«Μια πόλη σαν όνειρο» του Νίκου Ρόη… στην προθήκη της αυλής μας

«Μια πόλη σαν όνειρο» του Νίκου Ρόη… στην προθήκη της αυλής μας

Το νέο μυθιστόρημα του Νίκου Ρόη «Μια πόλη σαν όνειρο» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ένας νέος άνθρωπος, στην αρχή της μεταπολίτευσης, αποφασίζει να σπουδάσει εκτός Ελλάδας, χωρίς να είναι προετοιμασμένος πνευματικά και µμαθησιακά, χωρίς οικονομικές δυνατότητες και σε ηλικία που άλλοι βρίσκονται στο τέλος των σπουδών τους.

Οι δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, η διαφορετική νοοτροπία των κατοίκων του τόπου διαμονής, ο νέος τρόπος ζωής, αντί να τον αποθαρρύνουν, από την πρώτη µέρα γίνονται όχημα εσωτερικών αλλαγών, νέων γνώσεων και βίαιων προσαρμογών στα δεδομένα της πόλης και µια ονειρική περιπλάνηση στην ίδια την πόλη και τους κατοίκους της.

Γίνεται μάρτυρας µιας κοινωνικής και οικονομικής μετάλλαξης που συγκλονίζει όλο το πολιτικό οικοδόµηµα της Ιταλίας. Παράλληλα εισβάλλει στη ζωή του η απλόχερη φιλία των κατοίκων της πόλης, που την αποδέχεται σαν την κορυφαία πράξη της παραµονής του, µαθαίνοντας πώς είναι η συνύπαρξη διαφορετικών ανθρώπων σε µια κοινή πορεία ζωής.

Βρίσκεται σε αντιπαράθεση µε το Θηλυκό, ως ερωµένη, ως φίλη, ως ανεκπλήρωτη επιθυµία, ως µάνα, ως αιώνιο αντίπαλο. Ανακαλύπτει έναν νέο κόσµο σε ό,τι βλέπει, ό,τι ακούει, ό,τι τρώει και ό,τι πίνει, απορροφώντας και αφοµοιώνοντας τις νέες επιρροές. Τέλος, φεύγει από την πόλη, όπως είχε αποφασίσει εξαρχής, αναγνωρίζοντας τη µοναδικότητα των στιγµών που έζησε.  

Ποιος ονειρεύτηκε κόκκινα άγρια άλογα σε γαλάζιο λιβάδι να τρέχουν αράθυµα, να ’ναι µόνος σε γέφυρα πλοίου, µε µαύρη θάλασσα να τον κυκλώνει από παντού;

Ένα τεράστιο πλήθος αγριεµένων ανθρώπων να κάνουν επίθεση σε χειµερινά ανάκτορα, µια µαρµάρινη πλατεία γεµάτη άσπρα αγάλµατα και στη µέση ορχήστρα πολύχρωµη να παίζει ταγκό και βαλς;

Ακόµα και τώρα, µετά από τόσα χρόνια, τα βράδια, όταν διαβαίνω µε τα όνειρα την  πόλη, δεν περπατώ, αλλά πετώ.

 

ροης

 

Αποκτήστε το εδώ:

https://www.livanis.gr/Mia-polh-san-oneiro_p-3219038.aspx

Δείτε το συγγραφέα να μιλά για το βιβλίο του εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=lwPK9KMWwyc

 

συγγ

Ο Νίκος Ροής γεννήθηκε και µεγάλωσε στην Αλσούπολη. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός  στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Συµµετέχει µέχρι σήµερα σε όλες τις δράσεις του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων και στο Τεχνικό Επιµελητήριο Ελλάδας, για καλύτερα τεχνικά έργα και τον σωστό κοινωνικό ρόλο του Έλληνα τεχνικού. Ως ενεργός µηχανικός, εργάστηκε στον ιδιωτικό τοµέα σε θέσεις ευθύνης, όπως διευθυντής παραγωγής, υπεύθυνος πωλήσεων και µάρκετινγκ, καθώς και ως εργολήπτης δηµοσίων έργων.

Ανέπτυξε επιστηµονική και κοινωνική δράση σε πολλούς τοµείς. 

Δηµοσιεύσεις του υπάρχουν ως τακτική αρθρογραφία στην εφηµερίδα Αυγή για θέµατα ανάπτυξης, βιοµηχανίας και πολιτισµού. Έχει γράψει δοκίµια και αναλύσεις για την  παραγωγικότητα, την ανταγωνιστικότητα, για τις άµεσες ξένες επενδύσεις και το νέο παραγωγικό µοντέλο, δηµοσιευµένα σε πολλές ιστοσελίδες.

Έχει µεταφράσει το θεατρικό έργο La Moscheta του Ρουτζάντε, το οποίο σκηνοθετήθηκε από τον Θέµη Μουµουλίδη. Επίσης στα αδηµοσίευτα έργα του περιλαµβάνονται ποιητικές συλλογές, δοκίµια για την τεχνολογία και τον πολιτισµό και ένα µυθιστόρηµα.Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2022 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35