«Αριάδνη - Η νύχτα των Πεφταστεριών» στο γραφείο της Κάλλης

«Αριάδνη - Η νύχτα των Πεφταστεριών» στο γραφείο της Κάλλης

Η «Αριάδνη- Η νύχτα των Πεφταστεριών» είναι ένα διασκεδαστικό- εκπαιδευτικό παραμύθι για παιδιά από 4 ετών του Θεοφάνη Θεοφάνους, σε εικονογράφηση της Ιωάννας Αθανασοπούλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Η πλοκή της ιστορίας, όσο και η επιλογή των ονομάτων των ηρώων της δεν είναι καθόλου τυχαία… Ξετυλίγουν περίτρανά το κουβάρι του παραμυθιού ταξιδεύοντας τους μικρούς αναγνώστες σε φανταστικούς κόσμους, ενώ παράλληλα περνούν σε αυτόν πληροφορίες, μορφώνουν χαρακτήρες και προβληματίζουν.

Απλός λόγος, γρήγορες σκηνές, συναισθήματα όπως του θυμού, της κακίας, του εγωισμού, της χαράς, της ελπίδας, της λύτρωσης και φυσικά η δύναμη της ευχής… είναι αυτά που συνθέτουν ένα ευαίσθητο, συγκινητικό γεμάτο ελπίδα και φως παραμύθι. 

Η εικονογράφηση είναι με έντονα χρώματα, άλλοτε φωτεινά, άλλοτε σκοτεινά ανάλογα με τη ροή του κειμένου, μεγάλα μοτίβα αγκαλιάζουν την «Αριάδνη στη νύχτα των Πεφταστεριών».

Στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνει Διαθεματικές Προτάσεις - Δραστηριοτήτων από τη νηπιαγωγό Μελίνα Ιντζέ με άξονες το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, τα μαθηματικά, τη γλώσσα, το κοινωνικο- συναισθηματική νοημοσύνη και τη δραματική τέχνη.

Ένα αξιόλογο παραμύθι που αξίζει να μπει σε κάθε σπίτι καθώς  και σε κάθε σχολική αίθουσα…

Σαν διάβασα όλα τα παραμύθια και δεν βρήκα την ιστορία πουθενά ξαναειπωμένη, είπα να προσπαθήσω να ξετυλίγω το γαλάζιο κουβάρι που ενώνει τη γη με τον ουρανό…

Καλή σας ανάγνωση!

Περισσότερα για το βιβλίο δείτε εδώ:

https://www.aylogyrosnews.gr/perissotera/i-palia-mas-avli/2429-blog-post_63-5f91891ac305c

Καλλιόπη Γραμμένου

by aylogyros news 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35