Νέες ποιητικές συλλογές από τις Εκδόσεις Γράφημα

Νέες ποιητικές συλλογές από τις Εκδόσεις Γράφημα

ΠΙΝΑΚΕΣ

 

«Πίνακες»

Ποιητική συλλογή της Αγγελικής Ζευγολάτη

Η Αγγελική Ζευγολάτη επενδύει την ποιότητα συσσω­ρευμένων εμπειριών σε μία πρότυπη συλλογή ποιητικού και πεζού λόγου με τίτλο «Πίνακες». Επρόκειτο για στιγμές τής προσωπικής της διαδρομής, μέσα από την οποία αναπτύσσει και ξεδιπλώνει πτυχές μίας ολάκερης πραγματικότητας ανθρωπίνων σχέσεων, συναισθηματι­κών καταστάσεων, στιγμιαίων συμβάντων που όρισαν και καθόρισαν τη σκέψη και τη θέση της στα πράγματα. Στους στίχους των ποιημάτων ανακαλύπτει κανείς πτυ­χές τής παιδικής αθωότητας, ενώ ο πεζός λόγος δια­κρί­νεται για την ανάπτυξη θεμάτων με έντονα τα μετα­φυσικά συνθετικά υλικά, χωρίς, ωστόσο, πρόθεση μυθο­πλαστικής αναπαραγωγής, αλλά στοχευμένης απομά­γευσης του εξωτερικού περιβάλλοντος κόσμου.

isbn: 978-618-5710-09-5

σελίδες: 48

Λιανική Τιμή: 7,00 Ε

 

ΛΟΓΙΣΜΟΙ

 

«Αγοραίοι Λογισμοί»

Ποιητική συλλογή του Νίκου Καψιάνη

Στη νέα ποιητική συλλογή τού Νίκου Καψιάνη με τίτλο «Αγοραίοι λογισμοί» παρακολουθούμε την αναδιάταξη του χρόνου και του χώρου, μέσα από τη βιωμένη εμπειρία του δημιουργού· εμπειρία μέσα από την οποία αναζητά απαντήσεις στα καθημερινά ζητήματα που η ζωή θέτει επιτακτικά. Οι ανθρώπινες και οι κοινωνικές, κατ’ επέκταση σχέσεις, αναπτύσσονται στους στίχους με τρόπο άμεσο, δίχως τεχνητές υπεκφυγές. Ο ποιητής αναδεικνύει τις βαθύτερες επιθυμίες και τις σκέψεις που του γεννά η συναναστροφή με την έννοια της απώλειας. Η άρνηση καθίσταται παιχνίδι στα χέρια του και μετασχηματίζει τον λόγο σε ανάγνωση της νέας πραγ­ματικότητας, όπως αυτή αναδιαμορφώνεται στο πλέγμα των συναισθηματικών απολήξεων

isbn: 978-618-5710-02-6

σελίδες: 40

Λιανική Τιμή: 7,00 Ε

 

ΕΠΟΧΗ

 

«Μετέωρη εποχή»

Ποιητική συλλογή του Λουκά Αναγνωστόπουλου

Η ποιητική συλλογή τού Λουκά Γ. Αναγνωστόπουλου με τίτλο «Μετέωρη εποχή» εντάσσεται στις πνευματικές δημιουργίες που εκτείνουν τη σκέψη στα όρια της υπαρ­ξιακής έντασης και έκτασης της, με άξονα την απομά­γευση της εξωτερικής πραγματικότητας. Πραγματεύεται την ύπαρξη του ατόμου εντός των συλλογικών και υπο­κειμενικών ερμηνειών αυτής, ενώ, παράλληλα, απο­καλύπτει με χειρουργική ακρίβεια τα νέα πρότυπα του λόγου και της επικοινωνίας μέσα στα πλαίσια της κοινω­νικής αναλγησίας και του αδιεξόδου. Μεταχειρίζεται τους πε­ριορισμούς που υφίσταται η αξιοπρέπεια της υπό­στασης, στην όψη τής αντιπρότασης με ορόσημο την παι­δική αθωότητα και την αξιοπιστία της μνήμης, ως γε­νέθλιο τόπο. Ανακαλύπτει νέες πτυχές έκφρασης στο δη­μόσιο χώρο, μέσα από τη βιωμένη εμπειρία τής συνειδη­σιακής υπονόμευσης, που ο τελευταίος επιβάλλει στο κυ­ρί­αρχο αφήγημα. Διαμορφώνει τους όρους για την ολο­κλήρωση του «εγώ», σε έναν κόσμο που αδυνατεί να σκε­φτεί συλλογικά στο πέρας της ατομικότητας.

isbn: 978-618-5710-01-9

σελίδες: 34

Λιανική Τιμή: 7,00 Ε

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35