Για μικρά & μεγάλα παιδιά!
«Ο δράκος που έφαγε τα παραμύθια» της Ευδοκίας Ποιμενίδου & εικόνες της Τέτης Σώλου
Παιδική λογοτεχνία (6~9 ετών)
Δεν τον ήθελαν στην παρέα τους, γιατί πετούσε φλόγες από τα ρουθούνια του και τους τσουρούφλιζε. Το έκανε από κακία; Μήπως ήταν το μόνο που ήξερε να κάνει; Δεν τους ένοιαζε. Απλά, δεν τον ήθελαν για φίλο. Δεν τους άρεσε η όψη του.
Εκείνος ένιωθε μόνος και θυμωμένος. Ήθελε να τους τιμωρήσει.
Ένα παραμύθι που μιλά, με λόγο αλληγορικό, για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή του άλλου και τις σχέσεις των μικρών παιδιών.
Απόκτησέ το ΕΔΩ
«Τα διαμάντια της Δόμνας» της Ευδοκία Ποιμενίδου
Ιστορικό μυθιστόρημα – 2η έκδοση
Σαράντα Εκκλησιές, αρχές του 20ου αιώνα. Δυο φίλες, μια Ελληνίδα και μια Τουρκάλα, μεγαλώνουν στην ίδια γειτονιά. Αχώριστες, μοιράζονται τα πάντα. Η μοίρα, ή μάλλον η θέληση των ισχυρών της γης θέλησαν να χωρίσουν.
Σχεδόν εκατό χρόνια μετά, η Χιλμιγιέ, που παραδόξως ζει ακόμα, βλέπει κατ’ επανάληψη το ίδιο όνειρο. Τι να σημαίνει; Ποιο χρέος έχει να ξεπληρώσει;
Από μια παραξενιά της μοίρας, η εγγονή της παιδικής της φίλης, της Ελληνίδας Δόμνας, θα συναντηθεί μαζί της και η Χιλμιγιέ θα μπορέσει να εκπληρώσει αυτό που για σχεδόν εκατό χρόνια επιθυμούσε.
«Πρόκειται για ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα που συγκινεί και συναρπάζει. Μέσα από τις αναμνήσεις της γιαγιάς Δόμνας, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Σαράντα Εκκλησιές της Ανατολικής Θράκης, η συγγραφέας αναπλάθει με τέχνη την ατμόσφαιρα της ζωής στην αλησμόνητη πατρίδα και με παραστατικό τρόπο μας παρουσιάζει τις δύσκολες καταστάσεις που βίωσαν οι Έλληνες Χριστιανοί από το 1914 και μέχρι τον ξεριζωμό και την εγκατάστασή τους στην Ελλάδα».
Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά
Απόκτησέ το ΕΔΩ
«Ένας άλλος Rimbaud» του Γιάννη Πολύζου
Ψυχαναλυτικό διήγημα
Ένα ταξίδι στις ξέρες του νου και στις θάλασσες της ψυχής. Ο έρωτας-φάρος ολόλαμπρος, εξυψωμένο φως που ανιδιοτελώς χαρίζει ζωή με τη σιωπή του. Τα άφταστα όνειρα και οι απραγματοποίητοι πόθοι, μας προσκαλούν σε μια αέναη αναζήτηση· ανάγκη έμφυτη, που όλο μάς παροτρύνει να διασχίσουμε ακόμα και το πιο απατηλό μονοπάτι. Να το διαβούμε ως το τέλος απαιτεί, ως το γαλήνιο ξέφωτο ή στα απόκρημνα βάθη. Και η αρχαιότερη αλήθεια πάντα στο παρασκήνιο, διαρρηγνύει βουβά την εύθραυστη σάρκα – απόδειξη ζωής και όχι θανάτου. Μια ιστορία αναζήτησης, λοιπόν, περίπου σαν όλες τις άλλες…
Απόκτησέ το ΕΔΩ
«Ρέκτης» του Αργύρη Γιουρούκη
Ποίηση
Ο τίτλος της συλλογής «Ρέκτης» είναι το αποτύπωμα της δημιουργικής ταυτότητας του Αργύρη Γιουρούκη. Η φύση τον προίκισε με αστείρευτη, ανύστακτη διάθεση δημιουργίας, επιστημονικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου. Διαθέτει μια δεξαμενή δυνάμεων, τις οποίες ξοδεύει για να υπηρετήσει τον πολιτισμό, παράλληλα με το διακόνημα της επιστήμης του. Είναι ακούραστος, με ειδικές πνοές, που τις δανείζεται από φυσικό φως, για να μας μεταδώσει τα συναισθήματά του, όπως σοφά παρατηρεί ο Οδυσσέας Ελύτης: «και μια βουερή πνοή σήκωσε τ’ άσπρα σπίτια, τ’ άσπρα αισθήματα, φρεσκοπλυμένα επάνω στον ουρανό, που φώτιζε μ’ ένα μειδίαμα» (Ηλικία της γλαυκής θύμησης).
Δεν είναι ένας απλός Ρέκτης, δηλαδή φίλεργος, δημιουργικά δραστήριος, αλλά και φιλότιμος, ήπιος και μεγάθυμος, με ψυχική ευγένεια, μεγαλόκαρδος. «Ίλεως», όπως ομολογεί και ο ίδιος σε μια ανηλεή αυτοκριτική του, με απληστία κοσμητικών επιθέτων, αποκαλυπτικών μιας ισορροπίας αντιθέσεων στο ήθος του. Σ’ αυτό, άλλωστε, αποβλέπει η ποίηση, δηλαδή σε «μια τελειωτική αρμονία των αντιθέσεων».
Απόκτησέ το ΕΔΩ