονται από αιώνες, με τη ρωγμή του ανεκπλήρωτου ωστόσο να χάσκει εντός τους. Κι ίσως έτσι λυτρωθούν κι απελευθερωθούν από τα δεσμά μιας αιώνιας προσμονής.

Είναι η μοίρα των ανθρώπων, η τύχη, κάποιος θεός;

Τι είναι αυτό που ορίζει τελικά τα βήματά τους;

 

ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡ

 

Ο αγαπημένος μας δημιουργός Φίλιππος Πλιάτσικας μας παρουσιάζει το μυθιστόρημά του:

https://www.facebook.com/psichogios/videos/1082939942524527/

Ξεφύλλισέ το εδώ:

https://apps.psichogios.gr/pdf/preview/el/25930

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.psichogios.gr/el/o-ypaspisths-toy-aytokratora.html

 

ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ

Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Θεσσαλούς. Από το 1989 υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Πυξ Λαξ με αρκετά σημαντική μουσική πορεία, μεγάλες συνεργασίες τόσο με Έλληνες όσο και με ξένους καλλιτέχνες, πολύ επιτυχημένα άλμπουμ, καθώς και ιστορικές συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η προσωπική μουσική του πορεία ήταν το ίδιο εντυπωσιακή με αναρίθμητες ζωντανές εμφανίσεις και πολύ επιτυχημένους δίσκους με χρυσές και πλατινένιες πωλήσεις. Το 2015 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του με τίτλο Το όνομα, το οποίο έδωσε ένα πρώτο ισχυρό στίγμα για τη μεταφορά μιας ανήσυχης πένας, που είχαμε συνηθίσει να συμπυκνώνει ιδέες και συναισθήματα σε στίχους τραγουδιών, σ’ ένα διαφορετικό πεδίο έκφρασης, αυτό της συγγραφής. Ο ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ είναι η δεύτερη συγγραφική του απόπειρα.Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2022 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35