«Showbiz thriller» του Βασίλη Λούκα… στην προθήκη της αυλή μας!

«Showbiz thriller» του Βασίλη Λούκα… στην προθήκη της αυλή μας!

Κλάματα, υστερίες, διαβολικοί δολοφόνοι, που έμειναν ασύλληπτοι, μοιραίοι παράγοντες, χτυπήματα στο ψαχνό, τυχαίες συμπτώσεις αλλά και υπερβολική αγάπη συνθέτουν ένα αλλιώτικο σκηνικό.

Ένα θρίλερ που εξελίσσεται στις σελίδες του βιβλίου και σε κάνει να νιώθεις ότι η φαντασία μπορεί να ακροβατεί παράλληλα με την πραγματικότητα.

Περίεργοι, ανεξιχνίαστοι, βίαιοι αλλά και πολυσυζητημένοι θάνατοι κοντράρονται με το ρεαλιστικό μήνυμα που λέει πολύ απλά πως η ζωή είναι γεμάτη στιγμές καλές ή κακές. Πάντα όμως εκείνη δεν σταματά αλλά συνεχίζεται. Μέχρι που φεύγει.

«Υπάρχουν στιγμές στη ζωή των περισσότερων από μας κατά τις οποίες θα δίναμε τα πάντα στον κόσμο για να γίνουμε όπως ήμασταν χτες κι όμως εκείνο το χτες είχε περάσει από πάνω μας, χωρίς να το εκτιμήσουμε και να το χαρούμε», λέει ο William Edward Hartpole Lecky.

Φήμες, αλήθειες, σενάρια, μυθοπλασίες, συμπτώσεις. Όλα μαζί έρχονται και κάνουν παρέλαση μπροστά σε μάτια πλημμυρισμένα από τεράστια ερωτηματικά. Ιστορίες που μοιάζουν να μη τελειώνουν ποτέ.

Γιατί ακόμη κι όταν νομίζεις ότι έχουν κλείσει, έρχεται τρέχοντας πάντα ένα ερωτηματικό, φωλιάζει στο μυαλό και ξανανοίγει τον φάκελο με όλα τα πιθανά και απίθανα γιατί.                                                                               

Μέσα από αρκετή εξερεύνηση βρέθηκα αντιμέτωπος με καταστάσεις και με ιστορίες που είναι πλημμυρισμένες από δράση ένταση και μεγάλες δόσεις μυστηρίου. Υποθέσεις περίεργες, περιπτώσεις ανεξιχνίαστες, ιστορίες με πασίγνωστα πρόσωπα που πέθαναν προτού γεράσουν.

Θρίλερ που δεν σταμάτησαν να εξελίσσονται και άρχισαν να συνθέτουν ένα περίεργο déjà vu. Ιστορίες που φλερτάρουν με το μύθο αλλά και με την αλήθεια. Περιπτώσεις που άρχισα να ζω κι εγώ ξανά με έναν ιδιαίτερο δικό μου τρόπο. Σε όλες η πραγματικότητα μοιάζει εντελώς αλλόκοτη. Ειδικά, τις μικρές εκείνες στιγμές που το απίθανο δείχνει να παντρεύεται την αλήθεια.

Δύσκολες περιπτώσεις ηρώων που συνδυάστηκαν με άδοξο τέλος. Έρευνες που δεν ξεκόλλησαν τα πράγματα από το σκοτάδι, θεωρίες, ίντριγκες, εικασίες, μυστήρια, ερωτηματικά, απορίες, φάκελοι που έκλεισαν αλλά μοιάζουν λες και είναι ακόμη ανοιχτοί.

Επεισόδια που εξάπτουν τη φαντασία. Ονόματα θρύλοι και περιπτώσεις που εξελίχτηκαν σε χρυσωρυχεία για τους κληρονόμους τους. Πρόσωπα που κατόρθωσαν κι έγιναν ένα με το μύθο. Καλλιτέχνες που η ζωή τους από την αρχή μέχρι το τέλος αποτελεί απόλυτο θέμα συζήτησης, ενώ τα τραγούδια τους εξακολουθούν να μαγνητίζουν τα αυτιά των ακροατών τους.

Εκπρόσωποι του pop rock καθεστώτος, όπως οι Beatles, ο John Lennon, οι Doors, οι Joy Division. Φιγούρες που αποτελούν μέλη του club 27, που μπορεί να μην ιδρύθηκε επίσημα ποτέ, αλλά χαρακτηρίζεται από μεγάλα ονόματα της showbiz που δεν πρόλαβαν να περάσουν τα τριάντα, αφήνοντας τους φίλους, τους θαυμαστές και τους οπαδούς τους ορφανούς από ιδέες φωνές και ινδάλματα. Ο Jim Morrison, o Jimi Hendrix, ο Kurt Cobain, η Janis Joplin και αρκετοί άλλοι που έφυγαν πριν φτάσουν τα 28 τους χρόνια αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη του.

Αστέρια του θεάματος όπως o Bruce Lee, η Marilyn Monroe, η Anna Nicole Smith. Προσωπικότητες που ζούσαν συνδεδεμένες μόνιμα με υψηλούς δείκτες δημοσιότητας όπως η Χριστίνα Ωνάση και ο αδερφός της Αλέξανδρος, ο Κώστας Ταχτσής, ο Νίκος Σεργιανόπουλος.

Ονόματα από διαφορετικούς χώρους και πατρίδες, που προσπαθούσαν να παίξουν το δικό τους παιχνίδι με τον χρόνο ζώντας σε ένα διαρκές φλερτ με τον παράδεισο και την κόλαση. Νεκροί, καυτοί και με έντονο σεξ απίλ, που εξακολουθούν όχι απλά να πωλούν αλλά και να μονοπωλούν το ενδιαφέρον, καθώς είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο κόσμος διψάει και θα διψάει για ήρωες. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο μύθος είναι το στοιχείο εκείνο που συνδυάστηκε υπέροχα με την ιστορία και οδήγησε σε ένα θεαματικό δράμα του οποίου η κορύφωση είχε νεκρούς πρωταγωνιστές. Μια σειρά από πρόσωπα που συγκινούσαν και άρεσαν τόσο, που οι μετοχές τους, πολλά χρόνια μετά από το θάνατό τους, είναι απίστευτα εμπορικές, ενώ παράλληλα φαντάζουν στο κατεστημένο όλο και πιο ενοχλητικοί. Κι ας είναι πολύ μακριά.

Άτομα που πάτησαν, χωρίς να καλοσκεφτούν, ίσως, κάποια στιγμή το play στη ζωή και στην καριέρα τους κι έφτασαν στο απόγειο είτε υπογράφοντας διαχρονικές επιτυχίες ή απλά κάνοντας κινήσεις που έγραψαν ιστορία.  Εμπνευσμένοι, φευγάτοι, μερικοί μονίμως αμφιλεγόμενοι, όλοι τους όμως με ένα κοινό παρονομαστή. Το γεγονός είναι ότι ως πρωταγωνιστές φλέρταραν και θα φλερτάρουν με την επικαιρότητα για πάντα.

Για μια πιο διαδραστική επικοινωνία με τα ονόματα που πρωταγωνιστούν σε κάθε κεφάλαιο υπάρχουν τα QR Codes. Καθένα απ’ αυτά παραπέμπει σε αγαπημένα τραγούδια διάσημων, που φιλοξενούνται στο showbiz thriller.

unnamed

Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο, αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας, με θέμα τους αιφνίδιους, κάποιες φορές ανεξήγητους, θανάτους εκπροσώπων της διεθνούς showbiz.

Μερικά από τα ονόματα που αναφέρονται στην έκδοση:

Jim Morrison, Anna Nicole Smith,  Elvis Presley,  John Lennon, Marilyn Monroe, Bruce Lee, George Harrison, Jimi Hendrix, Ian Curtis                            2Pac, Notorious B.I.G., King Tubby, Charles Hicks,  Lady Dianα, Dalida, Aaliyah, Michael Jackson, Charles Parker Jr, Eleonora Fagan, Lenny Bruse, Brian Jones, Pier Paolo Pasolini,  Timothy Charles Buckley, Keith Moon, John Simon Pitchie (Sid Vicious), Jean Seberg, Natalie Wood, Bob Marley, Alex Harvey, John Belushi, Marvin Gaye, Philip Parris Lynott, Peter Tosh, Addy Gibb, Chet Baker, River Phoenix, Jerry Garcia, Alexander Godunov, Margaux Louise Hemingway, Syd Barrett, James Brown, George Best, Maurizio Gucci, Gianni Vercace, Isabella Blow, Alexander McQueen, Kurt Cobain, Sam Cook, Janis Joplin                                James Dean, Jane Mansfield, Otis Redding, Eddie Cochran, Marc Boran, Dande Trussardi, Nicola Trussardi, Francesco Trussardi, Drazen Petrovic, Black Mamba, Heath Andrew Ledger, Casey Johnson, Amy Wine house,Witney Houston         

Κώστας Ταχτσής, Νίκος Σεργιανόπουλος, Μένης Κουμανταρέας, Νικόλας Άσιμος, Λευτέρης Βουρνάς, Βάσος Ανδριανός, Ρένα Παγκράτη, Αλέξανδρος Ωνάσης, Χριστίνα Ωνάση      

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ:

http://filntisi.gr/el/mousiki/263-showbiz-thriller-.html   



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35