«Τα δεκαέξι γράμματα» του Μένιου Σακελλαρόπουλου…

«Τα δεκαέξι γράμματα» του Μένιου Σακελλαρόπουλου…

Δύσκολο μέσα σε λίγες γραμμές να γράψεις όλα εκείνα τα στοιχεία, αλλά πιο πολύ τα συναισθήματα που σου προσφέρει απλόχερα ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, ο Μένιος Σακελλαρόπουλος.

Η σχέση γονιού και παιδιού, αυτό το μοναδικό «παιχνίδι» αγάπης, φροντίδας, σύνεσης, τύψεων, ενοχών και μεταμέλειας, πραγματικά σε βάζει σε βαθύτερες σκέψεις, ικανές να σε απογειώσουν ή να σε προσγειώσουν.

Ο Αργύρης και ο Άρης, οι ήρωες αυτού του βιβλίου, αν και τους χωρίζει μια άβυσσος, είναι δυο απλοί άνθρωποι της καθημερινότητας, που με τη ζωή τους και τη σχέση τους μας διδάσκουν το πόσο σημαντικό ρόλο στη ζωή μας παίζουν οι «σιωπές» και ο φόβος να μην πληγώσουμε αυτούς που αγαπάμε…

Η ροή του κειμένου έχει μια απίστευτη μαγεία, ο λόγος του ειλικρινείς και μεστός, αλλά πραγματικά αυτό που σε καθηλώνει και σε «αιχμαλωτίζει» ώστε να καθίσεις να το διαβάζεις απνευστί, είναι η κινηματογραφική του δράση με έντονο σασπένς και δυνατές συγκινήσεις.

«Δεκαέξι γράμματα» γεμάτα αλήθειες, ικανά να συγκινούν και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη, μας βάζουν σε σκέψεις για το πόσο εμείς οι ίδιοι έχουμε αξιολογήσει σωστά τα δικά μας πρόσωπα ή καταστάσεις, αλλά και κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να δεχθούν μια πιθανή συναισθηματική ήττα…

Όσο τώρα για τον δημιουργό αυτού του μυθιστορήματος, τον πολυγραφότατο Μένιο Σακελλαρόπουλο, ότι και να πω θα είναι λίγο, καθώς με κάθε του βιβλίο μας φανερώνει πόσο μεγάλος λογοτέχνης είναι, αλλά και πόσο η γραφή του είναι άξια θαυμασμού και παράδειγμα προς μίμηση για όσους δηλώνουν λάτρες της γραφής.  

Εν κατακλείδι, αυτό που αξίζει να τονίσω, είναι πως αυτό το βιβλίο θα πρέπει να μπει σε κάθε σπίτι και να διαβαστεί από μικρούς και μεγάλους, πριν… κάποια «κρυμμένα γράμματα» φέρουν στην επιφάνεια οικογενειακά «εγκλήματα».

________________________________________

Το βιβλίο θα ήθελα να σας ενημερώσω, πως κυκλοφορεί από τις εκδόσεις  ΨΥΧΟΓΙΟΣ

https://www.aylogyrosnews.gr/texnes-politismos/vivlio/63-ta-dekaeksi-grammata-tou-meniou-sakellaropoulou-stin-prothiki-tis-avlis-mas

Παύλος Ανδριάς

Δημοσιογράφος - Συγγραφέας

by Aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35