«Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή  - Ο σπουδαίος Έλληνας μαθηματικός» του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη… στην προθήκη της αυλής μας

«Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή - Ο σπουδαίος Έλληνας μαθηματικός» του Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη… στην προθήκη της αυλής μας

Η ζωή και το έργο του Έλληνα μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, ενός από τους σημαντικότερους επιστήμονες παγκοσμίως, κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, για πρώτη φορά  σε graphic novel!

Ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης και ο εικονογράφος Παναγιώτης Πανταζής συνεργάζονται σε μια πρωτοποριακή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, μία σπουδαία προσωπικότητα που όλοι μας θα πρέπει να γνωρίζουμε.

Το graphic novel απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9+ αλλά και ενήλικες, και αποτελεί ένα ταξίδι στις σημαντικότερες στιγμές της πορείας του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή: το πάθος του για τα μαθηματικά, η φιλία του με τον Αϊνστάιν και η σχέση του με τον Ελευθέριο Βενιζέλο, η συνεισφορά του στην επιστήμη και στα γράμματα, αλλά και η ανεξάντλητη αγάπη του για την Ελλάδα, που τον οδηγούσε πάντα πίσω σε αυτή.

Από μηχανικός στην Αίγυπτο, ο Καραθεοδωρής επιστρέφει στην Γερμανία όπου θα διδάξει στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια, και αποκεί θα οδηγηθεί στη Σμύρνη για την ίδρυση του Ιωνικού Πανεπιστημίου Σμύρνης. Αληθινά πρόσωπα και γεγονότα ζωντανεύουν μέσα από το γεμάτο φροντίδα κείμενο του Ελπιδοφόρου Ιντζεμπέλη και την πιστή εικονογράφηση του Παναγιώτη Πανταζή.

 

καραθε

 

Ξεφύλλισε τις πρώτες σελίδες εδώ:

https://www.epbooks.gr/wp-content/uploads/2021/09/13.112_KARATHEOTHORH_1o-Kef.pdf

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.epbooks.gr/shop/paidika-neanika-biblia/biblia-gnoseon/konstantinos-karatheodori-o-spoudaios-ellinas-mathimathikos/

 

συγ

Ο Ελπιδοφόρος Ιντζέμπελης κατάγεται από τη Λέσβο και γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε τις επιστήμες της Παιδαγωγικής και της Θεολογίας. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Μπέρμιγχαμ και μετεκπαιδεύτηκε στο Μόναχο. Εργάστηκε ως δάσκαλος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για μια τριακονταετία. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και έχει δημοσιεύσει αρκετά διηγήματα, δοκίμια, ποιήματα, κριτικές βιβλίων και συνεντεύξεις με συγγραφείς σε διάφορα βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά.

 

εικο

O Παναγιώτης Πανταζής γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα, όπου ζει και ζωγραφίζει, ενώ παράλληλα κυκλοφορεί μουσική ως Pan Pan.

Σταθερός συνεργάτης του περιοδικού 9 τα τελευταία πέντε χρόνια της κυκλοφορίας του, δημοσίευσε το πρώτο άλμπουμ του με κόμικς το 2007 (Common Comics #1, Giganto).

Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους, ενώ από το 2021 έχει κυκλοφορήσει πάνω από 400 online comic strips σε σειρές στο socomic.gr (Μνήμες Γαβριήλ Φρανσουά, Mαρμελάδα Κεράσι κ.ά.). Ήταν συνεργάτης του περιοδικού Μπλε Κομήτης (εκδ. Polaris) από το πρώτο τεύχος του.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35