«Λευκό πουλί» της Raquel J. Palacio… στην προθήκη της αυλής μας

«Λευκό πουλί» της Raquel J. Palacio… στην προθήκη της αυλής μας

Το «Λευκό πουλί» της R. J. Palacio κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη το φθινόπωρο του 2022 με πρωταγωνίστριες τις Helen Mirren και Gillian Anderson. Τη μετάφραση στα ελληνικά υπογράφει η βραβευμένη συγγραφέας και μεταφράστρια Μαρίζα Ντεκάστρο.

Τη μετάφραση στα ελληνικά υπογράφει η βραβευμένη συγγραφέας και μεταφράστρια Μαρίζα Ντεκάστρο και απευθύνεται σε παιδιά από 9 ετών.

Μετά το παγκόσμιο best seller Θαύμα, η R. J. Palacio στο πρώτο της graphic novel αφηγείται μια αλησμόνητη ιστορία για τη δύναμη της καλοσύνης,  του θάρρους και του ηρωισμού σε καιρό πολέμου.

Στο Λευκό Πουλί η R. J. Palacio ξετυλίγει τη συγκλονιστική ιστορία του νεαρού Τζούλιαν – τον οποίο γνωρίσαμε ως τον μεγαλύτερο νταή του σχολείου όπου φοιτούσε ο Όγκι Πούλμαν στο Θαύμα. Ο Τζούλιαν έχει να γράψει μια σχολική εργασία για την ιστορία ενός ανθρώπου που γνωρίζει, κι έτσι ζητάει από τη γιαγιά του, Γκρανμέρ, να του αφηγηθεί τη δική της – και η ιστορία αυτή θα είναι μια αποκάλυψη για όλους μας.

Όταν οι Ναζί μπήκαν στο σχολείο της, σε ένα μικρό χωριό της κατεχόμενης Γαλλίας κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Γκρανμέρ, ως νεαρή εβραιοπούλα, έπρεπε να φυγαδευτεί και να βρει καταφύγιο. Και το κατάφερε με τη βοήθεια ενός συμμαθητή της και της οικογένειάς του. Το παράδοξο όμως είναι ότι ο συμμαθητής της, που επέδειξε τόσο θάρρος και ηρωισμό, ήταν το παιδί που η Γκρανμέρ και όλα τα παιδιά του σχολείου περιφρονούσαν και πείραζαν.

Η έκδοση περιλαμβάνει επίλογο από τη βραβευμένη συγγραφέα και κριτικό Ruth Franklin, καθώς και εκτεταμένες πληροφορίες για τα πρόσωπα και τα ιστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου.

«Πάντα χρειάζεται θάρρος για να είσαι καλός.

Εκείνες τις μέρες, όμως, μια τέτοια καλοσύνη μπορούσε να σου κοστίσει τα πάντα»

 

ΛΕΥΚΟ

 

Ξεφύλλισέ το εδώ:

https://www.epbooks.gr/wp-content/uploads/2021/07/13.110_LEYKO-POYLI_1o-Kef.pdf

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.epbooks.gr/shop/paidika-neanika-biblia/biblia-gnoseon/leuko-pouli/

 

ΣΥΓΓΛΕΥΚΟΥ

Η Raquel J. Palacio είναι η συγγραφέας του παγκόσμιου μπεστ σέλερ Θαύμα, ενός μυθιστορήματος που μεταφράστηκε σε σαράντα πέντε γλώσσες και πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ιστορία του δεκάχρονου Όγκι Πούλμαν, ενός αγοριού που γεννήθηκε με μια σοβαρή παραμόρφωση στο πρόσωπο, κέρδισε περισσότερα από είκοσι πολιτειακά βραβεία καθώς και το E.B. White Read Aloud Award και βρέθηκε στη βραχεία λίστα του Carnegie Medal Award. Το Θαύμα διέδωσε παντού ένα μήνυμα καλοσύνης και ανεκτικότητας και ενέπνευσε το κίνημα «Διαλέγω καλοσύνη» που υιοθετήθηκε από σχολεία και σχολικές τάξεις στις ΗΠΑ. Το Θαύμα έγινε επίσης κινηματογραφική ταινία.

Η R.J. Palacio γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη όπου με την ελπίδα να βαδίσει στα βήματα των αγαπημένων της συγγραφέων-εικονογράφων, του Antoine de Saint-Exupery, του Maurice Sendak και της Ingri D’ Aulaire, σπούδασε εικονογράφηση βιβλίων στο High School of Art and Design και στο Parsons School of Design. Πριν γράψει το Θαύμα εργαζόταν ως καλλιτεχνική διευθύντρια και σχεδιάστρια εξώφυλλων. Με το Είσαι ένα θαύμα, που βασίζεται στο μυθιστόρημά της, εκπληρώνει το όνειρό της να γράψει και να εικονογραφήσει ένα δικό της βιβλίο.

Από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ κυκλοφορούν επίσης το Θαύμα και το Ο Όγκι & εγώ: τρεις ΘΑΥΜΑσιες ιστορίες. Ζει στο Μπρούκλιν, όπου περιτριγυρίζεται από μαγικούς υδάτινους πύργους, μαζί με τον άντρα της, τα δυο αγόρια τους και τα δυο σκυλιά τους.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35