«Κλασικά σε κόμικς από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ»… στο γραφείο της Κάλλης

«Κλασικά σε κόμικς από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ»… στο γραφείο της Κάλλης

Μια νέα σειρά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, για παιδιά από 7 ετών και πάνω. Όσοι είναι λάτρεις των κόμικς θα την λατρέψουν!

i mauri kolloni o thaumasios magos tou oz aylogyros news

Πρόκειται για μια σειρά από κλασικά έργα της παγκόσμια λογοτεχνίας που αγαπήθηκαν πολύ. Στο γραφείο της Κάλλης ήρθαν «Η Μαύρη Καλλονή»  της Άννας Σιουέλ, σε μετάφραση Μαρίας  Γουρνιεζάκη, εικόνες και διασκευή Ντονάτα Πιτσάτο και «Ο Θαυμάσιος Μάγος του Οζ» του Φρανκ Λάιμαν Μπάουμ, σε μετάφραση Μαρίας  Γουρνιεζάκη, εικόνες και διασκευή Ανιέζε Ινοτσέντε.

«Η Μαύρη Καλλονή» είναι ένα πανέμορφο νεαρό μαύρο άλογο που γεννήθηκε σε ένα αγρόκτημα της αγγλικής υπαίθρου. Ξεκινώντας από αυτές τις ξέγνοιαστες μέρες στο πλάι της μητέρας του, διηγείται την ιστορία του, πώς κατέληξε να σέρνει άμαξες στους πολυσύχναστους δρόμους του Λονδίνου, πώς γλίτωσε από μια τρομερή πυρκαγιά και πώς κατάφερε να σωθεί από την κακομεταχείριση στα χέρια των ανθρώπων. Όμως η Μαύρη Καλλονή, χάρη σε κάποιους καλούς ανθρώπους, θα γνωρίσει και πάλι τη χαρά της φιλίας και την ελευθερία.

Διαβάστε ένα δείγμα εδώ:

https://minoas.gr/PDF/22602_Preview.pdf

Η Ντόροθι ζει σε ένα αγρόκτημα στο Κάνσας με τους θείους της και το αγαπημένο της σκυλάκι, τον Τότο. Μια μέρα ένας ανεμοστρόβιλος παρασύρει το σπιτάκι της και τη μεταφέρει στον ουρανό, προσγειώνοντάς την έπειτα

στην άγνωστη χώρα του Οζ. Η Ντόροθι θέλει να επιστρέψει στο σπίτι της, αλλά για να το καταφέρει πρέπει να βρει τον Μάγο του Οζ και να του ζητήσει βοήθεια. Στη διαδρομή, ακολουθώντας το κίτρινο χαλικόστρωτο μονοπάτι, η Ντόροθι θα συναντήσει καινούριους φίλους που αποφασίζουν να τη συνοδεύσουν: ένα σκιάχτρο, έναν τενεκεδένιο ξυλοκόπο κι ένα λιοντάρι…

Διαβάστε ένα δείγμα εδώ:

https://minoas.gr/PDF/22604_Preview.pdf

Τα Κλασικά έργα ξαναζωντανεύουν μέσα από υπέροχες εικονογραφήσεις κάνοντας τα παιδιά να αγαπήσουν το λογοτεχνικό βιβλίο. Δεν απέχει καθόλου από το σκοπό τον κόμικς, αυτό της διασκέδασής και της  χαλάρωσης, με σεβασμό στο πρωτότυπο κείμενο, καταφέρνει να μαγέψει μικρούς και μεγάλους.

Διαβάζοντάς τα, ο μικρός αναγνώστης θα ικανοποιήσει την παιδική του περιέργεια, θα οξύνει την ευφυΐα και τη φαντασία του, θα αυξήσει την προσοχή και την παρατηρητικότητά του, θα καλλιεργήσει τη μνήμη, την κρίση, την ευαισθησία και την καλαισθησία του, θα διευρύνει τον πνευματικό του ορίζοντα και θα του δώσει μια  διέξοδο στα όνειρα του…

Γιατί αυτός είναι ο ρόλος των κόμικς στη ζωή των παιδιών μας, τόσο «Η Μαύρη Καλλονή» , όσο και «Ο Θαυμάσιος Μάγος του Οζ» εκτός του ότι τα διασκεδάζουν, τα ωθούν στην εξερεύνηση του μαγικού κόσμου της κλασικής λογοτεχνίας.

Κυκλοφορούν συνολικά πέντε τίτλοι στη σειρά αυτή. «Η μαύρη καλλονή», «Ο μυστικός κήπος, «Ο θαυμάσιος μάγος του Οζ», «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» και «Το νησί των θησαυρών».

Αν θες να αποκτήσεις όλη τη σειρά ή μέρος από αυτή μπες εδώ:

https://minoas.gr/seira/klasika-se-komik/

Καλλιόπη Γραμμένου

by aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35