«Ο παραθεριστής»… στο γραφείο του Παύλου

«Ο παραθεριστής»… στο γραφείο του Παύλου

Διαβάζοντας τις πρώτες αράδες, «κοντοστέκεσαι»… γιατί αυτό το βιβλίο έχει μέσα του κάτι το διαφορετικό, το αληθινό και ας υπάρχει η υποψία πως μιλάμε για ένα μυθιστόρημα.

Είναι κάτι άλλωστε που το επισημαίνει και ο συγγραφέας του, βοηθώντας τον αναγνώστη να κατανοήσει τα βαθύτερα μηνύματα, που αν το διαβάσεις «επιδερμικά» θέλοντας να μην ξύσεις πληγές και να μην παραδεχθείς την ωμή πραγματικότητα, δεν διακρίνονται εύκολα.

Το να λες τα πράγματα με το όνομά τους, δεν είναι ντροπή. Είναι κίνηση ευθύνης και εντιμότητας απέναντι στον αναγνώστη, όταν η καθημερινότητα σου δείχνει το σκληρό της πρόσωπο και σου φανερώνει πτυχές της που τις περισσότερες φορές σοκάρουν.

Ο Γιώργος Τζιτζικάκης «βουτάει» στα βαθιά αδιαφορώντας για το αν τη «γλώσσα» που χρησιμοποιεί αρέσει, μιας και γνωρίζει πως η αλήθεια δεν έχει ανάγκη από ωραία κοσμητικά επίθετα και περίτεχνες αφηγήσεις για να εντυπωσιάσει.

Έτσι, μέσα από τις σελίδες αυτού του βιβλίου ο αναγνώστης γίνεται «μάρτυρας» γεγονότων και καταστάσεων που αγγίζουν τον ψυχικό του κόσμο, γαληνεύουν την κρίση του απέναντι σε κάτι «σοκαριστικό» και που στο τέλος τον κάνουν φίλο με ότι χθες του προκαλούσε έκπληξη ή φόβο, ανάλογα με τις εμπειρίες που έχει ο καθένας από τη ζωή.

Διδακτικό, φιλοσοφικό κι άκρως αληθινό για όποιον η ζωή μέχρι τώρα τον καταπίεζε και τον ανάγκαζε να κρύβεται πίσω από προσωπεία ψευδαισθήσεων…

Χρήσιμο όμως και σε αυτούς που θέλουν να γυρίσουν σελίδα, αποφασισμένοι να «κερδίσουν» τα χαμένα χρόνια που έφυγαν, δίχως να λάβουν αυτό που πραγματικά τους ανήκε.  

________________________________________

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/19867-paratheristis-tou-georgiou-el-tzitzikaki-stin-prothiki-tis-avlis-mas

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

by Aylogyros news 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35