«Οι καλημέρες ενός ιππότη» της Ιωάννας Μπαμπέτα

«Οι καλημέρες ενός ιππότη» της Ιωάννας Μπαμπέτα

Το παραμύθι «Οι καλημέρες ενός ιππότη» της Ιωάννας Μπαμπέτα, σε εικόνες της Αιμιλίας Κονταίου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Είναι ένα  από τα βιβλία της σειράς των εκδόσεων για τον κόσμο και τα συναισθήματα των παιδιών από 4 ετών και πάνω.

Ο Αρθούρος είναι σπουδαίος ιππότης! Όταν όμως μια μέρα συνάντησε έναν δράκο που έμενε στο γειτονικό σπίτι, δεν ήξερε πώς να συμπεριφερθεί. Στην αρχή έβαλε τις φωνές, έπειτα έμεινε ακίνητος και στη συνέχεια έκανε πως δεν τον βλέπει, δεν τον ακούει. Όμως στο τέλος κατάλαβε πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να αντιμετωπίσεις έναν δράκο. Πιο απλοί και πιο… ευγενικοί.

Στις καλημέρες ενός ιππότη, ο μικρός ντροπαλός Αρθρούρος, έρχεται αντιμέτωπος με τους φόβους του και τις επιθυμίες του. Το καλό και το κακό που του δημιουργούν χαρά, θυμό, ενθουσιασμό, φόβο, στεναχώρια, ντροπή. Μέσα από αυτή την ιστορία το παιδί βοηθιέται στο να μπορέσει να συσχετίσει τα συναισθήματά του με τα γεγονότα. Και σε όποια περίπτωση οφείλει να είναι ευγενικό, κάτι που λείπει από τους μικρούς μας φίλους και όχι μόνο…

Όποια κι αν είναι τα συναισθήματά του συνειδητοποιεί  για ποιο λόγο υπάρχουν.  Άρα κατανοεί το λόγο που αισθάνεται κάθε φορά το οποιοδήποτε συναίσθημα, μπορεί να το αντιμετωπίσει και να αλλάξει αυτό που αισθάνεται ή να αλλάξει αυτό που του προκαλεί το συγκεκριμένο συναίσθημα.

Ένα όμορφα βιβλίο, σχεδιασμένο για να αποτελέσει υβρίδιο εικονογραφημένων βιβλίων και βιβλίων συμπεριφοράς. Καθώς επίσης περιλαμβάνει οδηγό με συμβουλές για γονείς και εκπαιδευτικούς. Για τον τρόπο που το παιδί μπορεί να βοηθηθεί να συνειδητοποιήσει τα συναισθήματά του, πως μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις συμπεριφορές του παιδιού μας, πώς να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη συμπεριφορά του παιδιού μας, τι μπορούμε να κάνουμε σε κάθε δύσκολη περίπτωση όταν το παιδί αισθανθεί φόβο ή ντροπή.

Διαβάστε ένα δείγμα εδώ:

http://flip.metaixmio.gr/apospasmata/OI_KALHMERES_ENOS_IPPOTH/index.html

Απόκτησέ το εδώ:

https://www.metaixmio.gr/el/products/%CE%BF%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B9%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B7

Καλλιόπη Γραμμένου

Δημοσιογράφος- Παιδαγωγός- Εμψυχώτρια 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35