«Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους: Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη»… στην προθήκη της αυλή μας

«Τα παιδιά διαβάζουν αρχαίους: Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη»… στην προθήκη της αυλή μας

Η Άννυ Θεοχάρη διασκευάζει, αφηγείται και εικονογραφεί «Το δαχτυλίδι του Πολυκράτη», μια ιστορία που πρώτος διηγήθηκε ο αρχαίος ιστορικός Ηρόδοτος.

Μια νέα, πρωτοποριακή, εικονογραφημένη σειρά παιδικών βιβλίων, για παιδιά ηλικίας 5+, η οποία βασίζεται στη φημισμένη σειρά «Αρχαία Ελληνική Γραμματεία - Οι Έλληνες», που έχει βραβευτεί από το Πανεπιστήμιο της Aix-en-Provence ως ένα από τα πιο σημαντικά εκδοτικά έργα της εποχή μας!

 

321617913 1187842745171261 7157035118484183050 n

 

Η σειρά έχει στόχο να εισάγει τους μικρούς αναγνώστες στα μεγάλα κλασικά έργα, να προκαλέσει και να προσκαλέσει τα παιδιά να γνωρίσουν από μικρή ηλικία όλο τον πλούτο της αρχαίας ελληνικής σκέψης, να έρθουν σε επαφή με τη φιλοσοφία, την ιστορία, την ποίηση, το θέατρο, με τρόπο απλό και επιμορφωτικό, ψυχαγωγικό και ευχάριστο.

Τα έργα διασκευάζουν γνωστές προσωπικότητες, όπως ηθοποιοί, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι, οι οποίοι γνωρίζουν σε βάθος τα πρωτότυπα κείμενα και μπορούν να μεταδώσουν στα παιδιά σημαντικές ιδέες και έννοιες με τρόπο σχεδόν βιωματικό.

Σκοπός μας είναι η σειρά αυτή να εμπλουτίζεται συνεχώς, ώστε να διασκευαστούν όλα τα σημαντικά έργα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας για παιδιά και εφήβους.

Ο βασιλιάς της Σάμου Πολυκράτης γίνεται τύραννος, στερεί την ελευθερία από τους υπηκόους του και προκαλεί τον φθόνο των θεών. Ο βασιλιάς της Αιγύπτου γίνεται σύμμαχός του και τον συμβουλεύει σοφά να βάλει ένα μέτρο στις υπερβολές του.

Ο Πολυκράτης δίνει ένα από τα πιο πολύτιμα αποκτήματά του, αλλά η μοίρα τoυ το φέρνει πίσω.

Ποια θα είναι η κατάληξη της ιστορίας μας;

Απόκτησε το εδώ:

https://www.kaktos.gr/el/theoxarh-annh-to-daxtylidi-toy-polykrath-978-618-215-063-4.html

Απόκτησε όλη τη σειρά εδώ:

https://www.kaktos.gr/el/alikakh-m-goylivth-s-theoxarh-a-seira-ta-paidia-diabazoyn-arxaioys-004589.html

θεοχαρη

Η Άννη Θεοχάρη είναι ηθοποιός, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, εικονογράφος και τραγουδοποιός. Έχει συμμετοχές σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις όπως «Η ταράτσα του Φοίβου» του Φοίβου Δεληβοριά, «Η φάρμα των ζώων» σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και στις τηλεοπτικές σειρές «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» σε σκηνοθεσία Διονύση Φερεντίνου, «Η τούρτα της μαμάς» σε σκηνοθεσία Απόστολου Ρήγα, και «Τα νούμερα» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη. Έχει γράψει τραγούδια για την Oμάδα Zωοφιλικών Eνημερώσεων στα Σχολεία («ΖΩ.Ε.Σ.»), για τα εκπαιδευτικά προγράμματα των εκδόσεων «Κίτρινο Πατίνι», όπως επίσης και για την παράσταση «Είμαστε πάτσι» της Συντεχνίας του Γέλιου. Έχει κυκλοφορήσει σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Λιβάνη, Ελληνοεκδοτική και Κάκτος εννέα παιδικά βιβλία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι σε δική της εικονογράφηση. Με αφορμή τα βιβλία της οργανώνει αφηγήσεις παραμυθιών και επισκέπτεται σχολεία και βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35