«Τα συναισθήματα μιας μάγισσας» της Ιωάννας Μπαμπέτα...

«Τα συναισθήματα μιας μάγισσας» της Ιωάννας Μπαμπέτα...

Το παραμύθι «Τα συναισθήματα μιας μάγισσας» της Ιωάννας Μπαμπέτα, σε εικόνες της Αιμιλίας Κονταίου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Είναι ένα από τα βιβλία της σειράς των εκδόσεων για τον κόσμο και τα συναισθήματα των παιδιών από 4 ετών και πάνω.

Η Ερμιόνη είναι μάγισσα αληθινή. Όμως δεν έχει βοηθό. Κάποιες μάγισσες έχουν μία γάτα, άλλες μια κουκουβάγια ή ένα κοράκι. Η Ερμιόνη πηγαίνει στον Ζωολογικό Κήπο. Εκεί αισθάνεται πολλά αλλά βοηθό δε βρίσκει. Δεν είναι εύκολο. Όμως στο τέλος ανακαλύπτει πως ο ιδανικός βοηθός είναι αυτός που βρίσκεται πάντα δίπλα μας. Μα πώς δεν το είχε σκεφτεί από την αρχή;

Η μικρή ηρωίδα μας, με αφορμή την επίσκεψή της στο ζωολογικό κήπο έρχεται σε επαφή με τα συναισθήματά της, ζήλιας, αγωνίας, ανυπομονησία, ενθουσιασμό, φόβο, ντροπή, λύπη, θυμό, χαρά. Συνειδητοποιηθεί ότι χρειάζεται ένα βοηθό, συμπαραστάτη, μια συντροφιά στο παιχνίδι της… και τον βρίσκει και δεν είναι άλλος από τον αδερφό της.

Ένα ακόμα θέμα που θίγεται στο «Τα συναισθήματα μιας μάγισσας» είναι ο δεσμός που μπορούμε να αναπτύξουμε με αγαπημένα μας πρόσωπα και πόσο σημαντικά είναι στη ζωή μας. Η συναισθηματική ανταπόκριση από τα κοντινά και πολύτιμα πρόσωπα της ζωής μας, όπως γονείς, αδέρφια, δάσκαλοι, καθορίζει όλη την πορεία της ζωής μας.

Οι συναισθηματικοί δεσμοί είναι σημαντικοί στη ζωή του μικρού παιδιού και αυτό το βλέπουμε μέσα από αυτό το όμορφο παραμύθι. Η κατανόηση, η αγάπη, η αποδοχή, η ασφάλεια, η σταθερότητα, η εμπιστοσύνη που μπορεί να νιώσει από τα αγαπημένα το πρόσωπα το κάνει ικανό να αναπτύσσει μια θετική εικόνα για τον εαυτό του.

Ένα ακόμα όμορφο παραμύθι μας δίνει η Ιωάννα Μπαμπέτα για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων, των συμπεριφορών των δικών τους αλλά και των γύρω τους.

Στο τέλος του βιβλίου περιλαμβάνει οδηγό με συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς. Ποια είναι η βασική συναισθηματική ανάγκη του παιδιού, πως εκφράζουν τα παιδιά τα συναισθήματά μας, για ποιο λόγο είναι σημαντικοί οι συναισθηματικοί δεσμοί στον κόσμο των παιδιών, πως μπορούμε να οριοθετήσουμε το παιδί μου και παράλληλα να μας νιώσει κοντά του.

Ξεφυλλίστε το βιβλίο εδώ:

http://flip.metaixmio.gr/apospasmata/TA_SYNAISTHIMATA_MIAS_MAGISSAS/index.html

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.metaixmio.gr/el/products/%CF%84%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CF%83%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%BC%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%82

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Παιδαγωγός-Εμψυχώτρια



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35