«ΤΙΓΡΗ» του SF Said, στην προθήκη της αυλής μας

«ΤΙΓΡΗ» του SF Said, στην προθήκη της αυλής μας

Ο συγγραφέας SF Said χρειάστηκε σχεδόν 9 χρόνια για να δημιουργήσει τον κόσμο που θα γνωρίσουμε στο βιβλίο, ο οποίος ζωντανεύει με τις ασπρόμαυρες εικόνες του Dave McKean. H «Τίγρη» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και έχει κερδίσει πολλά βραβεία και διακρίσεις, ανάμεσά τους και το British Book Award for Children’ s Fiction  2023, και έχει συμπεριληθεί στις λίστες κορυφαίων παιδικών βιβλίων σε πολλά σημαντικά έντυπα.

 

 

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο του 2021, αλλά η Βρετανική Αυτοκρατορία δεν έχει διαλυθεί και η δουλεία δεν έχει καταργηθεί - είναι ένας κόσμος γεμάτος γκέτο και καταπίεση. Ο νεαρός Άνταμ ζει στο γκέτο του Σόχο και μια μέρα βρίσκει κάτι απίστευτο σε έναν σκουπιδότοπο στο Λονδίνο. Ένα μυστηριώδες, μυθικό, μαγικό ζώο: ΜΙΑ ΤΙΓΡΗ. Και η Τίγρη κινδυνεύει. Ο Άνταμ και η φίλη του, Ζέιντι, είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν. Θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους πριν να είναι πολύ αργά;

Ο νεαρός Άνταμ ζει στο γκέτο του Σόχο και μια μέρα βρίσκει κάτι απίστευτο σε έναν σκουπιδότοπο στο Λονδίνο. Ένα μυστηριώδες, μυθικό, μαγικό ζώο: ΜΙΑ ΤΙΓΡΗ. Και η Τίγρη κινδυνεύει.

Αποκτήστε το  εδώ

 

33328188 7be0 4548 a6c0 74279f850433

 

Ο SF Said γεννήθηκε στον Λίβανο το 1967 αλλά ζει στο Λονδίνο από τα δύο του χρόνια. Ολοκλήρωσε το πρώτο του μυθιστόρημα, Varjak Paw, το 2003, όσο εργαζόταν μεταξύ άλλων ως συντάκτης ομιλιών για τον πρίγκιπα διάδοχο της Ιορδανίας και ως δημοσιογράφος καλλιτεχνικής ύλης. Το ντεμπούτο του έχει πλέον μεταφραστεί σε 14 γλώσσες, έχει διασκευαστεί σε θεατρικό έργο και σε όπερα, ενώ η κινηματογραφική του μεταφορά βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Ακολούθησαν τα The Outlaw Varjak Paw (2005) και Phoenix (2013), το καθένα συνοδευόμενο από διακρίσεις και βραβεία. Ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει το πρόσφατό του Tyger ως το καλύτερο βιβλίο του μέχρι στιγμής. Οι κριτικοί φαίνεται να συμφωνούν και να επαυξάνουν, αφού οι Guardian, Times και Sunday Times το ξεχώρισαν ως βιβλίο της χρονιάς για το 2022. Ενεργός στον ευρύτερο κόσμο της λογοτεχνίας και των τεχνών, ο SF έχει διατελέσει μέλος κριτικής επιτροπής βραβείων όπως αυτό της Guardian για την παιδική λογοτεχνία και έχει εκφωνήσει ομιλίες στο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και στο BBC Radio 4. Τέλος, έχει αρθρογραφήσει περί παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας για λογαριασμό της Guardian και της Daily Telegraph.

 

fff22fd5 7e12 4f3d 9b56 1a3fdbd78c33

 

Ο Dave McKean γεννήθηκε στο Taplow του Berkshire το 1963. Σπούδασε Art and Design για 4 χρόνια στο Κολλέγιο του Berkshire και πριν ακόμα αποφοιτήσει, ξεκίνησε να εργάζεται ως εικονογράφος. Πρόκειται για έναν mixed media καλλιτέχνη, που ελίσσεται μεταξύ ζωγραφικής, φωτογραφίας, κολάζ, found objects και ψηφιακής τέχνης. To 1986, γνωρίστηκε με τον συγγραφέα Neil Gaiman και έκτοτε έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές, με σημαντικά παραδείγματα τη σειρά από graphic novels της DC Comics Sandman και την εκκεντρική νουβέλα τρόμου και φαντασίας Coraline. To 1995 δημιούργησε το Voodoo Lounge, βιβλίο που θα συνόδευε την κυκλοφορία του ομώνυμου μουσικού άλμπουμ των Rolling Stones. Το 2014 ήταν ανάμεσα στους 30 δημιουργούς που επέλεξε η Apple για να εκπροσωπήσουν τα 30 χρόνια απ’ την κυκλοφορία του πρώτου Apple Mac. Ο McKean έχει επίσης δραστηριοποιηθεί στον χώρο του κινηματογράφου και της μουσικής, μεταξύ άλλων παίζοντας κιθάρα στο συγκρότημα Entertaining Mr Stone. Ζει στο Isle of Oxney, στην Αγγλία, μαζί με τη γυναίκα του, Clare.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35