«Μικρά κορίτσια με ΝΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ Φρίντα Κάλο & Αμέλια Έρχαρτ» της Maria Isabel Sánchez Vegara… στην προθήκη της αυλή μας

«Μικρά κορίτσια με ΝΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ Φρίντα Κάλο & Αμέλια Έρχαρτ» της Maria Isabel Sánchez Vegara… στην προθήκη της αυλή μας

Δύο νέοι τίτλοι έρχονται να προστεθούν στη σειρά «μικρά κορίτσια και αγόρια με ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, για παιδιά από 4 ετών.

Μια σειρά ιστοριών με τις οποίες κορίτσια και αγόρια θα ανακαλύψουν τη ζωή και τα κατορθώματα των σπουδαιότερων ανθρώπων από τον χώρο της επιστήμης, του ακτιβισμού, του αθλητισμού, της τέχνης, της φιλοσοφίας, της μόδας…

Σύντομες εικονογραφημένες βιογραφίες σημαντικών προσώπων που έχουν μεταφραστεί σε 17 γλώσσες, μια ιδέα της Maria Isabel Sánchez Vegara, έχουν ξεπεράσει τα 4.000.000 αντίτυπα σε πωλήσεις!!!

Στο ένα βιβλίο θα δούμε τη ζωή και το έργο της αγαπημένης Μεξικανικής καταγωγής Φρίντα Κάλο. Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, καθώς και ένα σοβαρό ατύχημα που είχε σε μικρή ηλικία, σημάδεψε τη ζωή της, αναγκάζοντάς τη  να περνάει μεγάλα χρονικά διαστήματα καθηλωμένη στο κρεβάτι.

Σε μια τέτοια περίοδο ξεκίνησε να ζωγραφίζει και να εξιστορεί μέσα από τους πίνακές της προσωπικές ιστορίες, τα βάσανα και τις χαρές της. Το θάρρος και η  αγωνιστικότητά της, καθώς και τοπάθος της για ζωή, τη βοήθησαν να κατακτήσει τον κόσμο, να γίνει μια από τις σπουδαιότερες ζωγράφους παγκοσμίως, με τα έργα της να έχουν φιλοξενηθεί στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου.

 

ΩΦΡ1

 

Απόκτησε το βιβλίο εδώ:

https://www.epbooks.gr/shop/paidika-neanika-biblia/eikonografimena-biblia-gia-paidia/mikra-koritsia-me-megales-idees-frida-kahlo/

Το βιβλίο έχει εικονογραφήσει η Gee Fan Engκαι μεταφράσει η Ελαιοτριβιάρη Κλεοπάτρα.

 

vvvvvvvvvvvvmi

 

Το άλλο βιβλίο της σειράς μας μιλά για την Αμέλια Έρχατ, ένα κορίτσι που ονειρευόταν ν΄ ανοίξει τα φτερά του και να πετάξει ψηλά. Η ατρόμητη Αμέλια όχι μόνο κατάφερε να πετάξει ψηλά, αλλά έγινε και η πρώτη γυναίκα πιλότος που διέσχισε τον Ατλαντικό πετώντας μόνη της!

Συνέχισε κατακτώντας πολλά ρεκόρ και κυνηγώντας την περιπέτεια, ενώ ως υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων συνέβαλε σημαντικά στη δημιουργία της λέσχης των 99 θαρραλέων γυναικών μιας οργάνωσης για τις γυναίκες πιλότους.

Το αεροπλάνο της Αμέλια Έρχατ εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, ακτά την προσπάθειά της να κάνει το γύρο του κόσμου. Το τελευταίο ταξίδι την κατέστησε θρύλο στην ιστορία της αεροπλοΐας,  έναν θρύλο για τον οποίο συζητάμε με ενθουσιασμό μέχρι και σήμερα.

Το βιβλίο έχει εικονογραφήσει η Mariadiamantesκαι μεταφράσει η Ελαιοτριβιάρη Κλεοπάτρα.

 

ΩΑΜ2

 

Απόκτησε το βιβλίο εδώ:

https://www.epbooks.gr/shop/paidika-neanika-biblia/eikonografimena-biblia-gia-paidia/mikra-koritsia-me-megales-idees-amelia-earhart-2/

Δες όλη τη σειρά εδώ:

https://www.epbooks.gr/sylloges/mikra-koritsia-agoria-me-megales-idees/page/2/

 

ΩΣΥΓΓΡΑ

 

H Maria Isabel Sánchez Vegara γεννήθηκε στη Βαρκελώνη και είναι συγγραφέας και creative director. Ήθελε από μικρή να γίνει συγγραφέας αλλά όταν μεγάλωσε κατέληξε στο χώρο της διαφήμισης. Πριν από μερικά χρόνια αποφάσισε να κάνει αυτοέκδοση σε ένα έργο που επεξεργαζόταν πολύ καιρό. Ανοιξε ένα μικρό e-shop και τοποθέτησε μερικά βιβλία σε καταστήματα της γειτονιάς της. Σύντομα, είχε πουλήσει όλα τα αντίτυπά της. Έκτοτε την πλησίασαν αρκετοί εκδοτικοί οίκοι και έτσι η Maria Isabel άρχισε να γράφει πιο εντατικά.

Σήμερα είναι πιο γνωστή ως συγγραφέας μεγάλου μέρους της σειράς μικρά κορίτσια ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ. Κάθε βιβλίο αναφέρει την ιστορία της παιδικής ηλικίας της εκάστοτε ηρωίδας με έναν διασκεδαστικό, άμεσο τρόπο που επιτρέπει στους μικρούς αναγνώστες να ταυτιστούν με τους χαρακτήρες σε κάθε ιστορία. 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35