«Εγχειρίδιο ΑυτοΫπεράσπισης» από τον Μιχαήλ Γιαννικάκη, στην προθήκη της αυλής μας

«Εγχειρίδιο ΑυτοΫπεράσπισης» από τον Μιχαήλ Γιαννικάκη, στην προθήκη της αυλής μας

Ὑπὲρ Παλαμήδους ἀπολογία/ Γοργία-Οδυσσέως κατηγορία

 

 

Το σπουδαίο κείμενο του Γοργία, Υπερ Παλαμήδους απολογία, συναντά τη σύγχρονη, σχεδόν θεατρική μετάφραση του Μιχαήλ Γιαννικάκη, και την πρωτότυπη ανακατασκευή της Κατηγορίας του Οδυσσέως του ιδίου και μετατρέπεται σε «Εγχειρίδιο ΑυτόΫπεράσπισης», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κυβέρτι.

 

 

Ο Γοργίας, ως διασώστης της αλήθειας και της δίκαιης κρίσης, συγκεντρώνει τους μαθητές του για να τους δώσει μια εναλλακτική θέση υπεράσπισης όταν κάποιος κατηγορείται επ’ εσχάτων.

Η απολογία του Παλαμήδη θα χρησιμοποιηθεί και στην Απολογία του Σωκράτη σε πλήρη αλληλοσχηματισμό, για την κατηγορία ότι σπέρνει καινά δαιμόνια και διαφθείρει τους νέους...

Τα αδικαίωτα πρόσωπα της ιστορίας βρίσκουν συμμάχους... εμείς;

* Το βιβλίο περιέχει qr code με βίντεο αποσπάσματος της μετάφρασης της Ὑπὲρ Παλαμήδους ἀπολογίας

Εγχειρίδιο ΑυτοΫπεράσπισης

//www.tiktok.com/@ekdoseis_kyverti/video/7382213606999444768?is_from_webapp=1&sender_device=pc& https://www.tiktok.com/

διαβιογραφία

f62face9 5a9c 4b00 bdd5 3e2d8a3da43f

Πεζό του δρόμου:

εραστής τέχνης και διαλεκτικού υλισμού, ορφανόμοιρος της μεγάλης ανώριμης που μέλλεται όπου και σε όποια επόμενη στιγμή κι αν αναδυθεί ώστε να σημανθεί: «έπόπ... ανάσταση».

1964 ως σήμερα, εν ζωή 59 χρονορόλοι ανάμεσα από τεχνικός προεκτύπωσης εφημερίδων, τυπογράφος, γραφίστας, σελιδοποιός, μαθητής, σπουδαστής, νεοαλέρωτος, ηθοποιός multiplan, θεατροπαιδαγωγός, σκηνοθέτης, μέλος του σωματείου επισιτισμού, του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, εργάτης θεάτρου/κινηματογράφου, πατέρας x2, γονέας, πρώην σύζυγος... ζωγράφος, αγιογράφος κ.α. π.χ: baristas, κτίστης, ξυλουργός, γιος, φροντιστής ηλικιωμένης μάνας, ταχυδρόμος, delivery, μπάσκετ, πυγμαχία, σπαθομαχία, άνεργος, απεργός, ζωντανός ποιητής, ανέκδοτος πεζογράφος – ως το ανά χείρας εγχειρίδιο.

Ευχαριστώ όλους όσοι συνετέλεσαν στην πρόοδο του αλληλοσχετισμού και του συνειδέναι, που μας εμπνέει καθολικά για να κινηθούμε μπροστά πρωτοπατώντας!



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35