«Το Κορίτσι και ο Μονόκερος - Η Νίκη» της Ελένης Βασιλείου… στην προθήκη της αυλής μας

«Το Κορίτσι και ο Μονόκερος - Η Νίκη» της Ελένης Βασιλείου… στην προθήκη της αυλής μας

«Το Κορίτσι και ο Μονόκερος» είναι μία σειρά βιβλίων με μηνύματα δυνατά, σε κείμενο και εικόνες από την Ελένη Βασίλειου, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Οσελότος.

Στα τρία μέρη περιγράφεται η ιστορία της Λευκής, ενός μικρού κοριτσιού που μάχεται για να διώξει μακριά τον Δράκο –Καρκίνο που απειλεί τους μικρούς της φίλους.

Παρέα της, ο πιστός φίλος, προστάτης Μονόκερος, βαδίζουν μαζί στο Δάσος των Ευχών, των Παιδικών Προσευχών.

Στη διαδρομή, συναντούν την σύγχρονη εποχή, μα όντας διαφορετικοί, συνεχίζουν μέχρι να φτάσουν στη Πολύχρωμη καθάρια Πηγή.

Η συγγραφέας- εικονογράφος Ελένη Βασιλείου, μέσα από τις παρουσιάσεις του βιβλίου, στηρίζει Συλλόγους Γονέων και φίλων Παιδιών με Νεοπλασία στην Ελλάδα, ενώ έχει επισκεφτεί Παιδοογκολογικές Κλινικές, για να γνωριστούν η κουκλίτσα ηρωίδα της, Λευκή και η μαριονέτα Μονόκερος, με τα  Δυνατά Παιδιά που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αυτοσχεδιάζοντας μαζί την ιστορία τους. 

Καθώς και Σχολικές Μονάδες σε Ελλάδα και Γερμανία, παίζοντας στο μικρό κουκλοθέατρο-σκηνικό, την ιστορία, με την συμμετοχή των μαθητών.

Τον  Νοέμβριο του 2019 η Ελένη Βασιλείου – Αστερόσκονη, βραβεύεται για την προσφορά της με το βιβλίο Το Κορίτσι και ο Μονόκερος Η ΜΑΧΗ,  στον Πολιτισμό από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

 

TO KORITSI

 

Περισσότερα για τη σειρά βιβλίων δείτε εδώ:

https://asteroskoni.wordpress.com/%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%83-%E2%99%A5-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CE%B9%CF%84%CF%83/

Τα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε κατόπιν επικοινωνίας με την  συγγραφέα-εικονογράφο στο  e-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

SIGGRAFEIS

Λίγα λόγια για την συγγραφέα-εικονογράφο του βιβλίου:

Mε καταγωγή από την Κρήτη, η Ελένη Βασιλείου-Αστερόσκονη, είναι αυτοδίδακτη ζωγράφος και ποιήτρια.

Πραγματοποιεί ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και συμμετέχει σε ομαδικές, κυρίως φιλανθρωπικού χαρακτήρα, σε Ελλάδα και Γερμανία. Έχει εκδώσει τρείς ποιητικές συλλογές, ένα θεατρικό έργο, μια σειρά παιδικού εικονογραφημένου βιβλίου, αφιερωμένη στον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου και δύο E-Books αγγλόφωνα. Έχει διακριθεί σε Λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει βραβευτεί για το έργο της στον Πολιτισμό.

Δημοπρατεί ζωγραφικά της έργα, για περιπτώσεις παιδιών που χρίζουν άμεσης ανάγκης, για θέματα υγείας. Έχει δημιουργήσει την «Ομάδα της Καλοσύνης» που βοηθάει τα «δυνατά» παιδιά που ζουν αντιμετωπίζοντας με γενναιότητα, τις πιο δύσκολες καταστάσεις υγείας και παλεύουν με τον καρκίνο.

Όλα τα βιβλία της είναι εικονογραφημένα από την ίδια.

Το 2014 μετοίκησε στη Γερμανία όπου συνεχίζει την πορεία της στον καλλιτεχνικό χώρο.

Στη Γερμανία διδάσκει ζωγραφική σε παιδιά σχολικής και εφηβικής ηλικίας.

Περισσότερα για το έργο της στο blog: www.asteroskoni.wordpress.com 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35