«Σπασμένα Αποτυπώματα» του Γιάννη Ζιώτη... στην προθήκη της αυλής μας

«Σπασμένα Αποτυπώματα» του Γιάννη Ζιώτη... στην προθήκη της αυλής μας

Το νέο συγγραφικό πόνημα του Γιάννη Ζιώτη κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή.

Μαζί με ένα παραδοσιακό ξύλινο σκαρί, που γίνεται κομμάτια για οικονομικούς λόγους, καταστρέφονται και οι βεβαιότητες ενός ιστοριοδίφη που αρνείται να συναινέσει στην απώλεια μιας αιωνόβιας παράδοσης. Η συνάντηση του, ωστόσο, με μια νεαρή ακτιβίστρια, η οποία ανήκει σε μια άλλη γενιά, αποβαίνει σημαδιακή για τη ζωή του.

Στις σελίδες της συγκλονιστικής νέας νουβέλας του πολυβραβευμένου συγγραφέα Γιάννη Ζιώτη "Σπασμένα Αποτυπώματα" ξετυλίγεται μια ιστορία, στηριγμένη σε αληθινά γεγονότα, για το παραμύθι της ζωής!

«Το κάνουν θρύψαλα το σκάφος και επιμένουν ξανά»

Χανιά, 4 Νοεμβρίου 2017

Ένα παραδοσιακό ξύλινο σκαρί µε την ονομασία «Άγιος Ραφαήλ» κοµµατιάζεται από τα δόντια µιας µπουλντόζας,  µετά από την έκδοση µιας κοινοτικής οδηγίας που επιδοτούσε την απόσυρση της αλιευτικής άδειας µε αντάλλαγµα το υποχρεωτικό κόψιµο των καϊκιών.

Μαζί µε το σκαρί, κοµµάτια γίνονται οι ελάχιστες βεβαιότητες του Θόδωρου, ενός ιστοριοδίφη της γενιάς του ΄30, ο οποίος αδυνατεί να διαχειριστεί το «έγκληµα» της λήθης που βλέπει να εξελίσσεται µπροστά στα µάτια του. Πώς µπορεί, αλήθεια, να εξοντώνεται αλύπητα µια παράδοση αιώνων και να καταδικάζεται στη λησµονιά;

Την ηµέρα µετά τη «θανάτωση» ο Θόδωρος θα υποκύψει στη νοσταλγία και θα θυµηθεί τις στιγµές που έζησε στη γειτονιά των ταρσανάδων, πάνω στο αποκορύφωµα του µόχθου των ακούραστων πρωτοµαστόρων, στιγµές που µοιάζουν να τον καλούν να περάσει µαζί τους στο κάδρο της συλλογικής µνήµης.

Και τότε ο ιστοριοδίφης θα βρεθεί αντιµέτωπος µε τις θύµησες αλλά και µε τη Μυρτώ, µια νεαρή ακτιβίστρια που εµφανίζεται ξαφνικά στην ζωή και στο αποτύπωµά του, για να τον προκαλέσει ολοκληρωτικά να δώσει µαζί της µια γενναία µάχη, στον «πόλεµο» της δικής της γενιάς…

νουβελα

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.pigi.gr/product/vivlio-koinoniko-nouvela-spasmena-apotypomata-ekdoseis-pigi/

Το συγγραφικό του έργο:

https://biblionet.gr/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF/?personid=46577

ζιωτης

Ο Γιάννης Ζιώτης γεννήθηκε στην Άνδρο το 1976. Τα βιβλία του έχουν µεταφραστεί στο εξωτερικό και βραβευτεί. Θεωρείται ένας από τους καταξιωµένους συγγραφείς της γενιάς του. Σπούδασε δηµοσιογραφία και την υπηρέτησε µε συνέπεια. Το βιβλίο «Σπασµένα Αποτυπώµατα» αποτελεί το όγδοο συνολικά έργο του.

Στον Αντώνη Σαµαράκη, οφείλει τη συγγραφική του γέννηση. Σε ηλικία 46 ετών θεωρεί υποχρέωση και τιµή του να υπηρετεί τις λογοτεχνικές επιταγές του δασκάλου Σαµαράκη, αλλά και τις ηθικές αξίες του µεγάλου συγγραφέα. Ο Γιάννης Ζιώτης, µε το έργο του έχει καταφέρει να συναντηθεί µε το ευρύ αναγνωστικό κοινό, να αγαπηθεί και να συζητηθεί όσο λίγοι της γενιάς του.Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2022 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35