«Ένας καθρέφτης για όλους» της Ρίας Φελεκίδου… στην προθήκη της αυλής μας

«Ένας καθρέφτης για όλους» της Ρίας Φελεκίδου… στην προθήκη της αυλής μας

Από τη σειρά των Εκδόσεων Μεταίχμιο «Μικρές Καληνύχτες» για παιδιά από 3 ετών,  ένας νέο τίτλος έρχεται από τη Ρία Φελεκίδου «Ένας καθρέφτης για όλους», σε εικόνες της Ναταλίας Καπατσούλια.

Μια φορά κι έναν καιρό... δηλαδή χτες ή σήμερα ή και αύριο...

Νάνοι και νεράιδες, δράκοι, μάγισσες και βασιλιάδες πάνε κι έρχονται ανάμεσα στα παραμύθια και στην αλήθεια. Δρόμο παίρνουν και δρόμο αφήνουν, φτάνουν στις άκρες του κόσμου κι ύστερα πάλι γυρίζουν πίσω. Και τέλος ζούνε και ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Για παιδιά μικρά με μεγάλη φαντασία και για νέους γονείς με πολλή όρεξη! Ιστορίες που διαβάζονται μέσα σε δέκα λεπτά!

Ένα παλάτι γεμάτο καθρέφτες που όχι απλώς καθρεφτίζουν σιωπηλά, αλλά απαντούν και σε ερωτήσεις φωναχτά! Κάπου εδώ αρχίζουν τα μπερδέματα…

Φανταστείτε ένα βασίλειο. Και μετά φανταστείτε ένα παλάτι γεμάτο καθρέφτες. Έναν έχει ο βασιλιάς, έναν η βασίλισσα κι από έναν ο αυλάρχης, ο αρχιγραμματικός και καθεμιά από τις τέσσερις βασιλοπούλες. Και φανταστείτε πως οι καθρέφτες αυτοί δεν είναι από εκείνους που καθρεφτίζουν σιωπηλά, αλλά από τους άλλους που απαντούν στις ερωτήσεις φωναχτά. Ε, αν τα φανταστήκατε όλα αυτά, φτάσατε στο βασίλειο της ιστορίας μας και μόλις άρχισαν τα μπερδέματα...

 

βιβλιο 25.1.2023

 

Περιλαμβάνει QR code με την αφήγηση της ιστορίας από τη συγγραφέα.

Ξεφυλλίστε το εδώ

Ακούστε το εδώ

Αποκτήστε το εδώ

 

συγγραφέας 25.1.2023

Η Ρία Φελεκίδου σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Δημοσιογραφία στο Εργαστήριο Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Μεταπτυχιακού ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης της ΑΣΠΑΙΤΕ και πτυχιούχος του Μεταπτυχιακού Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Εργάστηκε ως δικηγόρος και δημοσιογράφος στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα δουλεύει ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε σχολεία και διοικητικές θέσεις, ενώ υπήρξε μέλος της Ομάδας Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας. Έχει εκδώσει οκτώ παιδικά βιβλία, μία νουβέλα και τρεις ποιητικές συλλογές.

 

εικονογραφος 25.1.2023

Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Λίγο αργότερα έκανε το πρώτο της σκίτσο πάνω σε ένα βιβλίο της μαμάς της. Επειδή αυτό δεν ήταν σωστό, σύντομα της χάρισαν το πρώτο σετ ζωγραφικής: μαρκαδόρους κι ένα μπλοκάκι. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έκανε και μαθήματα γαλλικών σε παιδιά, ίσα ίσα για να καταλάβει ότι την ενδιέφερε πιο πολύ να τους ζωγραφίζει στον πίνακα – και τα παιδιά το ίδιο. Έτσι, πήγε στο Εργαστήρι του Σπύρου Ορνεράκη και σπούδασε σκίτσο και εικονογράφηση. Σήμερα ζει στην Κεφαλονιά και εικονογραφεί με αγάπη και μεράκι παιδικά βιβλία. Έχει προταθεί δύο φορές για το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης (Ευγένιος Τριβιζάς, Οι χελώνες του βαρώνου, Κατερίνα Αναγνώστου, Η πάπια που ήθελε να γίνει μαμά) και μία φορά για το Βραβείο του περιοδικού Διαβάζω (Φραντζέσκα Αλεξοπούλου-Πετράκη, Θέλω να γίνω ήρωας).



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35