Η Μυρτώ Αλικάκη διασκευάζει και αφηγείται «ΒΑΚΧΕΣ» του Ευριπίδη, ένα από τα βιβλία της νέας σειράς των Εκδόσεων ΚΑΚΤΟΣ.
Μια νέα, πρωτοποριακή, εικονογραφημένη σειρά παιδικών βιβλίων, για παιδιά ηλικίας 5+, η οποία βασίζεται στη φημισμένη σειρά «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία - Οι Έλληνες», που έχει βραβευτεί από το Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence ως ένα από τα πιο σημαντικά εκδοτικά έργα της εποχή μας!
Η σειρά έχει στόχο να εισάγει τους μικρούς αναγνώστες στα μεγάλα κλασικά έργα, να προκαλέσει και να προσκαλέσει τα παιδιά να γνωρίσουν από μικρή ηλικία όλο τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής σκέψης, να έρθουν σε επαφή με τη φιλοσοφία, την ιστορία, την ποίηση, το θέατρο, με τρόπο απλό και επιμορφωτικό, ψυχαγωγικό και ευχάριστο.
Τα έργα διασκευάζουν γνωστές προσωπικότητες, όπως ηθοποιοί, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τα πρωτότυπα κείμενα και μπορούν να μεταδώσουν στα παιδιά σημαντικές ιδέες και έννοιες με τρόπο σχεδόν βιωματικό.
Σκοπός μας είναι η σειρά αυτή να εμπλουτίζεται συνεχώς, ώστε να διασκευαστούν όλα τα σημαντικά έργα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας για παιδιά και εφήβους.
Στην αρχαία Θήβα καταφτάνει ο θεός Διόνυσος που διψάει για εκδίκηση! Παρασέρνει τις γυναίκες της πόλης που μετατρέπονται σε μαινάδες και πάνε να κατοικήσουν στα βουνά! Έτσι ξεκινάει ένας φαύλος κύκλος όπου οι βασιλιάδες, ο μάντης Τειρεσίας και οι σοφοί της πόλης θα αναγκαστούν να πληρώσουν ένα πολύ μεγάλο τίμημα, μιας κι ο Κάδμος, ο βασιλιάς τους, περιέπεσε σε ύβρη και αλαζονεία! Ποια θα είναι η κατάληξη της ιστορίας μας;
Απόκτησε το εδώ:
https://www.kaktos.gr/el/alikakh-myrtv-bakxew-toy-eyripidh-978-618-215-064-1.html
Απόκτησε όλη τη σειρά εδώ:
https://www.kaktos.gr/el/alikakh-m-goylivth-s-theoxarh-a-seira-ta-paidia-diabazoyn-arxaioys-004589.html
Η Μυρτώ Αλικάκη γεννήθηκε στο Παρίσι το 1972. Τελειώνοντας το σχολείο φοίτησε στη Γαλλική Φιλολογία και παράλληλα στη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν». Από το 1993 μέχρι σήμερα εργάζεται ανελλιπώς στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Στο θέατρο έχει συνεργαστεί με τους Μίμη Κουγιουμτζή, Θωμά Μοσχόπουλο, Γιάννη Χουβαρδά, Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς, Κωστή Καπελώνη, Νικαίτη Κοντούρη, Πέτρο Ζούλια, Κώστα Φιλίππογλου, Διαγόρα Χρονόπουλο και άλλους σκηνοθέτες σε έργα του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου.
Στον κινηματογράφο έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες και έχει διακριθεί για την ερμηνεία της με το Α’ βραβείο Γυναικείου Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1998 για την ταινία «Black Out» του Μ. Καραμαγγιώλη και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κύπρου για την ταινία «Το Δέντρο και η Κούνια» της Μ. Ντούζα.
Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε πληθώρα τηλεοπτικών σειρών, όπως «Αναστασία», «Δέκατη Εντολή», «Αίθουσα του Θρόνου», «Υπέροχα πλάσματα» και άλλες.
Τα τελευταία χρόνια διδάσκει υποκριτική σε δραματικές σχολές και επίσης εργάζεται ως εκφωνήτρια. Μιλάει άπταιστα αγγλικά και γαλλικά.
♦
Η Σάσα Χαντάντ είναι Λιβανέζα εικονογράφος με έδρα την Ελλάδα. Το έργο της είναι πολύπλευρο.
Έχει εικονογραφήσει 22 παιδικά βιβλία (ένα από αυτά έφτασε στη βραχεία λίστα για τα βραβεία SIBF 2018) και έχει φιλοτεχνήσει εξώφυλλα για διαδικτυακά και έντυπα περιοδικά, όπως τα Vice Arabia, Miraa και Executive Magazine. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει τα λογότυπα για διάφορες εταιρείες και μαγαζιά εστίασης στον Λίβανο και σε άλλες αραβικές χώρες. Τέλος, έχει συνεργαστεί κι έχει δημιουργήσει εικαστικά για μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως για την UNDP των Ηνωμένων Εθνών και τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.
Πλέον έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.