«Κρυμμένα μυστικά στον βυθό της λίμνης» της Καλλιόπης Γραμμένου… στην προθήκη της αυλής μας

«Κρυμμένα μυστικά στον βυθό της λίμνης» της Καλλιόπης Γραμμένου… στην προθήκη της αυλής μας

Το νέο βιβλίο της Καλλιόπης Γραμμένου «Κρυμμένα μυστικά στον βυθό της λίμνης» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίαμβος.

Στον βυθό της λίμνης έκρυβαν τα μυστικά τους οι Νύμφες, οι Νεράιδες, οι δράκοι και άλλα περίεργα πλάσματα… απλώνοντας ένα πέπλο προστασίας πάνω απ’ αυτά, κερδίζοντας έτσι το σεβασμό όλων, άλλοτε μέσω του φόβου κι άλλοτε με την απορία του ανεξήγητου.

Όμορφες και αιθέριες υπάρξεις με την ανθρώπινη εμφάνιση, τις μαγικές δυνάμεις και τη διάθεσή τους για παραπλάνηση, έστηναν χορό, γιορτάζοντας τη νίκη τους, ως κόρες μιας ανώτερης δύναμης… Άλλοτε δράκοι και περίεργα αποκρουστικά πλάσματα ήταν η αιτία και η αφορμή να δημιουργηθούν ίντριγκες, γύρω από τις λίμνες της χώρας μας.

Κανείς δεν τολμούσε να σταθεί μετά τη δύση του ηλίου στις λίμνες αυτές. Κανείς δεν τολμούσε να χλευάσει τις πράξεις των όντων αυτών ή τις αποφάσεις τους, καθώς γνώριζαν τι τους περίμενε.

Θεοί κι ημίθεοι, άρχοντες και βασιλιάδες, παιδιά και άντρες ήταν τα θύματά τους. Αν έπεφταν στην παγίδα τους «υπηρετούσαν» τις προσταγές τους και χάνονταν μυστηριωδώς… για πάντα!

Όμως τίποτα δεν μένει κρυφό, κι όλα έρχονται στο φως, όταν οι μύθοι μας αποκαλύψουν τους λόγους των πράξεων τους… τινάζοντας το πέπλο προστασίας από πάνω τους!!!

Μια Νεράιδα τόλμησε να μας τα πει…

Η έκδοση του βιβλίου γίνεται υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος

KRIMMENA MISTIKA GRAMMENOU KALLIOPI

UNESCO GRAMMENOY KALLIOPI

 

Αποκτήστε το εδώ:

https://www.iambos.gr/index.php?route=product/product&product_id=36239 

 

grammenou book

 

Η Καλλιόπη Γραμμένου γεννήθηκε και κατοικεί στο Ηράκλειο Αττικής. Είναι σύζυγος του δημοσιογράφου και συγγραφέα Παύλου Ανδριά και μητέρα δύο παιδιών, του Παναγιώτη και της Φιλίσιας. Έχει σπουδάσει δημοσιογραφία, παιδαγωγικά και εμψυχώτρια διδακτικής ύλης.

Με την ιδιότητα της δημοσιογράφου είναι υπεύθυνη ύλης στο site www.aylogyrosnews.gr και  παράλληλα αρθρογραφεί στο ειδησεογραφικό site www.ilialive.gr, με θέμα το παιδί, τα ήθη και έθιμα του τόπου μας και τη μυθολογία.

Άρθρα της έχουν «φιλοξενηθεί» στο μηνιαίο περιοδικό «Το παιδί μου κι εγώ», στο free press περιοδικό «Books and writers», καθώς και σε site και τοπικές εφημερίδες. Ήταν υπεύθυνη διδασκαλίας στο «Εργαστήρι της Βιβλιοθήκης» του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, στα τμήματα «Εικόνα & γραφή» και «Θεατρικό παιχνίδι».

Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις για το παιδικό θέατρο, είναι συνεργάτης του Bookia για το παιδικό βιβλίο και εξωτερικός συνεργάτης  στο τμήμα των Δημοσίων Σχέσεων στις εκδόσεις Ίαμβος.  Το 2015, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο «Τα φτερωτά σανδάλια του μικρού Παυσανία» από τις Εκδόσεις Ίαμβος.

Από τις αρχές του 2016 είναι τακτικό  μέλος του Ομίλου για την UNESCO tlee.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35