«Δον Κιχώτης ή ο ιππότης που βγήκε από τα βιβλία για να αλλάξει τον κόσμο» του Αντώνη Παπαθεοδούλου… στην προθήκη της αυλής μας

«Δον Κιχώτης ή ο ιππότης που βγήκε από τα βιβλία για να αλλάξει τον κόσμο» του Αντώνη Παπαθεοδούλου… στην προθήκη της αυλής μας

Η σειρά ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΛΑΣΙΚΑ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος, εμπλουτίζει με την κυκλοφορεί του βιβλίου "Δον Κιχώτης ή ο ιππότης που βγήκε από τα βιβλία για να αλλάξει τον κόσμο".

Κάποτε, όχι πολύ παλιά, σε ένα χωριό της Μάντσας, ζούσε ένας Ισπανός ευγενής –ένας ιδαλγός– που τον έλεγαν Αλόνσο Κιχάνο. Δεν ήταν πλούσιος, μα όσα χρήματα είχε τα έδινε για να αγοράζει βιβλία με ιπποτικές ιστορίες. Αυτό ήταν το μεγάλο του πάθος.

Κι όσο πιο πολύ διάβαζε τα βιβλία αυτά, με τα όλο στολίδια λόγια τους και τις υπερβολές τους, τόσο νόμιζε τις ιστορίες τους για αληθινές, τόσο η φαντασία κι η πραγματικότητα μπερδεύονταν μες στο μυαλό του, ώσπου μια μέρα πίστεψε πως του ήταν γραφτό να γίνει αληθινός περιπλανώμενος ιππότης!!

Μια διασκευή για μικρά παιδιά ενός αριστουργήματος της παγκόσμιας λογοτεχνίας από τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου και την εικονογράφο Ίριδα Σαμαρτζή.

 

ωδον

 

Ξεφύλλισε τις πρώτες σελίδες εδώ:

https://www.epbooks.gr/wp-content/uploads/2021/09/12.640-DON-KIXOTHS.pdf

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.epbooks.gr/shop/paidika-neanika-biblia/eikonografimena-biblia-gia-paidia/don-kixotis/

 

ωδονσ

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε κινούμενο σχέδιο και εργάζεται στη διαφήμιση. Από το 1999 γράφει και μεταφράζει ιστορίες, τραγούδια και σενάρια για παιδιά.

Βιβλία του έχουν βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, το Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου του περιοδικού Διαβάζω, το Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (IBBY), το Ειδικό Βραβείο Βιβλιοπωλών Public κ.ά.

Το βιβλίο Ένα Τελευταίο Γράμμα που δημιούργησε με την Ίριδα Σαμαρτζή απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Compostela 2016. Πολλά βιβλία του έχουν συμπεριληφθεί στις λίστες των White Ravens της Διεθνούς Παιδικής Βιβλιοθήκης του Μονάχου επί σειρά ετών.

Βιβλία του έχουν μεταφραστεί στα γαλλικά, αγγλικά, σουηδικά, ισπανικά, πορτογαλικά, γαλικικά, καταλανικά, κινεζικά, κορεατικά και ιαπωνικά, κι έχουν μεταφερθεί στο θέατρο και το κουκλοθέατρο.

Περισσότερα για τον ίδιο και τα βιβλία του στο www.antonispapatheodoulou.com

 

ωδονεικ

Η Ίρις Σαμαρτζή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε graphic design και interior design στη Σχολή Βακαλό, απ’ όπου αποφοίτησε με υποτροφία. Εικονογραφεί παιδικά βιβλία από το 2004.

Βιβλία της έχουν βραβευτεί με το Κρατικό Βραβείο Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, με το βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου κ.ά. Το βιβλίο Ένα Τελευταίο Γράμμα που δημιούργησε με τον Αντώνη Παπαθεοδούλου απέσπασε το Διεθνές Βραβείο Compostela 2016. Ήταν υποψήφια για το βραβείο HCAA 2020 (Hans Christian Andersen Award) μετά από πρόταση του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ, ενώ ξαναπροτάθηκε για το ίδιο βραβείο (HCAA), αυτή τη φορά για το 2022.

Τέλος, ήταν υποψήφια για το βραβείο ALMA 2021 (Astrid Lindgren Memorial Award). Περισσότερα για την ίδια και τη δουλειά της στο www.irissamartzi.com



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35